Mitsubishi Heavy SRK50ZS-W split airco

Mitsubishi Heavy SRK50ZS-W split airco

De Mitsubishi Heavy SRK50ZS-W is een mooie extra toevoeging aan het assortiment aan split airco’s van deze Japanse producent. Alhoewel velen nog altijd denken dat Mitsubishi louter auto’s produceert, kun je bij dit merk terecht voor diverse elektronische apparaten. Deze zijn van een hoogwaardige kwaliteit, en veelal ook te koop voor eerlijke prijzen. Zo ook als het gaat om split airco’s. In deze review nemen we deze split airco van Mitsubishi nader onder de loep.

Mitsubishi Heavy SRK50ZS-W overzicht

De Mitsubishi Heavy SRK50ZS-W is een airconditioning systeem welke voorzien is van een koelvermogen van 18000 BTU. Aan de hand hiervan kun je ruimtes met een oppervlak tot 60 vierkante meter voorzien van de temperatuur die jij voor ogen hebt. Hoewel koelen veelal de functie is waarmee airco’s geassocieerd worden, is het ook mogelijk om ruimtes te verwarmen. Dit doet deze split airco op een zuinige manier, onder meer middels de ECO stand. Niet voor niets heeft deze airconditioner het energielabel A+++ ontvangen. Het maximum geluidsniveau is 40 Db, maar er is ook een stille stand aanwezig waardoor deze split unit airco maar 19 Db aan geluid maakt. Qua geluidsoverlast zul je dus geen last hebben van dit model.

In de doos

 • Mitsubishi Heavy SRK50ZS-W
 • Binnenunit
 • Buitenunit
 • Afstandsbediening

Installatie van de Mitsubishi Heavy SRK50ZS-W

Een ander pluspunt van de Mitsubishi Heavy SRK50ZS-W is dat je geen professional hoeft in te schakelen om deze split airconditioner te monteren. Dat is mooi meegenomen, want dit scheelt je toch weer wat geld. Dit klimaatsysteem voor thuis, zowel de binnen- als de buitenunit, kun je geheel zelf monteren. Geen kluservaring vereist.

Technische specificatiesMitsubishi Heavy SRK50ZS-W split airco

 • Energielabel: A+++ (zowel koelen als verwarmen)
 • Koelvermogen: 18000 BTU
 • Ruimte: 60 vierkante meter
 • Geluid: 40 Db
 • Inclusief stille 19 Db modus
 • Inclusief afstandsbediening
 • Aan te sturen middels mobiele app
 • Zuinige ECO mode
 • Zelfmontage: ja
 • Allergenen filter tegen pollen, mijt en dergelijken
 • Modi: verkoelen, filteren en verwarmen

Bediening van de Mitsubishi Heavy SRK50ZS-W

Eén van de nieuwste inventies op het gebied van split airco’s zijn de Wi-Fi capaciteiten waar deze voorzien van kunnen worden. Door deze capaciteiten is het mogelijk om een airconditioner aan te sturen middels je eigen smartphone. Dit is ook mogelijk bij de Mitsubishi Heavy SRK50ZS-W. Daarnaast wordt er ook een afstandsbediening meegeleverd. Tot slot kun je old school instellingen aanpassen op de airconditioner zelf. Zo kan iedereen het model bedienen op de manier die hij of zij prefereert.

Onderhoud van de Mitsubishi Heavy SRK50ZS-W

De Mitsubishi Heavy SRK50ZS-W Airco is voorzien van allergene filters die pollen, mijt en dergelijke uit de lucht kunnen filteren. Wel is het van belang deze filters op tijd te vervangen, want als deze te vies worden kan dit het functioneren van deze split airco in de weg gaan staan. Door de filters te vervangen behoud je de airconditioner in een betere conditie.

Voor- en nadelen van de Mitsubishi Heavy SRK50ZS-W

Voor gemiddelde, mid-grote en grote ruimtes is de Mitsubishi Heavy SRK50ZS-W een goede keuze dankzij het koelvermogen van 18000 BTU. Hiermee kun je flinke ruimtes verkoelen. Ook verwarmen is mogelijk, wat fijn is tijdens de koudere periodes van het jaar. Welke functie deze split airco ook uitvoert, je merkt er niets van dankzij het lage geluidsniveau. De bediening is handig, je kunt dit op 3 manieren doen. Dus je kiest de vorm van bediening die het beste bij je past. De ECO stand zorgt er voor dat de airconditioning één van de zuinigere varianten op de markt is. Als nadeel van de split airco zou je kunnen kijken naar het koelvermogen en/of extra functies. Er zijn namelijk modellen op de markt met een hoger koelvermogen dan deze split airco, voor de echt grote ruimtes. Daarnaast kan het zijn dat je een model zoekt wat ook de luchtvochtigheid op peil kan houden, iets wat deze airco van Mitsubishi niet doet. Verder is dit een uitstekende split airco.

Conclusie

De Mitsubishi Heavy SRK50ZS-W is een uitstekende keuze als split airco voor gemiddelde tot grote ruimtes. Omdat deze split airco zowel kan koelen als verwarmen, kun je de dit systeem het gehele jaar door gebruiken om de temperatuur te realiseren die voldoet aan jouw wensen. Wil je in je huis klimaatbeersing welke kan verkoelen en verwarmen alsmede zuinig in het verbruik is? Dan krijg je met deze topper een zuinige variant die voorzien is van een fijn allergene filter. Bovendien is deze vaste airco ook nog eens eenvoudig om te plaatsen.