LifeAir luchtreinigers

Een luchtreiniger

zuivert de lucht

LifeAir luchtreinigers

Lucht is leven, en zo denkt LifeAir er ook over. Zij vinden dat schone lucht voor iedereen toegankelijk moet zijn binnen hun woning. Een hogere kwaliteit lucht in huis betekent een hogere kwaliteit leven. Daar kan een LifeAir luchtreiniger je bij helpen. Hieronder bespreken we de zuiveraars meer in detail, waarbij we enkele voorbeelden noemen. Daarnaast bespreken we de voordelen van deze luchtzuiveraars. Tevens wordt getoond hoe ze werken en of ze beschikken over speciale functies. Aan het eind van dit artikel geven we je koopadvies.

De verwachtingen zijn hooggespannen voor een specialist als LifeAir. Gelukkig maken ze het ook waar: de fabrikant heeft absoluut een aantal interessante modellen in het assortiment. De bekendste serie uit hun assortiment is de Ionflow, die onder te verdelen is in de Signature en de Evolution modellen. Zoals de naam in feite al aangeeft, maken de Ionflow modellen gebruik van ionisatie om de lucht binnen een ruimte te zuiveren. Hierbij blaast een lucht reiniger negatief geladen ionen rond, die er voor zorgen dat rondzwevende stofdeeltjes en vergelijkbare vieze deeltjes zwaarder worden. Door dit grotere gewicht kunnen ze niet meer rondzweven en vallen ze op de grond, wat er voor zorgt dat je deze deeltjes niet meer kunt inademen. Omdat er geen gebruik gemaakt wordt van filters, houdt dit in dat je deze niet hoeft te vervangen en dat je dus geen tijd kwijt bent aan het onderhouden van dit klimatisering systeem.

Welke LifeAir luchtreiniger kopen?

LifeAir luchtreiniger (IonFlow Evolution)Het werd al eerder benoemd, maar de twee bekendste soorten modellen binnen de Ionflow serie zijn de Signature en de Evolution modellen. Laten we met deze laatste beginnen. De Ionflow Evolution modellen zijn goedkoper dan de Signature modellen, onder meer omdat ze net iets compacter zijn. Aan de hand van dit model kun je een ruimte tot wel 50 vierkante meter zuiveren. Hierbij maakt het apparaat gebruik van een automatische modus. Alhoewel er geen sensoren aanwezig zijn, wordt de luchtkwaliteit wel gemeten. Hierop volgend past het apparaat zijn werking hier op aan. Hierbij gaat het apparaat zeer stil te werk. Het maximale geluidsniveau ligt rond de 5 dB. Hierdoor zijn LifeAir luchtreinigers perfect voor in de slaapkamer. Met zo’n laag geluidsniveau is een nachtmodus niet nodig. Verkrijgbaar in zwart of wit

De duurdere varianten binnen het assortiment van LifeAir zijn de Signature modellen. Ook deze populaire luchtreinigers zijn in een zwarte of witte kleur verkrijgbaar. De Ionflow Signature maakt gebruik van ionisatie om de lucht binnen een vertrek te reinigen. Er zijn geen filters aanwezig, dus qua onderhoud ben je weinig tijd kwijt aan deze luchtreiniger. Ook dit model kan een ruimte tot maximaal 50 vierkante meter zuiveren. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een automatische modus die de luchtkwaliteit meet en zich vervolgens hierop aanpast. Het maximale geluidsniveau is 5 dB, uiterst stil kortom.

Wat zijn de voordelen van LifeAir luchtreinigers?

Sommige luchtreinigers hebben geen nachtmodus nodig, omdat ze al van nature zo stil zijn. De luchtreinigers van LifeAir werken stiller dan alle andere merken, met een maximaal geluidsniveau van 5 dB. Zelfs de beste nachtmodus kan hier vaak niet aan tippen. Als je op zoek bent naar een goede variant voor in de slaapkamer, zul je hierdoor al snel uitkomen bij één van de luchtreinigers van LifeAir. Daarnaast is een voordeel van de LifeAir lucht reinigers dat ze uiterst effectief hun taken uitvoeren. Meer dan 99% van alle vuile deeltjes worden uit de lucht gehaald. Doordat er gebruik wordt gemaakt van ionisatie, en geen filters, hoef je niet tot nauwelijks onderhoud te plegen aan dit apparaat.

Hoe werkt een LifeAir luchtreiniger?

Het enige wat een LifeAir luchtreiniger vereist, is netstroom. Verder zul je weinig te hoeven doen qua instellingen. De luchtzuiveraars van dit merk maken namelijk gebruik van een automatische modus om de luchtkwaliteit te meten en zich hierop aan te passen. Een display is dan ook niet aanwezig, en dit is niet per se een gemis. Middels ionisatie worden de deeltjes uit de lucht gehaald. Dat er niet veel ingesteld hoeft te worden betekent overigens niet dat deze luchtreinigers goedkoop zijn.

Speciale functies van een LifeAir luchtzuiveraar

Qua speciale functies hoef je niet te kiezen voor een LifeAir luchtreiniger. Deze luchtzuiveraars voeren hun primaire taken meer dan naar behoren uit. Maar verder zijn er weinig tot geen speciale functies aanwezig. Door de automatische modus hoef je zelf geen instellingen te maken en regelt dit apparaat in feite zichzelf. Hierbij wordt alleen gebruik gemaakt van ionisatie.

Waar je rekening mee moet houden bij je aankoop

Voor elke luchtreiniger geldt dat deze aan je eigen wensen en voorkeuren moet voldoen. Zo moet je checken of de ruimte die een LifeAir luchtreiniger kan zuiveren groot genoeg is voor de ruimte waarin je het apparaat wilt plaatsen. Ook als je zelf meer controle wilt hebben over de instellingen, kun je beter voor een ander model kiezen. Wel is dit een goede aankoop als je op zoek bent naar een lucht reiniger die zijn voornaamste taak bijzonder effectief uitvoert.