Medisana AH665 luchtbevochtiger

Medisana AH665 luchtbevochtiger

Medisana heeft meerdere soorten luchtbevochtigers in het assortiment, welke allen als voornaamste doel hebben om jouw gezondheid te verbeteren. Een droge lucht voelt namelijk niet alleen onaangenaam, maar het kan ook een averechts effect hebben op je gezondheid. Een luchtbevochtiger is dan ook een aanrader. Eén van de modellen waar je voor kunt kiezen, is de Medisana AH665 luchtbevochtiger. Is dit klimaat controle systeem voor thuis het aanschaffen waard?

Medisana AH665 overzichtMedisana AH665 luchtbevochtiger

Het grootste pluspunt van deze luchtbevochtiger van Medisana is dat het een luchtbevochtiger en luchtreiniger in één is. Dankzij de ionisatie functie kan dit apparaat ook de lucht zuiveren binnen een ruimte. Zowel voor het bevochtigen als het reinigen geldt dat dit gedaan kan worden binnen ruimtes tot maximaal 30 vierkante meter. Hierbij kan een minimaal peil van 40% en maximaal peil van 95% worden ingesteld. Een nachtmodus is niet aanwezig, maar op zijn stilst produceert dit model een geluidsniveau van 15 dB. Bovendien kun je middels de timer bepalen wanneer het apparaat uit gaat.

In de doos

  • Medisana AH665
  • Handleiding
  • Reinigingsborstel

Installatie van de Medisana AH665

Luchtbevochtigers hebben netstroom nodig, ook ultrasone bevochtigers zoals de Medisana AH665. Daarom zul je deze apparaten altijd in de buurt van een stopcontact moeten plaatsen. Daarnaast is deze lucht bevochtiger voorzien van een waterfilter, maar deze zul je wel eerst moeten installeren. Als je niet zeker weet hoe dit moet, kun je meer info vinden in de meegeleverde handleiding.

Technische specificaties

  • Oppervlak: 30 vierkante meter
  • Hygrometer: ja
  • Luchtvochtigheid: 40% – 95%
  • Type: ultrasone bevochtiger
  • Nachtmodus: nee
  • Geluidsniveau: 30 dB – 34 dB
  • Inhoud: 4.5 liter

Bediening en onderhoud de Medisana AH665

Om de Medisana AH665 luchtbevochtiger te bedienen, maak je gebruik van de knoppen op het apparaat zelf. Hiermee bepaal je de verschillende standen, en dit kun je ook gebruiken om de ionisator aan te zetten. Dankzij de ingebouwde hygrometer kun je altijd aflezen wat het luchtvochtigheidspeil binnen een ruimte is op dit moment. Ten eerste is deze goede luchtbevochtiger voorzien van een waterfilter. Filters moet je altijd onderhouden, en dit doe je door ze tijdig te vervangen. Daarnaast zul je van tijd tot tijd moeten ontkalken, vooral wanneer je gebruik maakt van hard water voor het reservoir.

Voor- en nadelen van de Medisana AH665

Qua peil kun je kiezen tussen 40% en 95%, je hebt dus ruim de keuze. Dit model is voorzien van een ingebouwde hygrometer, dus je kunt altijd lezen wat het peil is en hierop de stand aanpassen. Het waterreservoir heeft een ruime inhoud van 4.5 liter, dus je zult niet te frequent deze aan hoeven te vullen. Bovendien kun je dit reservoir los maken, wat het vullen gemakkelijker maakt. Maar het grootste pluspunt blijft toch de ionisator die je in staat stelt de lucht ook te reinigen.

Helaas is er geen nachtmodus aanwezig, en het gemiddelde geluidsniveau is iets te hoog voor in de slaapkamer. Als je de lucht binnen een ruimte van meer dan 30 vierkante meter van vocht wilt voorzien, zul je voor een ander model moeten kiezen. Daarnaast kleven er enkele nadelen aan de ultrasone techniek. Ten eerste produceert dit een onaangenaam geluid voor je huisdieren. Daarnaast kunnen de trillingen leiden tot gespetter van het water. Hierdoor is de AH665 ongeschikt voor houten vloeren.

Conclusie

Of de Medisana AH665 luchtbevochtiger iets voor jou is, zal afhangen van enkele factoren. Laten we vooropstellen dat dit apparaat zijn belangrijkste taak goed uitvoert en dat de ionisator functie een groot pluspunt is. Echter is dit model niet geschikt voor huishoudens met huisdieren of houten vloeren.