Medisana AH662 luchtbevochtiger

Medisana AH662 luchtbevochtiger

Bij Medisana staat jouw gezondheid voorop. Het klimaat binnen, specifiek de lucht, kan hierop een grote invloed hebben. Zo is het goed mogelijk dat de lucht binnen je woning te droog. Dit is niet alleen funest voor je meubelen, maar ook voor jezelf voelt dit niet fijn. Bovendien kan dit een negatief effect hebben op je gezondheid. Je kunt er voor kiezen om de lucht te laten bevochtigen door de Medisana AH662 luchtbevochtiger. Is dit een goede keuze?

Medisana AH662 overzichtMedisana AH662 luchtbevochtiger

De Medisana AH662 is de goedkoopste keuze binnen het assortiment aan bevochtigers van dit merk. Twee factoren hebben veelal van invloed op de prijs van een luchtbevochtiger: het maximale oppervlak dat bevochtigd kan worden en de inhoud van het waterreservoir. Beide zijn gering bij dit model. Het klimatiseringsysteem kan ruimtes met een oppervlak tot maximaal 8 vierkante meter voorzien van bevochtigd water. De inhoud van het reservoir is 0.9 liter.

In de doos

  • Medisana AH662
  • Handleiding

Installatie van de Medisana AH662

Je zult weinig tijd kwijt zijn aan het installeren van de Medisana AH662 luchtbevochtiger. Het enige wat dit apparaat nodig heeft om te kunnen werken is netstroom. Als je deze luchtbevochtiger in de buurt van een stopcontact plaatst, zit je dus altijd goed. Voor meer info kun je altijd de handleiding raadplegen.

Technische specificaties

  • Oppervlak: 8 vierkante meter
  • Hygrometer: ja
  • Luchtvochtigheid: niet gespecificeerd
  • Type: ultrasone bevochtiger
  • Nachtmodus: nee
  • Geluidsniveau: 30 dB – 34 dB
  • Inhoud: 0.9 liter

Bediening en onderhoud van de Medisana AH662

Om de Medisana luchtbevochtiger aan te zetten en de stand te bepalen, maak je gebruik van de knoppen op het apparaat. Daarnaast dien je het reservoir te vullen met water. Daarnaast is er een extra reservoir aanwezig waarin je geurolie kunt doen. Zo ruikt de kamer heerlijk. Voor een ultrasone luchtbevochtiger zoals de AH662 gelden de typische onderhoudstaken. Ten eerste is afstoffen een aanrader. Vul of vervang het water in het reservoir wanneer dit nodig is. Tot slot is van tijd tot tijd ontkalken ook geen overbodige luxe.

Voor- en nadelen van de Medisana AH662

Aan de hand van dit klimaatbeheerssysteem kun je ruimtes tot maximaal 8 vierkante meter voorzien van een optimale luchtvochtigheid. Dit kun je zelf nameten aan de hand van de hygrometer die meegeleverd wordt. Daarnaast is er de mogelijkheid om een geurolie te gebruiken, waar vooral je neus erg blij mee zal zijn. Maar als we eerlijk zijn is 8 vierkante meter veel te klein voor de meeste ruimtes. Het waterreservoir heeft maar een inhoud van 0.9 liter, waardoor je vaak zult moeten bijvullen. Er is geen nachtmodus aanwezig. Huisdieren vinden ultrasone geluiden niet fijn. Daarnaast kunnen de trillingen er voor zorgen dat het water opspat, wat vooral funest is voor houten vloeren en dergelijken.

Conclusie

De Medisana AH662 luchtbevochtiger is een uiterst goedkope luchtbevochtiger, waardoor het misschien het overwegen waard is voor hele kleine kamers tot 8 vierkante meter. Echter kleven er ook een hoop nadelen aan dit apparaat. Misschien dat je daarom toch beter voor een iets duurdere variant moet kiezen, met een betere prijs – kwaliteit verhouding.