Honeywell TC10PE luchtkoeler

Honeywell TC10PE luchtkoeler

Geniet jij ook zo van de eerste zonnestralen na een lange winterperiode, maar is de grote hitte niet echt jou ding. Voel je je ook soms lamgeslagen wanneer de temperaturen tropische proporties aannemen? Je kunt dan een ventilator kopen, maar ook een aircooler kan een aantrekkelijk alternatief zijn. Dankzij de verkoelende warmte van de Honeywell TC10PE is het nu ook aangenaam vertoeven bij hogere temperaturen. Het installeren van een dure, energieverslindende airco is de dag van vandaag eigenlijk helemaal niet meer nodig. Een air cooler kan je de nodige, plaatselijke verkoeling verschaffen zonder al te drastische maatregelen.

Honeywell TC10PE overzichtHoneywell TC10PE luchtkoeler

De Honeywell TC10PE is een krachtige luchtkoeler met een groot waterreservoir van 10 liter. Het apparaat is mobiel dankzij de vlot wendbare zwenkwielen aan de onderzijde van het toestel. Dit type air cooler kan op drie snelheden ingesteld worden. Instellen kan handmatig, maar ook met de afstandsbediening. Het is perfect mogelijk om de koelfunctie uit te schakelen en het toestel enkel als ventilator te gebruiken.

In de doos

  • Honeywell TC10PE
  • Handleiding
  • Afstandsbediening

Bediening en onderhoud van de Honeywell TC10PE

Deze Honeywell luchtkoeler kan zowel vanuit je luie zetel bediend worden met de afstandsbediening, maar je kan het toestel ook gemakkelijk handmatig instellen. Voordat je de aircooler gaat opstarten, vul je het reservoir eerst met voldoende koud kraantjeswater. Hoe kouder dit kraantjeswater is, hoe frisser de lucht is die de Honeywell TC10 PE de ruimte in zal blazen. Start het toestel daarna op met de aan/uitknop, kies een bepaalde modus en het apparaat is startklaar.

Om een efficiënte werking op lange termijn te garanderen, is het belangrijk om de Honeywell TC10PE goed te onderhouden. Het volstaat om regelmatig de buitenkant van het toestel te reinigen met een vochtige doek of een zachte borstel en wat zeepsop. Vermijd zeker agressieve schoonmaakmiddelen om je toestel te poetsen, want dit kan het apparaat ernstig beschadigen.

Voor- en nadelen van de Honeywell TC10PE

Dit klimaatsysteem voor in huis heeft geen ingebouwde timerfunctie. Door met een timer te werken kun je de Honeywell TC10PE op een zelf gekozen moment automatisch laten uitschakelen, wat ten goede komt aan het energieverbruik van het toestel. Voordeel is het minimum aan lawaai wat het toestel produceert. Deze air cooler is dus perfect te gebruiken om de slaapkamer te verkoelen, zonder vervelende herrie die je uit je slaap houdt. Bijkomend pluspunt is het laag water alarm. Wanneer het waterpeil in het reservoir te laag dreigt te worden om een optimale werking te kunnen garanderen, geeft de lucht koeler een teken. Op die manier hoef je niet zelf constant het waterpeil te checken.

Conclusie

De Honeywell TC10PE is een van de beste luchtkoelers met een goede prijs/kwaliteitsverhouding die geschikt is om kleinere ruimtes te verkoelen. Het apparaat werkt energiezuinig, ondanks de afwezigheid van een timerfunctie. Handig is de meegeleverde afstandsbediening, wat het gebruikscomfort van de TC10PE nog verhoogt. Belangrijkste positief punt is de stilte waarmee het apparaat functioneert. Erg handig om in ruimtes waar de stilte geapprecieerd wordt te gebruiken.

1 reactie op “Honeywell TC10PE luchtkoeler”

Reacties zijn uitgeschakeld.