Mitsubishi Electric MUZ-AP25VG-E1 split airco

Mitsubishi Electric MUZ-AP25VG-E1 split airco

Mitsubishi, dat is toch dat Japanse automerk? Alhoewel deze Japanse producent vooral bekend staat vanwege zijn auto’s, is dit niet de enige specialiteit van dit merk. In Japan is dit al langer bekend, maar ook in Europa beginnen consumenten te ontdekken dat Mitsubishi ook op andere fronten veel in zijn mars heeft. Een goed voorbeeld hiervan is de Mitsubishi Electric MUZ-AP25VG-E1, een split airco met veel mogelijkheden. Hieronder kun je meer lezen over dit model, welke eigenschappen deze bezit, of je deze split airco zelf kunt installeren of niet, hoe je deze bedient, of je veel onderhoud moet plegen en wat de voor- en nadelen zijn van de Mitsubishi Electric MUZ-AP25VG-E1.

Mitsubishi Electric MUZ-AP25VG-E1 overzicht

Mitsubishi Electric MUZ-AP25VG-E1 split aircoDe Mitsubishi Electric MUZ-AP25VG-E1 is een split airco. Dit houdt in dat de vaste airconditioning uit een binnen- en een buitenunit bestaat. Deze variant heeft een relatief hoog koelvermogen en is geschikt voor ruimtes met een gemiddelde tot klein-groot oppervlak. Voor koelen heeft deze split airco het energielabel A+++ gekregen, voor verwarmen A++. Dit houdt in dat je te maken hebt met een zeer zuinige split airco. Het etaleert bovendien zijn veelzijdigheid, want naast koelen en verwarmen is ook ventileren en het ontvochtigen van de lucht mogelijk. Bestel je dit klimaatbeheersingssysteem voor in huis, dan krijg je een binnen- en buitenunit en afstandsbediening thuisgeleverd. Let wel op, want bij een (split) airco is het altijd de vraag of je deze zelf mag installeren of dat dit door een gecertificeerde installateur gedaan moet worden. Lees je hiervoor altijd vooraf goed in. Deze Mitsubishi split airco mag je wel zelf installeren!

Technische specificaties

  • Energielabel: A+++ voor koelen en A++ voor verwarmen
  • Koelvermogen: 8500 BTU
  • Vermogen: 2500 W
  • Ruimte: niet gespecificeerd (mid-grote ruimtes)
  • Geluid: 48 Db
  • Inclusief afstandsbediening
  • Modi: verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen

Bediening van de MUZ-AP25VG-E1

Split airconditioners kun je eenvoudig bedienen middels de binnenunit. Hier vind je alle opties, zoals het instellen van de temperatuur maar ook of je wilt afkoelen of juist verwarmen. Daarnaast zijn ventileren en ontvochtigen ook mogelijkheden. Een handige bijkomstigheid van deze split airco van Mitsubishi is dat deze inclusief afstandsbediening geleverd wordt. Waar je ook zit in huis, je kunt deze split airco gemakkelijk aansturen.

Onderhoud van de MUZ-AP25VG-E1

Qua onderhoud ben je weinig tijd kwijt aan de Mitsubishi Electric MUZ-AP25VG-E1 split airconditioning. Van tijd tot tijd is het aan te raden om de buitenzijde schoon te maken met een doekje. Dit ziet er niet alleen beter uit, maar zorgt er tevens voor dat de split airco langer meegaat. Daarnaast is het van belang om van tijd tot tijd de filters om te wisselen. Ook dit verlengt de levensduur.

Voor- en nadelen van de Mitsubishi MUZ-AP25VG-E1

Ten eerste is de Mitsubishi Electric MUZ-AP25VG-E1 één van de zuinigste split airco’s van dit moment. We zijn immers allemaal tegenwoordig op zoek naar groenere en duurzamere apparaten. Daarnaast kun je relatief grote ruimtes verkoelen dankzij het koelvermogen van 8500 BTU. Naast verkoelen is ook verwarmen, ventileren en ontvochtigen mogelijk. Maar kan deze airco in de slaapkamer worden opgehangen, of maakt het toestel te veel lawaai? Met een laag geluidsniveu van slechts 48 decibel is deze airconditioner niet alleen geschikt voor in de woonkamer, maar kun je hem ook in de slaapkamer plaatsen. De Mitsubishi Electric MUZ-AP25VG-E1 aplit airco is wel relatief duur, waardoor het geen optie is voor mensen met een lager budget. Het koelvermogen kan hoger. Voor erg grote ruimtes is deze split airconditioning dan ook niet geschikt.

Conclusie

De Mitsubishi Electric MUZ-AP25VG-E1 laat zien dat dit merk meer in zijn mars heeft dan alleen maar het produceren van goede auto’s. Deze split airco is uitstekend voor mid-grote ruimtes, en bovendien is dit één van de zuinigste en beste split airco’s op de markt van dit moment. Daarom beschouwen wij dit model dan ook als een aanrader.