Meaco Platinum ECO 12 luchtontvochtiger

Meaco Platinum ECO 12 luchtontvochtiger

Voor een langere tijd de ramen en deuren tegen elkaar openzetten biedt vaak een beter binnenklimaat voor slechts een korte duur. Zeker in de zomermaanden is dit vrijwel niet aan te raden, doordat de temperaturen dan snel omhoog kunnen gaan en het wederom klam aan gaat voelen. Je kunt er dan voor kiezen om een luchtontvochtiger aan te schaffen. Een van de modellen waar je dan naar kunt gaan kijken is de Meaco Platinum ECO 12 luchtontvochtiger. Dit klimaatsysteem kent verschillende specificaties die jou in de toekomst van hoge kosten kan gaan behoeden en op dit moment veel gemakken geeft.

Meaco Platinum ECO 12Meaco luchtontvochtiger Platinum ECO 12

Dit is een luchtontvochtiger die voornamelijk bedoeld is voor de kleine tot gemiddelde ruimtes. Er wordt namelijk tot 12 liter vocht per dag aan de lucht onttrokken, waardoor condens en schimmels niet meer voor komen. Daarbij is het een duurzaam product waar je ook geen hoge energierekening aan overhoudt. Met een energieverbruik van 165 Watt hoef je dus niet bang te zijn voor extra kosten. De lucht ontvochtiger is voorzien van een hygrostaat, welke geheel naar wens in te stellen is. Je bepaalt daarom altijd zelf hoeveel luchtvochtigheid er in de woning achter gaat blijven.

In de doos

  • Meaco Platinum ECO 12
  • Handleiding

Bediening en onderhoud van de Meaco Platinum ECO 12

Instellen van de Meaco Platinum ECO 12 is eenvoudig via het display. Hier vind je onder andere de instellingen voor de hygrostaat, waardoor je tussen de 30 en 80 procent luchtvochtigheid kunt bereiken. Tevens kun je de uitblaasopening nog verstellen, waardoor de juiste richting wordt bepaald. Zodra je de timer aangezet hebt, kun je gelijk gaan genieten van de resultaten. Je moet er dan alleen nog aan denken om het waterreservoir en de stoffilter regelmatig te bekijken en onderhouden, zodat je voorkomt dat er weer meer vocht achterblijft of dat er stof de ruimte in wordt geblazen.

Voor- en nadelen van de Meaco Platinum ECO 12

De Meaco Platinum ECO 12 luchtontvochtiger is ondanks de eenvoud voorzien van voldoende functies om het jou eenvoudiger te maken. Je hebt namelijk een hygrostaat waarmee je zelf de luchtvochtigheid bepaalt en kunt daarbij ook kiezen voor een automatische uitschakeling na een bepaalde tijd. Als je de lucht ontvochtiger altijd op dezelfde plaats laat staan heb je er eigenlijk geen omkijken meer naar. Doordat het een ECO-variant is, hangt er wel een hoger prijskaartje aan. Hierdoor past deze niet in ieders budget. Voor een besparing in de toekomst wordt het echter wel aangeraden om voor dit model te kiezen.

Conclusie

Na de aanschaf van de Meaco Platinum ECO 12 wil je eigenlijk niets anders meer. Zelfs als jouw huis niet op de juiste manier geventileerd kan worden kun je immers nog een goed binnenklimaat realiseren. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is de lucht ontvochtiger op de juiste plek in de woning te plaatsen en de instellingen aan te geven. Het apparaat weet dan voor een langere tijd wat er gedaan moet worden, zodat jij niet meer gestoord wordt tijdens de werkzaamheden en niet met vochtproblemen achterblijft. Een ander model wat je zou kunnen overwegen is de Meaco DD8L ION.