Honeywell TC10PM luchtkoeler

Honeywell TC10PM luchtkoeler

Het is meer dan heerlijk om op een broeierig hete zomerdag met een luchtkoeler de temperatuur wat te doen dalen, zonder daarvoor ingrijpende maatregelen te moeten nemen. In een oogwenk heb je de Honeywell TC10PM ingeschakeld, want de bediening is heel eenvoudig. De Honeywell aircooler koelt de ingezogen warme lucht uit de ruimte door water uit het waterreservoir te verdampen. De Honeywell TC10PM is dus een gezonder en energiezuinig alternatief voor het klassieke airconditioningsysteem. Een klassieke vaste of mobiele airco werkt namelijk op basis van chemicaliën en blaast een bijzondere droge lucht de ruimte in, met rode, prikkende ogen en geïrriteerde luchtwegen tot gevolg.

Honeywell TC10PM overzichtHoneywell TC10PM luchtkoeler aircooler

De Honeywell TC10PM is een handige, mobiele luchtkoeler waarmee je in een handomdraai wat verkoelende lucht in huis brengt. Het apparaat heeft een vermogen van 40 Watt en een waterreservoir van 10 liter. Het waterreservoir is niet uitneembaar, wat nogal vervelend is wanneer je de tank met water moet bijvullen. Het toestel is geschikt voor gebruik in een ruimte tot ongeveer 20 vierkante meter. Verwacht echter geen wonderen van deze mobiele luchtkoeler. Dit toestel heeft niet het effect van een airco. Het zal de temperatuur in de ruimte niet drastisch doen dalen, maar wel een aangenaam briesje de ruimte in sturen die een verkwikkend, weldadig gevoel geeft binnen je persoonlijke ruimte. Het toestel is enkel handmatig te bedienen. Er wordt bij helaas geen afstandsbediening bijgeleverd.

In de doos

  • Honeywell TC10PM
  • Handleiding

Bediening en onderhoud van de Honeywell TC10PM

De Honeywell TC10PM bedienen is heel eenvoudig. Nadeel is dat het enkel handmatig kan, aangezien er bij de Honeywell TC10PM geen afstandsbediening werd voorzien. Het principe blijft hetzelfde als bij andere luchtkoelers: vul het reservoir met voldoende koud water, steek de stekker in het stopcontact en leg het toestel aan met de startknop. Kies de juiste instellingen en laat voor de rest het toestel zijn werk doen. Ook het onderhoud van deze air cooler is uiterst eenvoudig. De behuizing van het toestel
maak je schoon met een vochtige doek of een zachte borstel en wat zeepsop.

Voor- en nadelen van de Honeywell TC10PM

De TC10PM kan alleen efficiënt werken in een ruimte waar een luchtstroom is. Dit betekent dat je ramen en deuren moet openzetten om het apparaat zijn werk te laten doen. Doe je dit niet, dan wordt de luchtvochtigheid zo groot, dat de waterdamp langs de muren zal sijpelen. Bijkomend nadeel van de lucht koeler is dat er geen afstandsbediening is voorzien. Ook jammer is dat er geen timerfunctie werd ingebouwd. Beide functionaliteiten zorgen voor gebruiksgemak en worden door verschillende gebruikers als een gemis ervaren, dus wil je deze luchtkoeler kopen, hou hier dan rekening mee.

Conclusie

Wil je in huis klimaatbeheersing en dan ook nog het liefst een verplaatsbaar systeem? De Honeywell TC10PM is een toestel dat goed werkt, als je tenminste het apparaat in de juiste omstandigheden gebruikt. Door de nood aan luchtstroming is het model niet voor elke ruimte geschikt. Bovendien ontbreekt het comfort van een afstandsbediening en een timerfunctie, wat niet ten goede komt aan de populariteit.