Philips AC0820/10 luchtreiniger

Philips AC0820/10 luchtreiniger

Op het gebied van diverse huishoudelijke producten doet Philips het erg goed. Dit is een sterk merk waar consumenten al snel geneigd zijn om voor te kiezen. Zo ook op het gebied van lucht reinigers. Binnen onze top 4 best verkochte luchtreinigers van dit moment is Philips zelfs twee keer terug te vinden. Een indrukwekkende statistiek. Binnen hun aanbod vind je zowel dure als goedkopere varianten. De Philips AC0820/10 luchtreiniger behoort tot deze laatste groep. Maar is goedkoop ook duurkoop in dit geval?

Philips AC0820/10 overzichtPhilips AC0820/10 luchtreiniger

Aan de hand van de Philips AC0820/10 luchtreiniger kun je ruimtes met een oppervlak tot maximaal 38 vierkante meter zuiveren. Dit is relatief groot voor een goedkoop model. Qua techniek wordt hierbij gebruik gemaakt van filters, waarbij zowel een HEPA filter als een voorfilter aanwezig is. Middels sensoren wordt de luchtkwaliteit gemeten en past het apparaat zich hierop aan. Er is ook een nachtmodus aanwezig, waarbij het apparaat stiller werkt. In totaal kun je kiezen uit drie standen.

In de doos

  • Philips AC0820/10
  • Handleiding
  • Filters

Installatie van de Philips AC0820/10

Door de compacte afmetingen van deze goedkope luchtreiniger, is het eenvoudig deze te plaatsen waar je maar wilt. Wel dient de AC0820/10 in de buurt van een stopcontact geplaatst te worden, aangezien deze op netstroom werkt. De filters worden meegeleverd en dien je zelf te installeren. Weet je niet zeker hoe dit moet? Dan kan de meegeleverde handleiding uitkomst bieden.

Technische specificaties

  • Oppervlak: 38 vierkante meter
  • Reinigingstechniek: filters
  • Sensoren: ja
  • Nachtmodus: ja
  • Bevochtiger: nee
  • Geluidsniveau: 35 dB (stille modus) – 61 dB
  • Standen: 3

Bediening en onderhoud van de Philips AC0820/10

Van afstand bedienen is niet mogelijk bij dit model uit het assortiment van Philips. Er wordt geen afstandsbediening meegeleverd en de Air Matters app is compatibel met dit model. Je zult dus gebruik moeten maken van de knoppen op deze lucht reiniger. Hierbij heb je de keuze uit drie standen: automatische modus, nachtmodus en de turbo stand.

Voor de Philips AC0820/10 geldt wat voor iedere luchtreiniger geldt die gebruik maakt van filters: deze zullen van tijd tot tijd vervangen moeten worden. In het geval van dit model wordt dit aan gegeven middels een handig lampje. Het is aan te raden dit meteen te doen.

Voor- en nadelen van de Philips AC0820/10

Als je de luchtreiniger van Philips uit de doos haalt, valt meteen op hoe compact dit model is. Deze kun je dan ook eenvoudig plaatsen waar het jou het beste uitkomt. De sensoren zorgen er voor dat het apparaat zich automatisch aanpast op de luchtkwaliteit. Ook een turbo en een nachtmodus zijn aanwezig. Bij deze laatste modus voert de luchtzuiveraar zijn taken stiller uit, en zul je ook geen last hebben van het licht. Er is namelijk een lichtring aanwezig die de luchtkwaliteit weergeeft.

Voor ruimtes groter dan 38 vierkante meter zul je voor een ander model klimaatcontrole systeem moeten kiezen. De nachtmodus heeft een geluidsniveau van 35 dB, wat nog best hoog is voor een nachtmodus. Als je gevoelig bent voor geluiden in de nacht, kun je dus beter kiezen voor een andere variant. Daarnaast ontbreekt een lucht bevochtiger.

Conclusie

Ondanks enkele (kleine) gebreken, is de Philips AC0820/10 luchtreiniger een prima aankoop voor de wat kleinere ruimtes. Dankzij de automatische modus heb je weinig omkijken naar het apparaat, en in de avond kun je overschakelen naar de nachtmodus. Wel is het geluidsniveau in deze modus nog relatief hoog. Dankzij de innovatieve lichtring zie je altijd meteen hoe het er voor staat op het gebied van de kwaliteit van de lucht.