Mobiele verwarming

een mobiele verwarming

warmt koude ruimte op

Klimaatbeheersing Specialist

Mobiele verwarming kopen?

Waarom zou je een mobiele verwarming kopen? Een elektrische kachel is ideaal om een kamer te verwarmen. Er zijn verschillende soorten elektrische kachels op de mark. Maar welke mobiele verwarmer heb je nu nodig? Lees hier meer over de werking en de verschillende soorten. Je hebt keuze uit o.a. ventilatorkachels, keramische kachels, convectorkachels, oliegevulde kachels, bouwkachels en infrarood kachels.

In een woonkamer is elk soort elektrische kachel te plaatsen. Een ventilatorkachel is iets luider dan een convectorkachel. Bij minder goed geïsoleerde kamers kun je een infraroodverwarming kopen. Deze verwarmt niet zozeer de omgeving, maar objecten en personen.

Ben je vaak aanwezig in een slaap- of werkkamer, dan is een stille mobiele verwarming vaak gewenst. Kies dan voor een convectorkachel of een infraroodverwarming.

Een badkamer is vaak een vochtige ruimte waar je beter geen elektrische kachel neer kunt zetten. Kijk voordat je een kachel voor een badkamer koopt dus altijd of deze hiervoor geschikt (gecertificeerd) is.

Heb je warmte nodig in de garage of werkplaats? Kies dan voor een bouwkachel. Een bouwkachel kan grote ruimtes verwarmen en heeft een hoger vermogen dan een normale ventilator kachel.

Wat is een mobiele verwarming?

Een mobiele verwarming wordt ook wel een bijverwarming genoemd. Deze kun je overal in huis plaatsen, waarna je bent voorzien van een aangename temperatuur. In veel gevallen is deze verwarming zo compact, dat je hem eenvoudig kunt verplaatsen. Je hoeft hem namelijk niet aan de centrale verwarming te koppelen, waardoor je er alle kanten mee op kunt en zelfs zonder goede CV-ketel kunt genieten van de warmte die hieruit komt. Doordat je hem in veel verschillende modellen kunt verkrijgen kun je er altijd eentje vinden die bij je past.

Hoe werkt een mobiele verwarmer?

Een mobiele verwarmer is een apparaat die je alleen maar neer hoeft te zetten en hoeft aan te sluiten op de elektriciteit. Hierdoor kun je hem altijd neerzetten waar je een goede temperatuur wilt verkrijgen. Hierdoor kun je hem altijd gebruiken wanneer er ergens weinig tot geen radiatoren te vinden zijn. Wanneer je de juiste plaats hebt gevonden, kun je het apparaat aanzetten. Afhankelijk van het model dat je aangeschaft hebt, kun je vaak meerdere instellingen plaatsen. Zo kun je de temperatuur instellen, maar vaak ook een timer waardoor het apparaat zelf uitschakelt. Een prima oliekachel is bijvoorbeeld de De’Longhi TRRS1225.

De verschillende modellen bijverwarming hebben dus allemaal dezelfde werking, maar ze hebben een ding gemeen: je hebt altijd een aangename temperatuur in huis. De mobiele verwarming kan daarom altijd de beste oplossing zijn een kantoor of garage. Vergeet echter niet dat de kachel weer uitgeschakeld moet worden en de stekker uit het stopcontact gehaald moet worden. Anders kun je een hoge energierekening verwachten. Het systeem verbruikt immers toch stroom zolang deze aan staat. Je kunt echter wel genieten van de warmte die uit het kleine apparaat komt. De compactheid doet immers niet af aan de warmte die hiervan af straalt.

De soorten mobiele verwarmers op de markt

Er zijn verschillende soorten mobiele kachels te vinden. Je hebt aan de ene kant goedkope mobiele verwarmers, maar ook de luxe (en misschien wel) beste mobiele verwarming systemen. Een van de opties is een ventilatorkachel. Hiermee heb je in de koude wintermaanden altijd een aangename temperatuur en kun je in de zomer de ventilatiestand inschakelen voor een koel briesje. Deze is echter niet geschikt voor een langdurige verwarming. Een convectorkachel is dit wel. Je kunt hem eenvoudig in de ruimte plaatsen, waarna het apparaat gelijk zijn werk gaat doen. Doordat deze ook geen geluid geeft, kun je je werkzaamheden in alle rust afmaken. Hierbij is de warmte binnen een korte tijd voorzien van warmte. Ben je veel aan het klussen in huis, dan is een bouwkachel misschien iets voor jou!

Als je liever een mobiele verwarming in de badkamer plaatst, dan kun je naar een straalkachel gaan kijken. Ook zou je deze op de serre of het terras kunnen plaatsen voor extra warmte als het buiten iets koeler gaat worden. Het is een doeltreffende manier om iedereen van warmte te kunnen voorzien. Zo ook een halogeenkachel. Hiermee heb je namelijk altijd de ruimte in een korte tijd opgewarmd, zodat de verwarming niet door het gehele huis aan hoeft te staan. Dit is immers ook niet nodig als je jezelf maar in een kamer bevindt. Goede merken zijn o.a. Eurom, Stadler Form, Domo, Tristar, Steba, Mill, Princess, Bestron, Climastar en De’Longhi.

Waarom een mobiele verwarming kopen?

Ga je een mobiele verwarming kopen, dan is deze voornamelijk geschikt als klimaatsysteem voor thuis om een ruimte effectief te verwarmen. Doordat de kachel een compact formaat heeft, heb je altijd de mogelijkheid om deze te verplaatsen. Je hebt hierdoor altijd de warmte om je heen, zonder een centrale verwarming te gebruiken. Je moet dan wel kijken welk model je aangeschaft hebt. Niet alle kachels kunnen namelijk voor een langere tijd aangezet worden. Zo is de een meer geschikt om doeltreffend voor een korte tijd te verwarmen, terwijl je de andere tijdens je werkzaamheden aan kunt laten staan.

Een mobiele verwarming kopen: waar moet je op letten?

Een mobiele bijverwarming komt in verschillende vormen en maten. Je moet daarom goed op gaan letten wat je koopt. Zo kun je op verschillende eigenschappen gaan letten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het beschermingsniveau, waardoor er geen onveilige situaties kunnen ontstaan. Ook een regelbare thermostaat is altijd handig. De modellen komen met verschillende standen, waardoor je goed moet bekijken wat het doel van de verwarmer gaat zijn. Mocht je hem bijvoorbeeld vaak buiten in de schuur of in de garage zetten, dan kan een vorstvrijstand een goede oplossing zijn. Zo voorkom je dat het met koude temperaturen alsnog niet warm wordt.

Ook het vermogen speelt een grote rol bij een mobiele kachel. Hoe meer oppervlakte je wilt verwarmen, hoe hoger deze moet zijn. Echter moet je daarbij wel alle andere factoren ook meenemen. Uiteindelijk blijft je eigen budget echter het belangrijkste. Je wilt niet dat de verwarmer veel meer gaat kosten dan je uit zou kunnen geven. Stel daarom altijd dit bedrag vast en bedenk jezelf welke specificaties je belangrijk vindt. Zo heb je altijd de beste keuze en is het alleen nog maar genieten van de aangename temperatuur die uit het apparaat jouw ruimte in geblazen gaat worden. Meer weten over mobiele verwarming of heb je nog een paar vragen over de werking of het gebruik? Kijk dan eens bij de mobiele verwarming FAQ.

Een mobiele kachel geeft een aangename temperatuur

  • Meerdere modellen te verkrijgen
  • Altijd instellingen te plaatsen bij de verwarmer
  • Een aangename temperatuur realiseren

Klimaatbeheersing in huis
Gezond wonen, gezond blijven

Minder last van fijnstof, hooikoorts klachten en bacteriën, verbeterde gezondheid en een aangename temperatuur. Bestel nu een nieuw klimaatbeheerssysteem.