Medisana AH675 luchtbevochtiger

Medisana AH675 luchtbevochtiger

Luchtbevochtigers kunnen meer impact op jouzelf hebben dan je misschien wist. Een droge lucht is niet alleen slecht voor je meubelen en het levert meer problemen op dan alleen maar een droge keel en neus. Op den duur zal het leiden tot gezondheidsproblemen. De producten van Medisana zijn er op gericht om jouw gezondheid op peil te houden. Zo ook een klimaatsysteem voor in huis zoals de Medisana AH675 luchtbevochtiger.

Medisana AH675 overzichtMedisana AH675 luchtbevochtiger

Met een bereik van 30 vierkante meter is de Medisana AH675 luchtbevochtiger geschikt voor de meeste woonkamers. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om deze in andere vertrekken binnen je woning te plaatsen. Door de aanwezigheid van een nachtmodus, met een geluidsniveau van 15 dB, is de AH675 ook geschikt voor in de slaapkamer. Een hygrometer is aanwezig, zodat het luchtvochtigheidspeil gemeten kan worden en jij hier de stand van het apparaat op kunt aanpassen.

In de doos

  • Medisana AH675
  • Handleiding
  • Afstandsbediening

Installatie van de Medisana AH675

Ten eerste zul je een plek moeten vinden waar de AH675 luchtbevochtiger van Medisana in de buurt van een stopcontact staat. Luchtbevochtigers hebben namelijk netstroom nodig om te kunnen werken. Daarnaast moet je niet vergeten om water in het reservoir te doen. Deze heeft een inhoud van 5 liter.

Technische specificaties

  • Oppervlak: 30 vierkante meter
  • Hygrometer: ja
  • Luchtvochtigheid: 40% – 95%
  • Type: ultrasone bevochtiger
  • Nachtmodus: ja
  • Geluidsniveau: 15 dB – 42 dB
  • Inhoud: 5 liter

Bediening en onderhoud van de Medisana AH675

Het bedienen van de Medisana AH675 luchtbevochtiger is erg eenvoudig, het enige wat je hoeft te doen is de knoppen op de bevochtiger te bedienen. Op het display kun je jouw instellingen zien. Gebruik de hygrometer om te bepalen op welk peil je het apparaat instelt. Daarnaast is water in het reservoir nodig. Dit systeem is namelijk een ultrasone bevochtiger, waarbij trillingen water omzetten in nevel. Van afstand aansturen middels een afstandsbediening is mogelijk.

Tevens is het fijn dat je weinig tijd kwijt zult zijn om dit apparaat te onderhouden. Immers zijn er geen filters aanwezig die vervangen moeten worden. Wel is het aan te raden om het waterreservoir te reinigen en eventueel te ontkalken, wanneer nodig.

Voor- en nadelen van de Medisana AH675

De Medisana AH675 luchtbevochtiger is geschikt voor de meeste ruimtes binnen een woning. Dankzij de hygrometer zie je altijd wat het peil is en welke aanpassingen je eventueel moet maken. Qua luchtvochtigheid heb je ruim de keuze. Het waterreservoir heeft een ruime inhoud, en bovendien kunnen een paar druppels geurolie toegevoegd worden voor een lekkere geur in een ruimte. Een nachtmodus is aanwezig. Tot slot is van afstand bedienen mogelijk.

Een ultrasone luchtbevochtiger produceert een geluid wat wij niet horen, maar onze huisdieren wel. Zij kunnen hier last van ondervinden. Daarnaast zorgen de trillingen er voor dat het water lichtjes gaat spatten, waardoor het climate control systeem ongeschikt is voor houten ondergronden. Tot slot ontbreekt een luchtreinigingsfunctie.

Conclusie

Voor oppervlaktes tot maximaal 30 vierkante meter is de Medisana AH675 luchtbevochtiger een uitstekende keuze, mits je geen huisdieren hebt of een houten vloer. Het klimaatsysteem voert zijn belangrijkste taken uitstekend uit, en dankzij de stille nachtmodus kun je dit apparaat zelfs in de slaapkamer plaatsen. Tevens kun je altijd het optimale peil selecteren. Niet alleen door de ruimte keuze, maar ook dankzij de hygrometer. Dit alles maakt deze luchtbevochtiger van Medisana tot een aanrader.