LifeAir Ionflow Evolution luchtreiniger

LifeAir Ionflow Evolution luchtreiniger

Lucht geeft leven, en daarom vindt een producent zoals LifeAir het van groot belang dat iedereen kan genieten van een hoge kwaliteit lucht binnen een woning. Dit moet voor iedereen toegankelijk zijn. Daarom focust deze producent zich op het ontwerpen van innovatieve en solide luchtreinigers. De LifeAir Ionflow Evolution luchtreiniger is hier een goed voorbeeld van. Kan deze luchtzuiveraar iets voor jou betekenen?

LifeAir Ionflow Evolution overzichtLifeAir IonFlow Evolution luchtreiniger ionisator

Deze luchtzuiveraar is een compactere uitgave van de LifeAir Ionflow Signature. Het is dan ook een iets goedkopere variant, maar het mooie is: op het gebied van eigenschappen wordt er weinig tot niets ingeboet. Ook deze variant is geschikt voor ruimtes met een oppervlak tot maximaal 50 vierkante meter. Aan de hand van ionisatie wordt de lucht in een ruimte gezuiverd. Hierbij gaat het apparaat automatisch te werk, aan de hand van metingen van de luchtkwaliteit. Qua geluid zul je hier weinig last van hebben, met een maximaal geluidsniveau van 5 dB. Dit is uitzonderlijk laag.

In de doos

  • LifeAir Ionflow Evolution
  • Handleiding

Installatie van de LifeAir Ionflow Evolution

Aan het installeren van deze lucht reiniger zul je weinig tijd kwijt zijn. Het enige wat je nodig hebt is netstroom. Plaats deze luchtreiniger in de buurt van een stopcontact en klaar is kees. Ook zul je geen tijd vrij hoeven te maken voor het plaatsen van filters, want daar maakt dit apparaat geen gebruik van.

Technische specificaties

  • Oppervlak: 50 vierkante meter
  • Reinigingstechniek: ionisatie
  • Sensoren: nee
  • Nachtmodus: nee
  • Bevochtiger: nee
  • Geluidsniveau: 5 dB
  • Standen: 1

Bediening en onderhoud van de LifeAir Ionflow Evolution

De LifeAir Ionflow Evolution luchtreiniger maakt gebruik van een automatische modus, waarbij de werking van het apparaat wordt aangepast aan de gemeten luchtkwaliteit. Qua bediening hoef je dan ook weinig te doen. Er is geen display aanwezig, en ook opties om van afstand te bedienen (middels een afstandsbediening of app) zijn er niet. Het voordeel van een ionisatie luchtreiniger  is dat je niet of nauwelijks tijd kwijt bent aan het onderhouden van dit apparaat. Filters moeten vervangen worden, maar daar maakt deze luchtreiniger geen gebruik van. Naast het afstoffen van het exterieur hoef je dan ook in feite geen onderhoud uit te voeren.

Voor- en nadelen van de LifeAir Ionflow Evolution

Door de automatische modus is de LifeAir luchtzuiveraar een apparaat dat zichzelf regelt. Je hebt hier dus weinig omkijken naar, zowel op het gebied van bediening als onderhoud. Deze lucht zuiveraar maakt namelijk gebruik van ionisatie, waardoor er geen filters zijn die vervangen moeten worden. Daarnaast zorgt deze techniek er voor dat het apparaat efficiënt zuivert. Het stille geluidsniveau is nog een pluspunt, en maakt deze reiniger geschikt voor slaapkamers. Doordat er maar 1 stand aanwezig is en het apparaat gebruik maakt van een automatische modus, heb jij weinig controle over deze lucht zuiveraar. Het apparaat regelt zichzelf. Tevens is er geen besparende stand aanwezig. Voor ruimtes groter dan 50 vierkante meter zul je voor een ander alternatief moeten kiezen.

Conclusie

Als je er zeker van wilt zijn dat ruimtes tot 50 vierkante meter efficiënt gezuiverd worden, is de LifeAir Ionflow Evolution luchtreiniger een prima keuze. Deze compacte luchtreiniger is gemakkelijk te installeren en regelt in feite zichzelf middels de automatische modus. Door het lage geluidsniveau is dit klimaatsysteem ook geschikt voor slaapkamers.