Philips AC3829/10 luchtreiniger

Philips AC3829/10 luchtreiniger

In de loop der jaren heeft Philips een enorm assortiment aan elektronische apparaten van een hoge kwaliteit vergaard. Bij diverse huishoudens vind je wel één of meerdere apparaten van dit merk terug in huis. Ook op het gebied van luchtreinigers heeft Philips niet stil gezeten. Al jaren leveren ze luchtreinigers van een hoge kwaliteit die het goed doen bij de Nederlandse consument. Een goed voorbeeld hiervan is de Philips AC3829/10 luchtreiniger. Maar is deze luchtzuiveraar ook een aankoop waard? Je leest het hieronder in deze review.

Philips AC3829/10 overzichtPhilips AC3829/10 luchtreiniger

Het grootste voordeel van de Philips AC3829/10 luchtreiniger, en één van de redenen waarom dit apparaat een plek vergaard heeft in de top 4 best verkochte luchtreinigers van dit moment, is dat deze lucht reiniger een 2 in 1 oplossing is. Het is namelijk zowel een luchtreiniger als een luchtbevochtiger. Een luchtreiniger werkt optimaal bij een luchtvochtigheid van 40% tot 60%, en dat is precies waar de bevochtiger voor zorgt. De vochtigheid is dus niet alleen optimaal, maar ook de kwaliteit van de lucht zal perfect zijn.

In de doos

 • Philips AC3829/10
 • Handleiding
 • HEPA filter
 • Koolstoffilter

Installatie van de Philips AC3829/10

Het enige wat de Philips AC3829/10 luchtreiniger vereist, is netstroom. Je dient dit apparaat dus in de buurt van een stopcontact te plaatsen. Zowel het HEPA filter als het koolstoffilter wordt meegeleverd. Deze dien je in het apparaat te plaatsen en te vervangen wanneer het nodig is. Mocht iets niet duidelijk zijn, kun je de meegeleverde handleiding raadplegen.

Technische specificaties

 • Oppervlak: 62 vierkante meter
 • Reinigingstechniek: filters
 • Sensoren: ja
 • Nachtmodus: ja
 • Bevochtiger: ja
 • Geluidsniveau: 32 (stille modus) – 50 Db
 • Standen: 4

Bediening en onderhoud van de Philips AC3829/10

Je hebt twee keuzes als het gaat om het bedienen van deze Philips luchtreiniger. Ten eerste kun je ouderwets gebruik maken van het apparaat zelf. Hierop zijn niet alleen knoppen aanwezig, maar ook een handige display waar je alle relevante info op kunt lezen. Daarnaast kun je de AC3829/10 aansturen met je smartphone middels de handige eigen app van Philips.

Qua onderhoud zul je weinig tijd kwijt zijn aan deze lucht zuiveraar. Natuurlijk is het aan te raden om dit apparaat van tijd tot tijd af te stoffen. Daarnaast zul je de filters tijdig moeten vervangen om een optimale werking van de AC3829/10 te garanderen. Doe je dit niet, zal dit de levensduur van het apparaat drastisch verminderen.

Voor- en nadelen van de Philips AC3829/10

Het grootste selling point van deze klimaatbeheersing in huis is het feit dat dit zowel een luchtreiniger als een luchtbevochtiger in één is. Dit zorgt ook voor een optimale werking van het apparaat, de luchtkwaliteit zal uitmuntend zijn. Ook de filters dragen hier aan bij. Aan de hand van de lichtring kun je precies de luchtkwaliteit in één oogopslag zien. Daarnaast is er de handige app aan de hand waarvan je dit apparaat kunt aansturen.

Er wordt geen afstandsbediening meegeleverd aan de hand waarvan je dit apparaat kunt aansturen. Voor oppervlaktes groter dan 62 vierkante meter zul je een andere lucht reiniger moeten aanschaffen. Tot slot zijn er luchtreinigers met een stillere nachtmodus.

Conclusie

Voor de gemiddelde tot klein grote ruimtes is de Philips AC3829/10 luchtreiniger een uitstekende aankoop. De luchtkwaliteit zal beter zijn dan ooit, omdat de luchtreiniger en de luchtbevochtiger elkaar uitstekend aanvullen. In combinatie met de top filters zal de lucht schoner dan ooit zijn. Een van de beste luchtzuiveraars binnen het assortiment van Philips.