LifeAir Ionflow Signature luchtreiniger

LifeAir Ionflow Signature luchtreiniger

Heb je behoefte aan klimaatbeheersing in huis en dan met name een schoon binnenklimaat? LifeAir is één van die bijzondere merken die zich alleen maar focust op het ontwikkelen van luchtreinigers. Dat schept dan ook meteen hoge verwachtingen voor de reinigers uit hun assortiment. Hoe zit dat bij de LifeAir Ionflow Signature luchtreiniger? Deze luchtzuiveraar gaan we onder de loep nemen. Wat kun je van dit model verwachten?

LifeAir Ionflow Signature overzichtLifeAir IonFlow Signature luchtreiniger

De LifeAir Ionflow Signature luchtreiniger kun je inzetten om ruimtes met een oppervlak tot maximaal 50 vierkante meter te zuiveren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een reinigingstechniek genaamd ionisatie. Vieze deeltjes worden verzwaard en vallen zo op de grond, waardoor jij ze niet meer in kunt ademen. Hierbij gaat deze lucht reiniger zacht te werk: het maximale geluidsniveau is 5 dB. De Ionflow Signature is voorzien van een automatische modus die de luchtkwaliteit meet en zich hierop aanpast.

In de doos

  • LifeAir Ionflow Signature
  • Handleiding

Installatie van de LifeAir Ionflow Signature

De enige vereiste die een luchtreiniger zoals de LifeAir Ionflow Signature heeft, is dat deze voorzien moet worden van netstroom. Verder zul je weinig tijd kwijt zijn aan het installeren van dit apparaat, want door de automatische modus regelt de reiniger in feite zichzelf.

Technische specificaties

  • Oppervlak: 50 vierkante meter
  • Reinigingstechniek: ionisatie
  • Sensoren: nee
  • Nachtmodus: nee
  • Bevochtiger: nee
  • Geluidsniveau: 5 dB
  • Standen: 1

Bediening en onderhoud van de LifeAir Ionflow Signature

Ook qua bediening zul je weinig tijd hoeven te spenderen aan de LifeAir Ionflow Signature luchtreiniger. Er is geen display aanwezig, dus je mist wel wat relevante info. Deze luchtreiniger heeft echter maar één stand, een automatische modus waarbij de luchtkwaliteit wordt gemeten en het apparaat zich hierop aanpast. Kortom, jij hebt nauwelijks omkijken naar deze luchtreiniger. Daarnaast zul je op het gebied van onderhoud ook weinig tijd kwijt zijn aan deze LifeAir luchtreiniger. Doordat er gebruik gemaakt wordt van ionisatie in plaats van filters, hoef je ook geen filters te vervangen. Naast het vrijwaren van stof, hoef je dit apparaat in feite niet te onderhouden. En dat scheelt je een hoop tijd.

Voor- en nadelen van de LifeAir Ionflow Signature

Doordat er gebruik gemaakt wordt van ionisatie, zuivert de LifeAir Ionflow Signature uiterst effectief. Deze luchtreiniger is dan ook perfect voor ruimtes tot 50 vierkante meter. Door de automatische modus hoef je het apparaat nauwelijks te bedienen, en door het gebrek aan filters ben je geen tijd kwijt aan het onderhoud. Tevens is deze luchtzuiveraar één van de stilste modellen op de markt, met een maximaal geluidsniveau van 5 dB. Daar kan menig nachtmodus niet aan tippen. Dit maakt dit reinigingssysteem dan ook een goede keuze voor je slaapkamer. Er is maar 1 stand aanwezig, waardoor je minder controle hebt. Je kunt niets instellen, omdat deze luchtreiniger gebruik maakt van een automatische modus. Tevens wordt een display gemist, waarop je instellingen en relevante info over bijvoorbeeld de luchtkwaliteit terug kunt lezen.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een goede luchtreiniger waar je weinig omkijken naar zult hebben, is de LifeAir Ionflow Signature luchtreiniger een goede aankoop. Deze zuivert ruimtes tot 50 vierkante meter aan de hand van ionisatie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een automatische modus, waardoor het apparaat zich aanpast op de luchtkwaliteit. Hierbij gaat de reiniger zeer stil te werk, waardoor dit ook een goede keuze is voor je slaapkamer.