Medisana luchtbevochtigers

Een luchtbevochtiger

voorkomt droge lucht

Medisana luchtbevochtigers

De naam van de producent Medisana geeft je al een goede indicator van wat het hogere doel is van dit merk. Zij willen een wezenlijke bijdrage leveren aan je gezondheid. Dit kan natuurlijk op diverse manieren. Denk aan diverse soorten meters die je gezondheid monitoren, maar ook aan inhalatoren of elektrische spierstimulatie apparaten. Maar wist je dat het klimaat binnen in huis ook een grote invloed heeft op je gezondheid? Zo kan het zijn dat de lucht binnen een ruimte te droog is. Dit voelt niet alleen onaangenaam, maar op de lange termijn kun je hier ook gezondheidsklachten aan overhouden. En dat wil je natuurlijk voorkomen. Een Medisana luchtbevochtiger biedt dan uitkomst. Medisana heeft diverse klimaatcontrole systemen in het assortiment om het binnen klimaat te beheersen, waaronder lucht bevochtigers.

Hieronder kun je meer lezen over wat de luchtbevochtigers van Medisana voor je kunnen betekenen. Eerst geven we een algemeen overzicht, waarna we ingaan op een tweetal specifieke voorbeelden. Ook worden de voordelen benoemd die gepaard gaan met luchtbevochtigers van dit merk. Hierna leggen we je uit hoe deze apparaten werken en of ze eventueel beschikken over speciale functies. Tot slot gaan we in op de keuzes die je zult moeten maken wanneer je wel of niet besluit om een Medisana luchtbevochtiger te kopen.

Welke Medisana luchtbevochtiger kopen?

Medisana luchtbevochtiger (AH675)Het mooie aan een Medisana luchtbevochtiger is dat ze betaalbaar zijn. Maar hoe zit het met de kwaliteit van de apparaten van dit merk? Ook dat zit wel snor. Het paradepaardje is de AH675, die hieronder in meer detail besproken zal worden. Wat opvalt aan de luchtbevochtigers binnen het aanbod van dit merk, is dat het vaak ultrasone luchtbevochtigers zijn. Dit is een effectieve methode om de lucht binnen een ruimte te bevochtigen. In sommige gevallen is het mogelijk de bevochtig van afstand aan te sturen middels een afstandsbediening, wat het gebruiksgemak significant vergroot. Ook een lekkere geur verspreiden kan middels de luchtbevochtigers van Medisana. Zo maak je een ruimte net dat kleine beetje aangenamer.

Een van de duurste modellen (en misschien wel de beste luchtbevochtiger) binnen het assortiment is de Medisana AH675. Aan de hand van dit apparaat kan een ruimte tot 30 vierkante meter beschikken over een beter luchtvochtigheidspeil. Deze kan minimaal 40% en maximaal 95% zijn. Er is een nachtmodus aanwezig, waarbij het apparaat op zijn stilst een geluidsniveau van 15 dB haalt. Daarom kan deze lucht bevochtiger prima in een slaapkamer geplaatst worden. Let wel op: de AH675 is een ultrasone bevochtiger, waarbij middels trillingen water in nevel wordt omgezet om de lucht te bevochtigen. Hierdoor kan het water in het reservoir wel wat gaan spatten, waardoor ultrasone bevochtigers niet geschikt zijn voor houten vloeren. Daarnaast kunnen je huisdieren last ondervinden van het geluid dat gemaakt wordt door een ultrasone bevochtiger. Een iets minder duur model is de AH665, maar er zijn nog goedkopere alternatieven.

Goedkoop alternatief: Medisana AH662

Een goedkoper alternatief binnen het aanbod is de Medisana AH662. Door het compacte formaat kun je deze goedkope luchtbevochtiger niet alleen overal plaatsen waar dit het beste uitkomt, maar je kan deze hierdoor ook gemakkelijk vervoeren. In totaal kun je de lucht van een ruimte tot maximaal 8 vierkante meter bevochtigen. Dit is dus vooral geschikt voor echt kleine ruimtes, kortom. Ook dit klimaatsysteem is, net als de AH675, een ultrasone bevochtiger. Aan de hand van dit apparaat kun je een ruimte ook voorzien van een aangename geur, dankzij het speciale reservoir voor geuroliën. Zoek je een andere goedkope variant, dan is er nog de UHW luchtbevochtiger.

Wat zijn de voordelen van Medisana luchtbevochtigers?

Ten eerste bieden Medisana luchtbevochtigers, voor welk model je ook kiest, altijd de optie om een lekkere geur door een vertrek te verspreiden. Elke variant bezit een reservoir waarin een geurolie gedaan kan worden. Daarnaast valt op dat veel modellen ultrasone luchtbevochtigers zijn, wat een uitstekende methode is om de lucht bevochtigd te krijgen.

Hoe werkt een Medisana luchtbevochtiger?

Een Medisana luchtbevochtiger werkt op netstoom. Je zult deze dus altijd in de buurt van een stopcontact moeten plaatsen. Qua bediening is de standaard dat je dit via het apparaat zelf uit moet voeren. Wel zijn er enkele varianten waarbij het mogelijk is om het apparaat van afstand te bedienen. Dit is echter (nog) niet de norm. Bij ultrasone luchtbevochtigers wordt via trillingen het water omgezet in nevel, die er voor zorgt dat de lucht bevochtigd wordt.

Speciale functies van een Medisana bevochtiger

De meest speciale functie van een luchtbevochtiger van Medisana is dat deze over een speciaal reservoir voor geuroliën beschikken. Dit is niet iets waar iedere bevochtiger over beschikt. Daarnaast kunnen er ook een paar druppels geurolie aan het water worden toegevoegd, door de methode die het apparaat gebruikt.

Waar je rekening mee moet houden bij je aankoop

Medisana luchtbevochtigers verschillen onderling op enkele punten. Ten eerste is er de grootte van het oppervlak waarin de lucht bevochtigd kan worden. Daarnaast is het geluidsniveau, de aanwezigheid van een hygrometer, de grootte van het waterreservoir en of het model van afstand bediend kan worden of niet.