Mitsubishi Heavy SRK35ZS-W split airco

Mitsubishi Heavy SRK35ZS-W split airco

Mitsubishi is in Nederland vooral bekend vanwege de auto’s die zij produceren, maar wist je dat ze ook een aantal uitstekende elektronische apparaten in het assortiment hebben? Zo kun je ook bij hen terecht voor split airco’s om in je huis klimaatbeheersing te creëren. Eén van de airconditioners uit hun assortiment is de Mitsubishi Heavy SRK35ZS-W. Zijn deze split airco’s van net zulke hoge kwaliteit als de auto’s? Je leest het hieronder.

Mitsubishi Heavy SRK35ZS-W overzicht

Dankzij het hoge koelvermogen van 12000 BTU is de Mitsubishi Heavy SRK35ZS-W geschikt voor relatief grote ruimtes met een maximale inhoud van 116 kubieke meter (46 vierkante meter). Wat daarnaast opvalt is datgene wat niet opvalt: het geluidsniveau. Op het hoogste niveau ligt deze rond de 40 Db, maar je kunt ook kiezen voor de zogenaamde fluisterstand. Hierop werkt het klimaatsysteem voor thuis op een geluidsniveau van 19 Db. Ideaal voor als je wilt gaan slapen of wanneer je geen last wilt hebben van het geluid omdat je jezelf moet focussen. De zuinige ECO stand zorgt er voor dat je niet meer stroom verspilt dan nodig is.

In de doos

 • Mitsubishi Heavy SRK35ZS-W
 • Binnenunit
 • Buitenunit
 • Afstandsbediening

Installatie van de Mitsubishi Heavy SRK35ZS-W

Eén van de voordelen van de Mitsubishi Heavy SRK35ZS-W is dat het gemakkelijk is voor iedereen om deze zelf te installeren. En dat is mooi meegenomen, want het inschakelen van een installateur gaat immers altijd met kosten gepaard. Hier kun je mooi op besparen door zelf deze split airco te monteren. Hiervoor hoef je echt geen ervaren doe-het-zelver te zijn.

Technische specificatiesMitsubishi Heavy SRK35ZS-W split airco

 • Energielabel: A++ (zowel koelen als verwarmen)
 • Koelvermogen: 12000 BTU
 • Ruimte: 116 kubieke meter
 • Geluid: 40 Db
 • Inclusief stille 19 Db modus
 • Inclusief afstandsbediening
 • Aan te sturen middels mobiele app
 • Zuinige ECO mode
 • Zelfmontage: ja
 • Modi: verkoelen, filteren en verwarmen

Bediening en onderhoud van de Mitsubishi Heavy SRK35ZS-W

Begin 2000 was het helemaal bijzonder dat split airco’s met een afstandsbediening bediend konden worden. Inmiddels is dit de norm. Natuurlijk kun je ook ouderwets middels het apparaat zelf de instellingen maken. Maar split airco’s blijven zich door ontwikkelen. Daarom is de Mitsubishi split airco voorzien van Wi-Fi capaciteiten. Dit houdt in dat je middels je eigen smartphone voortaan de split unit airco kunt aansturen. Handig! Ook het onderhoud is niet moeilijk om uit te voeren. Voor de meeste split airco’s geldt eigenlijk hetzelfde als het gaat om onderhoud, zo ook bij de Mitsubishi Heavy SRK35ZS-W. Het belangrijkste dat je kunt doen qua onderhoud, is het vervangen van de filters. Hierdoor gaat deze airconditioner langer mee en kan deze zijn taken beter uitvoeren.

Voor- en nadelen van de Mitsubishi Heavy SRK35ZS-W

Zoals je al hebt kunnen lezen, is dit model dankzij het koelvermogen van 12000 BTU geschikt voor grote ruimtes met een maximale inhoud van 116 kubieke meter. Alhoewel de primaire taak van een split airco verkoeling is, kan deze split airco ook voor warmte zorgen tijdens de winter. Dit is een van nature zuinige split airco die tevens beschikt over een ECO stand. Voor de bediening heb je 3 keuzes: via het apparaat, middels een afstandsbediening of aan de hand van een mobiele app. Daarnaast valt deze split airconditioner op door het lage geluidsniveau. Voor de echte grote ruimtes zijn er alternatieven met meer koelvermogen. Daarnaast is er geen mogelijkheid om de luchtvochtigheid op peil te houden. Verder is de Mitsubishi Heavy SRK35ZS-W een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een split airco voor relatief grote ruimtes.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een split airco die maximaal ruimtes met een inhoud van 125 kubieke meter kan voorzien van verkoeling, is de Mitsubishi Heavy SRK35ZS-W een goede keuze. Deze Japanse producent laat zien meer in zijn mars te hebben dan alleen maar het maken van goede auto’s. Daarom beschouwen wij deze airconditioner dan ook als een aanrader.