Honeywell MN10CES mobiele airco

Honeywell MN10CES mobiele airco

Eindelijk in je woning klimaatbeheersing installeren? Een goed idee, want de warmte uit huis krijgen is lang niet altijd even eenvoudig. De ramen kunnen bij sommige huizen niet open en als ze dit wel kunnen, dan heb je vaak te maken met een hittegolf die naar binnen komt. Hierdoor is het vaak lastig om aan de warmte te ontsnappen in de zomer. Buiten zitten levert je immers alleen maar zweetdruppels op. Je moet er daarom voor zorgen dat je een aangename temperatuur in huis krijgt. Dit gebeurt met de Honeywell MN10CES. Deze mobiele airconditioner heeft jou meer te bieden dan alleen een goede temperatuur.

Honeywell MN10CES overzicht

Honeywell MN10CES mobiele aircoDe Honeywell MN10CES is een mobiele airco met een koelvermogen van 10.000 BTU. Hierdoor wordt het mogelijk om een ruimte van maximaal 40 vierkante meter te verkoelen. Hierbij is een geluidsniveau van 65 decibel, waardoor het relatief stil is. Het kan echter wel te veel geluid zijn voor de slaapkamer. Je moet daarom goed opletten wanneer je de airco uit zet. Echter is jouw slaapkamer dan wel direct van koelte voorzien, waardoor jouw nachtrust beter wordt. Het is immers alleen nog maar genieten.

Deze mobiele airconditioner is tevens een energiezuinig apparaat. Met energielabel A hoef je namelijk niet bang te zijn dat jouw energierekening veel omhooggaat. Zelfs als je de mobiele airco een langere tijd aan zet, ga je het verschil bijna niet merken. In feite is deze zuiniger dan een ventilator en luchtontvochtiger samen. Want lucht ontvochtigen doet deze airco ook gelijk voor je. Jouw huis voelt niet meer klam aan en een goed binnenklimaat is het enige wat er nog overblijft aan het einde van de dag.

In de doos

  • Honeywell MN10CES
  • Handleiding
  • Afstandsbediening
  • Afvoerslang

Bediening en onderhoud van de Honeywell MN10CES

Als je gaat kijken naar de bediening van het toestel kom je er al snel achter dat dit vrij eenvoudig is. De bediening gebeurt namelijk aan de hand van een afstandsbediening, waardoor je niet meer op hoeft te staan om de instellingen te veranderen. Echter kun je dit ook middels het display doen. Hier staan de instellingen overzichtelijk bij elkaar, zodat het in slechts enkele klikken gedaan is. Voor het onderhoud hoef je eveneens niet veel moeite te doen. Eens in de zoveel tijd moet je het filter schoonmaken door deze eruit te halen en het stof te verwijderen. Ook moet de condens afgetapt worden, zodat nieuw vocht opgevangen kan worden.

Voor- en nadelen van de Honeywell MN10CES

De MN10CES is een vrij stille mobiele airconditioning waarmee je van alle gemakken bent voorzien. Zo kun je de gewenste temperaturen instellen, zodat het aangenaam wordt in huis. Daarnaast is er een luchtontvochtiger geïntegreerd, waarmee de klamheid verdwijnt. De airco kan hierdoor een binnenklimaat realiseren zonder dat er veel energie voor gebruikt wordt. Het nadeel is wel dat je de airco altijd in de buurt van een raam of deur moet hebben staan om de warmte kwijt te kunnen.

Conclusie

De Honeywell MN10CES is een van de duurdere mobiele airconditioners op de markt. Ondanks het prijskaartje heb je niet heel veel functies beschikbaar. Zo kan deze airco niet verwarmen, maar alleen verkoelen en ontvochtigen. Toch is het een geschikt model voor de gemiddelde woning. Het klimaatsysteem kan moeiteloos geïntegreerd worden in het interieur, maar kan door de compactheid ook opgeborgen worden in de kast. Zo kun je na de zomer weer genieten van meer ruimte en de airco erbij pakken als de temperatuur geregeld moet worden. Naast airco’s heeft de fabrikant ook luchtkoelers in het assortiment zoals bijvoorbeeld de krachtige Honeywell CL25AE.