Met een vloerventilator heb je altijd koelte in huis

Wat is een vloerventilator?

Een vloerventilator is een ventilator die dicht bij de grond staat. Deze ventilator heeft namelijk geen lange poot waar de bladen op staan, maar blaast de lucht direct over de grond heen. Hierdoor blijft de vloer in de warme maanden altijd koel en zal de lucht uiteindelijk gaan opstijgen. Je blijft hierdoor altijd fris en de ruimte waarin je jezelf bevindt, zal koel aan blijven voelen. Deze ventilatoren kunnen daarbij ook goed gebruikt worden om ergens onder te plaatsen. Zo houd je altijd voldoende ruimte over in huis en zal de ventilator niet storend zijn binnen het interieur.

Hoe werkt een vloerventilator?

Een vloerventilator staat dicht bij de grond. Hierdoor wordt de koude lucht bij de vloer aangetrokken en weer de ruimte in geblazen. De koele lucht daalt immers, terwijl de warme lucht opstijgt. Het resultaat: de woning zal binnen een kort tijdsbestek weer fris aanvoelen en je hoeft het in de zomer niet meer warm te hebben. Doordat deze in verschillende diameters komen, kun je zelf bepalen hoeveel lucht er doorheen geblazen wordt. Dit kan het eenvoudiger maken om jouw grote ruimte te verkoelen. Hoe groter de staande ventilator, hoe groter de ruimte kan zijn die gekoeld moet worden.

Hiervoor hoef je ook niet veel te doen. De vloer ventilator kan overal geplaatst worden, doordat deze weinig ruimte in beslag neemt. Zodra je het apparaat neergezet hebt, hoef je alleen nog maar de stekker in het stopcontact te doen en de ventilator aan te zetten. Deze gaat dan direct zijn werk doen. Het is daarbij afhankelijk van de diameter van de ventilator welke kracht eruit komt. Houd er daarom rekening mee dat een klein apparaat een minder harde wind zal veroorzaken dan een grote. Voor de rest werken ze eigenlijk allemaal hetzelfde en hoef je er niet veel kennis van te hebben om deze te gebruiken.

De soorten vloerventilatoren op de markt

Vornado Energy Smart 6303DC vloerventilator kopen?Vloerventilatoren komen in verschillende vormen en maten. Hier komen ook meerdere merken bij kijken. Denk hierbij aan Bestron. Deze fabrikant staat erom bekend dat er kwaliteit geleverd wordt, zonder dat je hier veel voor hoeft te betalen. Ook komen deze tafelventilatoren altijd in verschillende kleuren. De Bestron DFA40CO is bijvoorbeeld een koperkleurige variant, terwijl de Bestron DFA30 juist weer in het zwart komt. Ook verschillen beide varianten in diameter, waardoor je goed op moet letten welke je aanschaft. Hoe meer wind je in huis wilt hebben, hoe groter de diameter immers moet zijn.

Ook Honeywell levert vloer ventilatoren voor jouw woning. Dit merk heeft vrij goedkope ventilatoren beschikbaar, waardoor je met een klein budget toch jouw woning geheel gekoeld kunt krijgen. De Honeywell HT900E is een kleine variant. Hierdoor kun je ook uitsluitend kleine vloeroppervlakken verkoelen of juist alleen voor jouw benen verkoeling krijgen. Echter kan deze al veel uitkomsten bieden voor de warme zomermaanden. De Ralight Holland ventilatoren zitten weer in een duurder segment, maar bieden ook veel koelte. Je hebt hierdoor veel verschillende merken waar je uit kunt kiezen en er is altijd een oplossing voor je budget.

Waarvoor is een vloerventilator geschikt?

Een vloerventilator zoals de Makita DCF203Z of de Volnado Energy Smart 6303DC lijkt in eerste instantie alleen geschikt om de vloer te verkoelen. In beginselen is dit ook zo. De koude lucht van de vloer wordt namelijk aangetrokken door de ventilator en weer terug de ruimte in geblazen. Echter blijft deze koele lucht niet alleen dicht bij de grond. Door de kracht waarmee de ventilator de koelte jouw kamer in blaast, heb je uiteindelijk dat er een wisselwerking op gaat treden. De warme lucht stijgt op, waardoor er extra plaats komt voor de koele lucht en de ruimte in zijn geheel frisser aanvoelt dan wanneer je er geen ventilator in hebt staan.

Waar moet je op letten bij het kopen van een vloerventilator

Een vloerventilator schaf je niet aan voor even. Je wilt er het liefste zo lang mogelijk mee doen en daarbij ook zoveel mogelijk ervan kunnen profiteren. Het is daarom altijd goed om op te letten welke variant je aanschaft. Zoals al aangegeven is het belangrijk om op de diameter te letten. De diameter bepaalt namelijk hoeveel wind er in de ruimte aanwezig gaat zijn. Daarbij kun je ook gelijk naar de overige specificaties kijken. De verschillende modellen komen namelijk ook met meerdere opties, waardoor je de vloer ventilator altijd aan jouw wensen aan moet kunnen sluiten.

Houd hierbij ook altijd jouw eigen budget in de gaten. Vloerventilatoren komen namelijk in meerdere prijsklassen, waardoor het verstandig is om hier op voorhand al een scheiding in te maken. Door alleen de vloer ventilatoren te selecteren die binnen deze prijsklasse vallen, voorkom je dat je te veel gaat betalen voor je nieuwe klimaatsysteem in huis. Echter moet je er dan ook rekening mee houden dat sommige specificaties weg kunnen vallen. Stel daarom nooit hele hoge eisen aan een vloerventilator en zorg dat je voldoende onderzoek hebt gedaan naar de verschillende merken. Zo heb je altijd de beste oplossing.

Met een vloerventilator heb je altijd koelte in huis

  • Meerdere merken te verkrijgen
  • Diameters verschillen per model
  • Wisselwerking van de lucht