Mobiele airco's

Een mobiele airco

verkoelt & ontvochtigt

Klimaatbeheersing Specialist

Mobiele airco kopen?

Waarom zou je een mobiele airco kopen? Een mobiele airconditioning is een apparaat wat bijdraagt aan een beter binnenklimaat door de warmte af te voeren naar buiten. Een mobiele airco heeft geen buitenunit heeft, dus maakt hij meer geluid dan een split-airco.

Gemakkelijk te verplaatsen naar verschillende ruimtes.

Een mobiele airco warmte lucht middels een afvoerslang via een raam of deur af naar buiten.

Voor gebruik in de badkamer, hal of (bij)keuken.

Voor gebruik in de slaapkamer en/of woonkamer.

Wat is een mobiele airco?

Een mobiele airco is een apparaat dat de temperatuur en luchtvochtigheid in een van de ruimtes in huis kan regelen. In feite is het een airconditioning met wielen. Hierdoor is de airco eenvoud te verplaatsen of op te bergen. Ook kan deze weinig ruimte in beslag nemen, waardoor je hem ook in kleinere ruimtes goed tot zijn recht kan laten komen. Het enige wat je dan nog nodig hebt is een goede afvoer door middel van een raam. De afvoerslang zorgt er namelijk voor dat warme lucht via een raam of deur naar buiten wordt afgevoerd. Consumenten verwarren een airco nog wel eens met een aircooler.

Een mobiele airco kan helpen om op de warme zomerdagen voldoende verkoeling in huis te hebben. Daarnaast is het een goed apparaat voor de koude dagen, omdat hier de lucht vrij droog is. Doordat de luchtvochtigheid ook geregeld wordt, is het een goede toevoeging op ieder moment van de dag en zal de woning er altijd goed door geventileerd worden. Een mobiele airconditioning biedt daarom te allen tijde een goede uitkomst, zelfs wanneer er weinig ruimte voor is.

Hoe werkt een mobiele airco?

Een mobiele airco werkt hetzelfde als een klassieke airconditioning (of split airco), maar dan op wielen. Deze variant heeft een unit met een afvoerslang, die je door het raam of de deur hangt om de lucht uit huis te kunnen krijgen. De airco moet daarom dus altijd in de buurt van een raam of deur staan om het beste resultaat te behalen. Een vaste airco heeft dit niet, doordat deze de lucht simpelweg uit de ruimte trekt. Een mobiele airco maakt iets meer geluid, doordat deze geen buitenunit heeft. Echter kun je hier wel gewoon mee werken.

De mobiele airconditioner heeft ook altijd een koelvermogen. Dit koelvermogen wordt uitgedrukt in British Thermal Units (BTU). Ook kun je deze waarden vaak terugvinden in kubieke meters of een oppervlakte in vierkante meters. Deze gegevens zijn terug te vinden op de doos of in de handleiding. De oppervlakte is een gemiddelde. De capaciteit die de airco kan leveren is namelijk afhankelijk van de plafondhoogte in de ruimte. Ook beïnvloeden het aantal ramen, de isolatie van de woning, de hoeveelheid mensen in de ruimte en de ligging van de ruimte de koelprestaties.

De soorten mobiele airco’s op de markt

Consumenten en bedrijven kopen graag de beste mobiele airco die past bij de eisen en wensen die zij aan klimaatbeheerssystemen stellen. Mobiele airco’s komen dan ook in verschillende soorten en maten. Ze hebben allemaal gemeen dat er slechts een behuizing te vinden is. Echter hebben de merken allemaal iets anders te bieden. Het grootste verschil zit hem in de prijs. Een Tristar airco is over het algemeen goedkoper dan een Whirlpool mobiele airconditioning. Ook kan hier de capaciteit van elkaar verschillen. Daarbij hebben de prijzen in de hogere prijsklassen ook nog een functie om de ruimte te kunnen verwarmen, waardoor je ook op de koude dagen een aangename temperatuur kunt hebben. Verdere goede merken zijn o.a. Bestron, Honeywell, Fuave, Silk Air, Aspen, Haier, Eurom, De’Longhi en Trotec.

Waarom een mobiele airco kopen?

Een mobiele airco is als klimaatbeheersing in huis geschikt voor verschillende ruimtes. De prestaties zijn echter afhankelijk van de grootte van de ruimte in combinatie met de capaciteit die de airco kan gaan leveren. Echter kan het wel leiden tot een lagere temperatuur in huis en de luchtvochtigheid zal ook aanzienlijk veranderen. Het fijne aan deze airco is dat je hem overal naartoe kunt verplaatsen, waardoor je hem eventueel ook mee kunt nemen op reis. Jecaravan krijgt weer een aangename temperatuur, hoe warm het ook buiten is.

Een mobiele airco kopen: waar moet je opletten?

Als je een mobiele airconditioner zoals bijvoorbeeld de AUX AM-H12 of de Comfort Line aircobreeze R290 wilt kopen, dan is het van belang dat je je budget in het achterhoofd houdt. De prijzen kunnen namelijk aanzienlijk van elkaar verschillen, waardoor je al snel meer geld uit gaat geven dan de bedoeling is. Uiteraard kun je ook gaan voor een goedkope mobiele airco met een goede prijs/prestatie verhouding. Ook moet je goed op het geluidsniveau letten. Afhankelijk van de plaatsing van de airco kan het geluid namelijk storend zijn. Over het algemeen produceert een airco rond de 65 decibel. Er zijn echter ook airco’s die tussen de 50 en 60 decibel produceren. Als je deze in de slaapkamer wilt hebben, moet je dus goed bepalen tot hoeverre je geluid kunt verdragen als je aan je nachtrust gaat beginnen.

Ook de afmeting van de mobiele airco kan van belang zijn. Niet iedereen heeft even veel plaats beschikbaar om een airco te kunnen plaatsen, waardoor je ook moet kijken naar de grootte van het apparaat en de ruimtes waarin je deze wilt gaan gebruiken. De afmetingen staan altijd vermeld bij de specificaties. Je kunt dus in een oogopslag zien hoe groot een airco gaat zijn en welke andere specificaties er nog bij komen kijken. Je moet daarom altijd meerdere modellen naast elkaar leggen om tot de beste keuze te kunnen komen en de beste airco voor een woning aan te kunnen schaffen. Meer weten over mobiele airconditioning of heb je nog een paar vragen over de werking of het gebruik? Kijk dan eens bij de mobiele airco FAQ.

Een mobiele airconditioning: voor de beste verkoeling

  • De temperatuur en luchtvochtigheid geregeld
  • Aangesloten op de afvoer
  • Ook comfort op de koude dagen

Klimaatbeheersing in huis
Gezond wonen, gezond blijven

Minder last van fijnstof, hooikoorts klachten en bacteriën, verbeterde gezondheid en een aangename temperatuur. Bestel nu een nieuw klimaatbeheersysteem.