Luchtreinigers

Een luchtreiniger

zuivert de lucht

Klimaatbeheersing Specialist

Luchtreiniger kopen?

Waarom zou je een luchtreiniger kopen? Een luchtreiniger of luchtzuiveraar is een apparaat wat zorgt voor een gezond en aangenaam binnenklimaat. Onzuiverheden zoals stof, bacteriën en vieze luchtjes worden uit de lucht gefilterd. De onzuiverheden worden opgevangen door een filter waardoor de luchtkwaliteit sterkt verbetert. Een luchtreiniger met ionisator produceert negatief geladen ionen om bacteriën, stof en andere onzuiverheden uit de lucht te verwijderen. Deze ionen zorgen ervoor dat vuil verzwaard wordt en op de grond valt. Zodoende is inademen niet meer mogelijk.

Een luchtreiniger kopen is de ideale oplossing voor een gezond binnenklimaat.

Luchtzuiveraars verversen alle lucht in  kamer enkele keren per uur. Ook allergenen kunnen worden verwijderd.

Vieze luchtjes door roken van sigaretten of huisdieren verdwijnen.

Om de lucht te reinigen gebruikt de luchtzuiveraar  ionisatie, filters of een combinatie.

Alles wat je moet weten over luchtreinigers

Luchtreinigers kunnen je leven een stuk aangenamer maken, dat is één wat zeker is. Echter hebben vele consumenten nog altijd niet de kracht van deze elektrische apparaten ontdekt. Zonde, want ze kunnen een hoop voor je betekenen. Hieronder tonen we je wat luchtreinigers zijn en wat ze voor je kunnen betekenen. Tevens laten we je zien welke soorten luchtreinigers er zijn en hoe je deze in kunt zetten om het leven een stukje beter te maken. Tevens sommen we een aantal van de beste luchtreiniger merken van dit moment voor je op.

Wat is een luchtreiniger?

Eigenlijk zegt de naam van dit elektrische apparaat al een hoop over wat de functie is. Een lucht reiniger reinigt de lucht binnen een ruimte. Diverse soorten stof, gassen en andere vuiligheden worden uit de lucht gefilterd binnen een woning. Wat er uit de lucht gefilterd kan worden, is afhankelijk van de filters waarvan een luchtreiniger voorzien is. Zo zijn er bijvoorbeeld koolstoffilters die perfect zijn voor het opvangen van rook en de geuren die gepaard gaan met het koken. Maar er zijn ook HEPA filters die perfect zijn voor mensen met allergieën. Stof, pollen en fijnstof worden uit de lucht gehaald. Voor het verbeteren van de kwaliteit van lucht binnen een ruimte is een luchtzuiveraar onmisbaar, want deze zorgt voor een optimale klimaatbeheersing in huis.

Hoe werkt een luchtreiniger?

Onzuiverheden worden dus uit de lucht gefilterd dankzij dit apparaat. Maar hoe gaat dit precies in zijn werk? Ten eerste is het zo dat er meerdere technieken gebruikt kunnen worden. Zo heb je filters, waarbij lucht binnen een ruimte verzameld wordt en langs meerdere filters gaat om gereinigd te worden. De filters staan soms ook wel bekend als collectoren, omdat ze als het ware de lucht verzamelen om de onzuiverheden weg te halen. En dat levert je een hogere luchtkwaliteit binnen je woning op.

Een andere vaak gebruikte techniek bij deze elektrische apparaten is ionisatie. Dit gaat net wat complexer in zijn werk dan het filteren. Verontreinigde deeltjes worden hierbij beïnvloed middels hun statische lading, wat er voor zorgt dat deze deeltjes zwaarder worden. Hierdoor lukt het deze deeltjes niet meer om op te stijgen, wat inhoudt dat deze deeltjes niet meer in de lucht terecht kunnen komen. En hierdoor zul je geen last hebben van deze onzuiverheden. Alhoewel er vele reinigers zijn die de ene of de andere techniek gebruiken, zijn er ook lucht reinigers die zowel van filters als van ionisatie gebruik maken.

De soorten luchtreinigers op de markt

Wat zijn nu de beste luchtreinigers en kun je ook volstaan met een goedkope luchtreiniger? Luchtzuiveraars zijn er in diverse soorten en maten. Al eerder heb je kunnen lezen dat het soort filter waarover een luchtreiniger beschikt van invloed is op de werking van het apparaat. Vooral HEPA filters en koolstoffilters komen geregeld voor bij luchtreinigers. Andere filters waar je voor kunt kiezen zijn nano filters, water filters en elektrostatische filters. Deze komen in de norm echter niet zo vaak voor. Ook kan een luchtreiniger voorzien zijn van een voorfilter.

Daarnaast kan een lucht zuiveraar gebruik maken van de ionisatie techniek. Het is tevens mogelijk dat een reiniger zowel gebruikt maakt van filters als van ionisatie. Daarnaast heeft de focus van het elektrische apparaat invloed op het soort reiniger dat het is. Zo zijn er luchtreinigers voor mensen met allergieën en astma, maar ook luchtreinigers voor op de slaapkamer (minder geluid) en luchtreinigers met een bevochtigingsfunctie. Zo kan de lucht bevochtigd blijven worden.

Waarom een luchtreiniger kopen?

Ten eerste kun je een luchtreiniger kopen wanneer je last hebt van allergieën en/of astma. Klachten omtrent deze aandoeningen worden verlicht, simpelweg omdat de lucht om je heen nu een stuk schoner is. Bovendien wordt de hoeveelheid fijnstof in de lucht significant verminderd. Hierdoor worden klachten als hoofdpijn, droogte (in de ogen of keel) en benauwdheid tegen gegaan. Tevens helpt een luchtzuiveraar ook tegen diverse vieze geurtjes. Er zijn immers nogal wat bronnen in huis die kunnen zorgen voor een vieze geur. Bekende voorbeelden hiervan zijn een huisdier of iemand in huis die rookt. Ook deze geuren worden tegen gegaan. Meer weten over lucht reinigers of heb je nog een paar vragen over de werking of het gebruik? Kijk dan eens bij de meest gestelde vragen over luchtreinigers.

Wat zijn de beste luchtreiniger merken van dit moment?

Er zijn een aantal merken die het op het gebied van diverse soorten elektrische apparaten goed doen. Het zal je dan ook niet verbazen dat deze merken het ook goed doen op andere fronten. Ze hebben dan ook uitstekende luchtreinigers in hun assortiment. Een goed voorbeeld hiervan is Philips. Binnen het aanbod van deze Nederlandse producent vind je vele producten waar je binnen het huishouden iets aan hebt, en ook hun lucht reinigers doen het erg goed onder de Nederlandse consument.

Daarnaast staan Dyson, Sharp en AEG bekend om hun uitstekende producten, ook op het gebied van lucht zuiveraars. Deze merken staan misschien bekend om andere populaire producten (in het geval van Dyson: stofzuigers), maar ook op dit vlak leveren ze kwaliteit. Andere populaire merken waar je voor kunt kiezen zijn Clean Air Optima, Duux, Winix, LifeAir, BlueAir, Venta, Qlima, Eurom en Xiaomi. In het geval van bijvoorbeeld LifeAir is het duidelijk dat de focus van dit merk ligt op apparaten die te maken hebben met de kwaliteit van de lucht binnen je woning. Het zal je dan ook niet verbazen dat de kwaliteit van deze reinigers hoog is.

Klimaatbeheersing in huis
Gezond wonen, gezond blijven

Minder last van fijnstof, hooikoorts klachten en bacteriën, verbeterde gezondheid en een aangename temperatuur. Bestel nu een nieuw klimaatbeheerssysteem.