Panasonic split airco's

Een split airco

verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt

Panasonic split airco’s – Het beste binnenklimaat voor de woning

Panasonic brengt veel verschillende huishoudelijke apparaten op de markt. Zo vind je ook steeds meer split airco’s terug in het assortiment. Deze airconditioning systemen kunnen voor een aangename temperatuur in huis zorgen, maar daarmee ook het binnenklimaat regelen. Vaak heb je namelijk ook een ontvochtiger tot je beschikking. Hiervoor kun je eenvoudig instellingen aanpassen door middel van een afstandsbediening. Je bent hierdoor altijd van alle gemakken voorzien en zorgt ervoor dat iedere maand goed door te komen is. Een Panasonic split airco helpt je bij het bereiken van een optimale klimaatbeheersing in huis.

Welke Panasonic split airco kopen?

Panasonic split airco (CS-UZ9SKE)Een Panasonic split airconditioning kent verschillende modellen, die ook bij verschillende huishoudens passen. Je moet daarom altijd een model uitzoeken op basis van je huishouden. Maar wat is nu de beste vaste airco? De specificaties zijn hierbij belangrijk. Dit zijn de eigenschappen die kenmerkend zijn voor een bepaald model. Zo kent de Panasonic KIT-FZ35-UKE 35kw split airco enkele specificaties die wellicht voor je eigen huishouden de beste oplossing zijn. Zo kent deze een gemiddelde koelcapaciteit van 3,5 kW per uur. Hiermee kunnen grotere ruimtes eenvoudig verkoeld worden. Voor de verwarming geldt een capaciteit van 4 kW.

De Panasonic CS-UZ9SKE heeft een koelvermogen van 3 kW, waardoor deze in iets kleinere ruimtes het beste tot zijn recht komt. De verwarmingscapaciteit van deze split airco ligt op een maximale capaciteit van 3,6 kW. In de winter zal je een lager vermogen aantreffen, waardoor de vaste airco minder prestaties zal gaan leveren. Het is daarom altijd goed om te bekijken wat het voornaamste doel is dat je een split airco aan gaat schaffen. Welke je ook neemt, je hebt altijd de beste oplossing voor ieder seizoen tot je beschikking en kunt er dan voor zorgen dat het binnenklimaat te allen tijde goed is.

Wat zijn de voordelen van Panasonic split airco’s?

Een Panasonic split airco kent verschillende voordelen, waardoor je geneigd gaat zijn om een van deze modellen aan te schaffen. Zo heb je een hoog koelvermogen beschikbaar, zodat de ruimte altijd optimaal gekoeld kan worden. Doordat er verschillende modellen zijn met verschillende koelvermogens kun je voorkomen dat er te weinig is. Daarnaast zijn deze airco’s over het algemeen goedkoper. Je kunt jezelf dus veel geld besparen door voor een Panasonic te kiezen. Een nadeel is wel dat er nog niet heel veel keuze is voor een standaard split unit airco.

Hoe werkt een Panasonic split airco?

Een split airco van Panasonic heeft – in tegenstelling tot een mobiele airconditioner – een binnen- en buitenunit, die beide onderdelen bevatten om de gewenste temperatuur te kunnen verkrijgen. Zo zit er in de binnenunit een ventilator, die de warme lucht naar de warmtewisselaar toe brengt om deze om te zetten in de koele lucht die je nodig hebt voor de woning. Echter moet hier wel koelvloeistof voor beschikbaar zijn. Dit vloeistof zorgt er namelijk voor dat de wisselwerking gestart kan worden. Deze onttrekt alle warmte uit de binnenruimte en geeft deze weer naar buiten af.

Als de vloeistof in contact komt met de warme binnenlucht, gaat deze verdampen. De compressor moet daarna het warme gas naar de condensor brengen, zodat deze het gas kan gaan condenseren. Op deze manier verlies je niet alle koelvloeistof, want dit komt weer terug dankzij de condens. De vloeistof gaat in dit geval weer terug naar de binnenunit, terwijl de gekoelde lucht via de buitenunit de woning binnen komt.

Speciale functies van een Panasonic split airco

Een Panasonic split airco kan meer dan alleen verkoelen. Deze vaste airconditioning systemen kunnen de ruimte namelijk ook verwarmen in de winter. Het voordeel hiervan is dat je geen extra stookkosten krijgt. Met slechts een apparaat heb je daardoor altijd een aangename temperatuur in huis, ongeacht de temperaturen buiten. Ook kan de split unit airco direct de lucht ontvochtigen. Het vocht wordt hiermee opgevangen, waardoor de ruimte niet meer klam aan gaat voelen. Om uiteindelijk de beste luchtkwaliteit te verkrijgen, wordt de ruimte ook geventileerd.

Waar je rekening mee moet houden bij je aankoop

Wil je misschien een split unit airco kopen, dan kent een Panasonic split airco verschillende vermogens en prijzen. Je moet daarom altijd goed opletten welk model je aan gaat schaffen. Als eerste is het goed om naar je budget te gaan kijken. Als je het budget vastgesteld hebt, kun je namelijk gerichter gaan kijken naar de mogelijkheden. Daarna is het goed om de specificaties met elkaar te vergelijken. Vaak weet je al welke eigenschappen jij het belangrijkste vindt. Kijk daarbij ook naar het geschikte vermogen voor de ruimte waar de airconditioner komt te staan of hangen. Over het algemeen wordt een vermogen van 40 Watt per kubieke meter gehanteerd. Van de fabrikant zijn er diverse goedkope split airconditioners te koop.

Panasonic split airconditioning

  • Meerdere modellen op de markt gebracht
  • Hoge capaciteit om te verkoelen
  • Eenvoudig te installeren in de ruimte