Miele TWJ 680 WP warmtepompdroger

Miele TWJ 680 WP warmtepompdroger

Er zijn veel merken waarvan je een warmtepompdroger kunt aanschaffen. Een van de merken die al jaren aan de top staat is Miele. De drogers van dit merk hebben niet alleen een mooi design maar zijn ook op het gebied van technologie behoorlijk geavanceerd. Zo ook de Miele TWJ 680 WP, een A+++ warmtepompdroger waarmee je in totaal 999 euro kunt besparen. Maandelijks zijn dat een paar tientallen euro’s. Wanneer je dus een energiezuinige en goede wasdroger wilt aanschaffen kun je hier ontdekken of deze wasdroger iets voor jou is.

Miele TWJ 680 WP

De Miele TWJ 680 WP is een zeer goede droger die van de belangrijkste gemakken is voorzien, en meer. Met een vulgewicht van 9 kg is de droger ideaal voor huishoudens met 5 of meer personen. Je kunt het wasgoed van alle gezinsleden in één keer wassen en dat is wel zo prettig. Daarnaast is een ander belangrijk kenmerk van deze machine natuurlijk de energiezuinigheid. Met een energielabel van A+++ behoort deze droger tot de top. Daarnaast heeft de droger de handige SteamFinish stoomfunctie en ruimte voor een geurflacon voor heerlijk geurende was.

In de doos

 • Miele TWJ 680 WP
 • Condensafvoerslang 1,6 meter
 • Handleiding

Installatie van de Miele TWJ 680 WP

Het kost je in de meeste gevallen nauwelijks tijd om de wasdroger te installeren, omdat dit vaak voor je gedaan wordt. De meeste webshops bieden dit aan als extra service en daar kun jij van profiteren. Bij het bezorgen van de warmtepompdroger zal deze ook worden aangesloten. Ga je de warmtepompdroger wel zelf installeren? De handleiding, die standaard meegeleverd wordt, bevat alle instructies.

Technische specificaties

 • Condensafvoer: opvang in reservoir, via waterafvoer
 • Maximum vulgewicht: 9 kg
 • Voor huishouden: 5 of meer personen
 • Aantal programma’s: 12
 • Geluidsniveau: 64 dB
 • Stroomvoorziening: netstroom
 • Energieklasse: A+++
 • Energiebesparing (levensduur): 999 euro
 • Energiekosten per jaar: 44,39 euro
 • Oppervlakte (H x B x D): 85 x 60 x 63,6
 • Kleur: Wit

Bediening en onderhoud van de Miele TWJ 680 WP

De Miele TWJ680 WP is gemakkelijk te bedienen. Zodra je de was in de droger hebt gedaan sluit je de deur van de trommel. Vervolgens selecteer je met de draaiknop het gewenste droogprogramma. Wil je bijvoorbeeld je beddengoed drogen en lekker fris laten ruiken? Je hebt bij deze droger de mogelijkheid om een geurflacon in de opening van het pluizenfilter te plaatsen. Zo komt je was er heerlijk geurend uit. Het huishoudelijke apparaat is ook te bedienen met je smartphone wanneer je deze aan de app koppelt en je met wifi verbonden bent. Op het gebied van onderhoud is er niet veel wat je moet doen. De condenser is gedeeltelijk zelfreinigend en dit betekent dat je zelf nog wel het een en ander moet schoonmaken. Een van de belangrijkste onderdelen die moet worden schoongemaakt is de pluizenfilter. Deze kun je het beste na iedere droogbeurt reinigen om in het ergste geval brand te voorkomen.

Voor- en nadelen van de Miele TWJ 680 WP

De energiezuinigheid van deze wasdroger is een van de grootste voordelen. Daarnaast heb je met een trommelinhoud van 9 kg ook lekker veel ruimte en is het toestel een goede keuze voor grotere huishoudens. Verder profiteer je van handige extra’s zoals de stoomfunctie en de mogelijkheid om geurflacons te plaatsen voor heerlijk geurende was. Tot slot is de app ook op afstand te bedienen met je smartphone. Een nadeel van de Miele warmtepompdroger is dat het 3,5 uur duurt voordat een volle trommel volledig droog is. Hiermee is deze droger niet de snelste in het assortiment. Daarnaast ontbreekt een handige extra zoals de ‘droogassistent’ die het juiste droogprogramma voor jou selecteert.

Conclusie

Deze wasdroger is een prima keus wanneer je op zoek bent naar een energiezuinige A+++ droger die van de belangrijkste gemakken is voorzien. Voor grotere huishoudens is dit zeker een goede keus. Wel is het belangrijk om jezelf af te vragen of je de lange droogtijd storend vindt en de niet volledig zelfreinigende condenser.