Medisana UHW luchtbevochtiger

Medisana UHW luchtbevochtiger

Bij het merk Medisana staat jouw gezondheid voorop. Hun producten hebben de verbetering van jouw gezondheid dan ook als hoger doel. Wist je dat beheersing van het klimaat binnen je woning hier een grote bijdrage aan kan leveren? Een te droge lucht kan negatieve effecten hebben op je gezondheid. Gelukkig kan dit probleem verholpen worden door het kopen van een luchtbevochtiger. Hiervan heeft Medisana er meerdere binnen het assortiment, waaronder de Medisana UHW luchtbevochtiger. Deze luchtbevochtiger is een van de beste luchtbevochtigers van dit moment en komt ook terug in onze Top 4 van best verkochte bevochtigers. Maar verdient dit apparaat zijn plek ook?

Medisana UHW overzicht

De Medisana UHW is een ultrasone bevochtiger. Dit houdt in dat een reservoir vol water middels trillingen (niet hoorbaar voor het menselijke oor) wordt omgezet in nevel. Het is deze nevel die er voor zorgt dat de lucht binnen een ruimte vochtig genoeg is. Dit kan voor ruimtes tot maximaal 30 vierkante meter. Het waterreservoir heeft een inhoud van 4.2 liter.

In de doos

  • Medisana UHW
  • Handleiding
  • Reinigingsborstel

Installatie van de Medisana UHW

De Medisana UHW luchtbevochtiger heeft net als vele klimaatbeheersingssystemen netstroom als voeding nodig. Deze moet dus in de buurt van een stopcontact geplaatst worden. Gelukkig is dit een lichtgewicht luchtbevochtiger die je eenvoudig kunt verplaatsen. Het waterreservoir is afneembaar, wat het vullen van het reservoir gemakkelijker maakt.

Technische specificaties

Medisana UHW luchtbevochtiger

  • Oppervlak: 30 vierkante meter
  • Hygrometer: nee
  • Luchtvochtigheid: niet gespecificeerd
  • Type: ultrasone bevochtiger
  • Nachtmodus: nee
  • Geluidsniveau: 30 dB – 34 dB
  • Inhoud: 4.2 liter

Bediening en onderhoud van de Medisana UHW

Om de stand te selecteren met betrekking tot het peil, zul je gebruik moeten maken van de knoppen op de bevochtiger zelf. Er zijn geen mogelijkheden om de Medisana UHW luchtbevochtiger van afstand te bedienen. Het mooie aan dit klimaatsysteem is dat er een handige reinigingsborstel wordt meegeleverd. Deze kun je gebruik om het waterreservoir schoon te maken. Dit moet je om de zoveel tijd doen. Ook het afstoffen van de buitenkant van het apparaat is een aanrader.

Voor- en nadelen van de Medisana UHW

Voor de kleinere ruimtes is deze Medisana luchtbevochtiger een prima alternatief. Bevochtigen aan de hand van ultrasone trillingen is een goede manier om lucht te bevochtigen. De inhoud van het reservoir is ruim, en doordat deze los te koppelen valt is het bijvullen met water een eenvoudige taak. Ook het lichte gewicht van het apparaat zelf is een pluspunt.

Het is jammer dat er geen hygrometer aanwezig is, want dit maakt het meten van het peil gemakkelijk. Daarnaast is het jammer dat er geen nachtmodus aanwezig is. Een geluidsniveau tussen de 30 dB en 33.9 dB is toch net iets te hard voor een slaapkamer. Huisdieren kunnen last hebben van het geluid dat gepaard gaat met ultrasone trillingen. Daarnaast kan het water opspatten, wat het apparaat ongeschikt maakt voor houten vloeren.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een goedkope luchtbevochtiger die niet over al te veel extra functies beschikt, is de Medisana UHW iets voor jou. Dankzij het ruime reservoir hoef je dit model niet al te vaak bij te vullen. Zo kun je ruimtes tot 30 vierkante meter voorzien van goed bevochtigde lucht.