Philips AC2887/10 luchtreiniger

Philips AC2887/10 luchtreiniger

Als je aan het merk Philips denkt, dan denk je gelijk aan de innoverende en mooie lampen die binnen het assortiment van dit merk te vinden zijn. Echter bestaat het aanbod van deze Nederlandse producent al jaren uit verschillende soorten elektrische apparaten die binnen het huishouden gebruikt kunnen worden. Vele van deze elektronische apparaten doen het al jaren erg goed bij de Nederlandse producent. Zo ook de luchtreinigers van Philips. Een goed voorbeeld hiervan is de Philips AC2887/10 luchtreiniger. Is deze lucht reiniger de moeite waard?

Philips AC2887/10 overzichtPhilips AC2887/10 luchtreiniger

Met een maximaal reinigbaar oppervlak van 67 vierkante meter is de Philips AC2887/10 prima geschikt voor gemiddelde tot mid-grote ruimtes. Hierbij wordt gebruik gemaakt van filters. In totaal zijn er drie aanwezig: HEPA, koolstof en een voorfilter. Bovendien beschikt deze reiniger over de voor Philips karakteristiek stille nachtmodus. Wil je weten hoe het ervoor staat met de luchtkwaliteit binnen een ruimte? Dit zie je binnen één oogopslag dankzij de handige lichtring.

In de doos

 • Philips AC2887/10
 • Handleiding
 • Voorfilter
 • HEPA filter
 • Koolstoffilter

Installatie van de Philips AC2887/10

Aan het installeren van deze Philips luchtreiniger ben je weinig tijd kwijt. Je moet vooral op zoek naar een optimaal plekje waar het apparaat niet in de weg staat maar waar deze ook bij het netstroom kan. Verder spreken de functies relatief voor zich. Heb je twijfels? Een toegankelijke handleiding wordt meegeleverd.

Technische specificaties

 • Oppervlak: 67 vierkante meter
 • Reinigingstechniek: filters
 • Sensoren: ja
 • Nachtmodus: ja
 • Bevochtiger: nee
 • Geluidsniveau: 20.5 (stille modus) – 52 Db
 • Standen: 5

Bediening en onderhoud van de Philips AC2887/10

Deze luichtzuiveraar kan alleen bediend worden middels de lucht zuiveraar zelf. Helaas is dit één van de weinige varianten die niet is aan te sturen middels de Air Matters app. Bij het indrukken van de knoppen hoor je wel altijd een geluid. Zo weet je zeker dat je de knoppen hebt ingedrukt.

Voor de algehele werking van de Philips AC2887/10 is het van essentieel belang dat je de filters op tijd vervangt. Daarom is deze lucht reiniger voorzien van een handig lampje dat precies aangeeft wanneer je alle filters moet vervangen. Doe je dit niet tijdig genoeg, kan dit er voor zorgen dat deze Philips luchtreiniger niet meer werkt. Wacht hier dus niet te lang mee.

Voor- en nadelen van de Philips AC2887/10

Het maximaal reinigbaar oppervlak van 67 vierkante meter voldoet voor een hoop ruimtes en n dankzij de stille nachtmodus heb je geen last hebben van deze luchtreiniger in de nacht. Door de aanwezigheid van meerdere filters zal de luchtkwaliteit significant toenemen. Bovendien worden ook vieze geurtjes gefilterd. De handige lichtring geeft je een goede indicatie van de luchtkwaliteit. Tevens is er ook een lampje aanwezig dat aangeeft wanneer de filters aan vervanging toe zijn.

Het grootste gemis van deze lucht reiniger is het feit dat dit één van de weinige Philips klimaatbeheersingsystemen is die je niet kunt aansturen middels de innovatieve Air Matters app. Daarnaast komt deze reiniger capaciteit tekort voor de echt grote ruimtes. Daarnaast kunnen mensen hinder ondervinden van de geluiden die gemaakt worden als je knoppen indrukt.

Conclusie

Voor de gemiddelde tot mid-grote ruimtes zijn er weinig betere luchtreinigers met een dergelijke uitstekende prijs/kwaliteit verhouding dan de Philips AC2887/10. De luchtkwaliteit zal geoptimaliseerd worden dankzij de meerdere filters waar het apparaat van voorzien is. Niet voor niets is deze Philips luchtreiniger een van de beste luchtreinigers van dit moment.