Mitsubishi split airco's

Een split airco

verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt

Mitsubishi split airco’s – Regel de temperatuur in huis

Mitsubishi is een van de fabrikanten die steeds met iets nieuws komt op het gebied van split airco’s. Hierdoor wordt het geen makkelijke opgave om de juiste variant te kopen. Echter werken de split airco’s over het algemeen allemaal hetzelfde. Je hebt te maken met een binnen- en buitenunit die samenwerken om het beste resultaat te behalen. De warme lucht wordt hierbij onttrokken aan de ruimte en verkoeld door middel van de koelvloeistof. Het gehele proces zorgt er uiteindelijk voor dat er een aangename temperatuur ontstaat in de ruimte waarin de airco geïnstalleerd is.

Welke Mitsubishi split airco kopen?

Mitsubishi split airco (SRK20ZS-W)Wil je een Mitsubishi split airco kopen, dan komen deze in verschillende soorten en maten. Afhankelijk van wat jij ermee wilt bereiken, moet je de specificaties goed in het achterhoofd houden bij het vergelijken. Het vermogen kan bijvoorbeeld sterk verschillen. Een voorbeeld hiervan is de Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZS-W. Deze redelijk goedkope vaste airco met binnen- en buitenunit heeft een koelvermogen van maximaal 2,8 kW, waardoor je tussen de -15 en 46 graden Celcius kunt bereiken voor het verkoelen en kunt verwarmen tot maximaal 21 graden Celcius. Daarbij is dit model altijd energiezuinig. De airco is namelijk voorzien van een energielabel A++.

Een ander model waar je voor zou kunnen kiezen is de Mitsubishi Heavy Industries Cassette FDTC25VF-SRC25ZMX-S. Dit model verschilt niet heel veel ten opzichte van het eerdergenoemde model. Alleen heb je een gemiddeld koelvermogen van 2,55 kW beschikbaar. Ook deze split airco met buitenunit is voorzien van hetzelfde energielabel, waardoor je nooit meer energie gaat verbruiken dan nodig is. Je kunt met lage energiekosten genieten van zowel verwarming als verkoeling in ieder jaargetijde door deze airco te integreren in het interieur.

Wat zijn de voordelen Mitsubishi split airco’s?

Als grootste voordeel van een Mitsubishi split airco kun je het energielabel noemen. De meeste fabrikanten hebben namelijk minimaal label A toegepast. Een groot deel van de modellen zijn daarbij aangepast aan de toekomstige milieueisen, waardoor deze nog zuiniger zijn en geen uitstoot meer hebben die schadelijk is voor het milieu. Andere voordelen zijn dat je de airco eenvoudig kunt integreren in je interieur, waardoor je altijd beschikt over gekoelde of verwarmde lucht. Je moet er dan wel rekening mee houden dat de aangetrokken lucht ook naar buiten kan. Je moet daarom altijd een afvoer aangelegd hebben om de airco te laten werken. Wil je met een enkel airconditioning systeem diverse ruimtes kunnen verkoelen, dan kun je beter een mobiele airconditioning kopen.

Hoe werkt een Mitsubishi split airco?

Een Mitsubishi split airco zoals bijvoorbeeld de Mitsubishi Heavy SRK35ZS-W werkt op basis van een warmtepompsysteem. Hiervoor wordt een koelvloeistof gebruikt, die de warme lucht kan verkoelen. Deze vloeistof wordt bijvoorbeeld ook gebruikt voor een koelkast of vriezer. De vloeistof moet te allen tijde aanwezig zijn om de lucht optimaal te kunnen verkoelen. Deze onttrekt namelijk alle warmte uit de binnenruimte en geeft deze buiten af. In de binnenunit is een ventilator beschikbaar, welke de warme lucht naar een warmtewisselaar brengt.

De koelvloeistof warmt op wanneer deze in contact komt met de warme binnenlucht en gaat hierdoor verdampen. De geïntegreerde compressor zuigt daarna het warme gas naar de condensor, welke in de buitenunit zit. Door contact met de buitenlucht kan het gas gaan condenseren en wordt weer teruggebracht in de koude koelvloeistof. De vloeistof gaat weer terug naar de binnenunit, terwijl de lucht de ruimte in wordt geblazen. Als je een split airco aangeschaft hebt welke ook kan verwarmen, dan zal het proces in omgekeerde volgorde plaatsvinden om de temperatuur omhoog te brengen.

Speciale functies van een Mitsubishi split airco

De speciale functies van de Mitsubishi split airco zijn eindeloos. Hoewel veel mensen een vaste airconditioning samenbrengen met het verkoelen van de ruimte, kan een airco de ruimte ook onvochtigen en verwarmen. Ook ventileren is een van de mogelijkheden. Hierdoor heb je niet alleen een aangename temperatuur in de woning, maar ook een beter binnenklimaat in huis. Je hebt nooit meer last van een klam gevoel en zorgt ervoor dat de warme zomermaanden en koude wintermaanden weer goed door te komen zijn.

Waar je rekening mee moet houden bij je aankoop

Als je overweegt om een Mitsubishi split airco met buitenunit aan te schaffen, moet je goed opletten welk vermogen je nodig hebt om de woning optimaal te kunnen voorzien van een goede temperatuur. Over het algemeen wordt als vuistregel 40 Watt per kubieke meter gehanteerd. Door de inhoud van de ruimte op te meten kom je er dus al gauw achter of een bepaald model bij je past. Daarnaast is het budget belangrijk. Je hebt immers maar een bepaald bedrag beschikbaar voor de aanschaf. Als je hier al een eerste selectie bij maakt, zorg je ervoor dat je nooit te veel uit gaat geven en kun je wellicht nog een besparing maken. Zoek je een populaire split airco, kijk dan eens naar de Mitsubishi MUZ-AP25VG-E1.

Mitsubishi split airconditioning

  • Grote vermogens voor iedere ruimte
  • Ook modellen met verwarmen en ventileren
  • Geïntegreerd in het interieur