Philips AC1214/10 luchtreiniger

Philips AC1214/10 luchtreiniger

Als je een elektrisch huishoudelijk apparaat van Philips koopt, weet je over het algemeen vrij zeker dat je kwaliteit aanschaft. Ook voor lucht reinigers kun je terecht bij deze producent. Je het ze in allerlei soorten maten, zowel dure varianten als goedkoop. Qua prijs valt de Philips AC1214/10 luchtreiniger er precies tussenin. Wat betekent dit voor de eigenschappen van deze reiniger?

Philips AC1214/10 overzichtPhilips AC1214/10 luchtreiniger

Een strak design herbergt de kwaliteit die je gewend bent van Philips. De Philips AC1214/10 luchtreiniger is geschikt om de lucht binnen ruimtes tot 53 vierkante meter mee te zuiveren. Sensoren zijn aanwezig om de luchtkwaliteit te meten, waarna de kwaliteit van de lucht wordt weergegeven middels een lichtring. Deze sensoren kunnen ook ingezet worden voor de automatische modus, zodat je niets meer zelf hoeft in te stellen. Er is ook een stille modus aanwezig, handig voor in de nacht.

In de doos

 • Philips AC1214/10
 • Handleiding
 • HEPA filter
 • Koolstoffilter

Installatie van de Philips AC1214/10

Netstroom is het enige wat deze luchtreiniger van Philips vereist, dus zorgt bij het plaatsen van het apparaat er voor dat deze in de buurt van stroom geplaatst wordt. Daarnaast zijn er twee filters die in het apparaat geïnstalleerd moeten worden: het HEPA filter en een koolstoffilter. Instructies hiervoor zijn te vinden in de handleiding.

Technische specificaties

 • Oppervlak: 53 vierkante meter
 • Reinigingstechniek: filters
 • Sensoren: ja
 • Nachtmodus: ja
 • Bevochtiger: nee
 • Geluidsniveau: 32 dB (stille modus) – 62 dB
 • Standen: 4

Bediening en onderhoud van de Philips AC1214/10

De Philips AC1214/10 luchtreiniger kan aangestuurd worden middels de knoppen op het apparaat zelf. Middels de overzichtelijke display zie je alle info die je nodig hebt. Op afstand bedienen is ook mogelijk dankzij de Air Matters app. Installeer deze op je smartphone, leg de connectie met je luchtzuiveraar en je kunt voortaan vanuit je luie stoel het apparaat bedienen. Het afstoffen van het exterieur wordt aangeraden. Daarnaast is het van essentieel belang voor de werking van het klimaatbeheerssysteem dat de twee filters, een HEPA filter en een koolstoffilter, tijdig worden vervangen. Doe dit om de 12 maanden voor een optimale werking van de lucht reiniger.

Voor- en nadelen van de Philips AC1214/10

Dankzij de twee soorten filters worden pollen, stofdeeltjes, rook, bacteriën en vieze geurtjes uit de lucht gehaald, voor een hogere luchtkwaliteit. Tot wel 99.97% wordt de lucht gezuiverd. De lichtring is een handige indicator van de luchtkwaliteit. Zowel een automatische modus als een nachtmodus is aanwezig. Van afstand bedienen kan middels de app. Het is wel jammer dat een luchtbevochtiger ontbreekt. Daarnaast zul je voor een ander model moeten kiezen als je een ruimte groter dan 53 vierkante meter wilt zuiveren. De nachtmodus is daarentegen minder stil dan bij andere varianten, mocht je een lichte slaper zijn. Tot slot kan het niet vervangen van de filters er voor zorgen dat het apparaat kapot gaat. Doe dit dus tijdig.

Conclusie

Alhoewel er modellen zijn die een groter oppervlak kunnen reinigen, is de Philips AC1214/10 luchtreiniger een goede keuze als 53 vierkante meter maximaal volstaat. De meerdere soorten filters zorgen voor een hoge luchtkwaliteit. De kwaliteit kun je meteen zien aan de hand van de lichtring. Tja, het zou Philips niet zijn als er geen innovatief lichtelement zou zijn. Een van de betere luchtreinigers van dit moment.