Mitsubishi Heavy SRK20ZS-W split airco

Mitsubishi Heavy SRK20ZS-W split airco

Split airco’s zijn er in allerlei soorten en maten. Zo zijn er split airconditioners die gericht zijn op het verkoelen van grote ruimtes, maar ook systemen die zich richten op het verkoelen van kleinere ruimtes. Deze laatste modellen zijn vaak goedkoper, maar dit hoeft niet te betekenen dat ze inboeten op het gebied van kwaliteit. Ze hebben immers simpelweg een kleinere focus, maar qua eigenschappen kunnen ze het alsnog uitstekend doen. Hoe zit dat bij de Mitsubishi Heavy SRK20ZS-W?

Mitsubishi Heavy SRK20ZS-W overzicht

In Europa staat Mitsubishi vooral bekend om de auto’s die het produceert. Als je die als indicator gebruikt voor de algehele kwaliteit van hun andere producten, weet je dat het op dit vlak wel snor zit. Zo ook bij de Mitsubishi Heavy SRK20ZS-W. Voor de milieubewust mensen die graag duurzamer willen gaan leven: deze split airco is voorzien van het energielabel A+++. Het klimaatsysteem voor thuis focust zich op de kleinere ruimtes tot 25 vierkante meter. Het totale koelvermogen is 7000 BTU. Daarnaast kan deze split unit airco ook een kamer verwarmen. Zo ontbreekt het je ook in de winter aan niets. Van nature is deze split airco al vrij stil, maar door de stille modus (maximum 19 Db) heb je helemaal geen last van dit apparaat.

In de doos

 • Mitsubishi Heavy SRK20ZS-W
 • Binnenunit
 • Buitenunit
 • Afstandsbediening

Installatie van de Mitsubishi Heavy SRK20ZS-W

Het fijne aan split airco’s zoals de Mitsubishi Heavy SRK20ZS-W is het feit dat deze over het algemeen weinig moeite kosten om te installeren. Je hoeft hiervoor dan ook geen professionele installateur in te schakelen, tenzij dit expliciet vermeld staat. Maar in het geval van deze airconditioning kun je deze taak geheel zelf uitvoeren.

Technische specificatiesMitsubishi SRK20ZS-W split airco

 • Energielabel: A+++ (zowel koelen als verwarmen)
 • Koelvermogen: 7000 BTU
 • Ruimte: 25 vierkante meter
 • Geluid: 40 Db
 • Inclusief stille 19 Db modus
 • Inclusief afstandsbediening
 • Aan te sturen middels mobiele app
 • Zuinige ECO mode
 • Zelfmontage: ja
 • Modi: verkoelen, filteren en verwarmen

Bediening van de Mitsubishi Heavy SRK20ZS-W

Ondanks dat het klimaatbeheerssysteem gericht is op de kleinere ruimtes, wordt er niet ingeboet op het gebied van kwaliteit. Dit zie je terug aan de bediening. Hierbij heb je 3 mogelijkheden. Ten eerste kun je natuurlijk via de airco zelf instellingen maken. Daarnaast kun je gebruik maken van de afstandsbediening die in de doos wordt meegeleverd. Tot slot heeft deze split airco Wi-Fi capaciteiten. Je kunt dus ook via je eigen smartphone deze split airco bedienen.

Onderhoud van de Mitsubishi Heavy SRK20ZS-W

Het onderhouden van de Mitsubishi Heavy SRK20ZS-W zal je weinig tijd kosten. De voornaamste taak die je moet uitvoeren is het vervangen van de filters. Als deze te vies worden, zal dit de werking van de split airco ondermijnen. Schone filters zorgen er voor dat de split airco weer optimaal kan werken. Een goede poetsbeurt is ook een aanrader, alleen al omdat het toestel er daarna weer zo goed als nieuw uit ziet.

Voor- en nadelen van de Mitsubishi Heavy SRK20ZS-W

De split airco van Mitsubishi is goed in wat het moet doen. Voor kleine ruimtes is deze split airco, met een koelvermogen van 7000 BTU, uitstekend. Je kunt zelf kiezen hoe je deze airco bedient. Bovendien is er ook een verwarm functie aanwezig, lekker voor tijdens de winter. Door de stille modus zul je soms niet eens merken dat deze split unit airco aanstaat, terwijl je toch kunt genieten van een heerlijk koele ruimte. De Mitsubishi Heavy SRK20ZS-W is gericht op kleinere ruimtes tot 25 vierkante meter. Voor ruimtes met een groter oppervlak kun je beter een ander alternatief kiezen. Verder is deze airconditioner goed in wat hij moet doen. Er hoeft dus niet ingeboet te worden op kwaliteit, ook al is een airco gericht op de kleinere ruimtes. Dat is wat deze split airco van Mitsubishi illustreert.

Conclusie

Niet iedereen heeft dezelfde eisen aan een split unit airco. Als je een airconditioner zoekt voor een kleinere ruimte, volstaat de Mitsubishi Heavy SRK20ZS-W. Deze is speciaal op maat gemaakt voor kleine kamers, zonder hierbij in te boeten op het gebied van kwaliteit. Dit alles maakt deze airconditioner tot een aanrader voor degenen die op zoek zijn naar een split airco voor kleinere ruimtes.