Kamin Vento 3 haardventilator

Kamin Vento 3 haardventilator

Een ventilator die niet dient om jouw huis van een koele bries te voorzien. Dat is de Eurom Kamin Vento 3 haardventilator. Deze haardkachel is namelijk speciaal bedoeld om de warmte extra door het huis te blazen. Hierdoor kun je hogere temperaturen bereiken, zonder dat je hiervoor meer hoeft te stoken. Wanneer je jouw energierekening iets naar beneden wilt hebben, kun je dus eenvoudig gebruik maken van deze haardventilator, zodat je altijd een aangename temperatuur in huis gaat hebben zonder hiervoor veel extra te hoeven stoken. Kosten besparen kan dus eenvoudig met slechts een enkele aankoop.

Kamin Vento 3Kamin Vento 3 haardventilator

De Eurom Kamin Vento 3 is een haardventilator die je bovenop de houtkachel kunt zetten. Wanneer je flink aan het stoken bent, dan gaat de ventilator opwarmen, waarna deze vanzelf begint te draaien. Het resultaat: de warmte wordt beter door de ruimte verdeeld en je kunt binnen een korte tijd de kachel weer uitzetten. De opstijgende warmte van de kachel zorgt er namelijk voor dat het ventilatorwiel in werking treedt en de warmte komt vanzelf jouw kant op. Hiermee kun je jezelf veel energie besparen en je hebt er geen extra stroom voor nodig. De ventilator kan daarom een goede toevoeging zijn aan de rest van jouw interieur en daarbij staat deze ook nog eens erg stijlvol.

In de doos

  • Kamin Vento 3
  • Handleiding

Bediening en onderhoud van de Kamin Vento 3

Deze kachel ventilator kent eigenlijk geen lastige bediening. Je plaatst de ventilator bij de uitlaatpijp van de houtkachel. De warmte die hieruit komt, zorgt ervoor dat de ventilator opwarmt en gaat draaien. Je hoeft hiervoor dus geen stopcontact in de buurt te hebben en ook zijn er geen knoppen aanwezig om de standen in te schakelen. Hoe harder je in het begin stookt, hoe eerder de haardventilator opgewarmd is en zijn werk gaat doen. Daarbij heb je ook weinig onderhoud aan het apparaat. Buiten het stof dat aangetrokken wordt, is er namelijk niets om schoon te maken. In slechts enkele minuten ben je daarom klaar met de schoonmaak en kun je weer genieten.

Voor- en nadelen van de Eurom Kamin Vento 3

De Vento 3 haardventilator kent veel voordelen ten opzichte van andere ventilatoren. Deze haard ventilator maakt namelijk helemaal geen gebruik van energie. Je hebt geen stopcontact nodig, hebt geen kabels door het huis lopen en kunt jezelf hierdoor veel geld besparen. Wanneer jouw houtkachel aanstaat en op de juiste temperatuur is, gaat de ventilator immers vanzelf werken. Daarbij komt er ook geen geluid uit. Je zult je hierdoor niet aan een motor gaan storen. Echter duurt het wel vrij lang voordat de kachelventilator op de juiste temperatuur is. Geduld is hierbij een schone zaak. Let ook op met kinderen. De ventilatorbladen hebben namelijk geen bescherming.

Conclusie

Als je iets unieks in huis wilt hebben, dan is de Eurom Kamin Vento 3 haardventilator een goede aanschaf. Deze kachel ventilator kan de warmte in huis beter verspreiden, waardoor je niet meer in de kou zit en flink op de stookkosten kunt besparen gedurende het jaar. Een eenvoudig klimaatsysteem. De koude wintermaanden worden hierdoor een stuk aangenamer en je hoeft ook niet meer op jouw portemonnee te letten. Echter werkt het nog niet helemaal naar behoren, omdat je de temperaturen hoog op moet drijven voordat er daadwerkelijk beweging in de bladen komt.