Honeywell aircoolers

Een aircooler

koelt en bevochtigt

Honeywell luchtkoelers – Altijd koele en schone lucht in je woning

Op een warme dag is het heerlijk om met een Honeywell luchtkoeler de gevoelstemperatuur wat aangenamer te maken. In een oogwenk heb je het toestel ingeschakeld, want de bediening is heel eenvoudig. Honeywell aircoolers koelen de ingezogen warme lucht uit de ruimte door water uit het waterreservoir te verdampen. Dit is anders dan bij een airco waar de lucht gekoeld wordt op basis van chemicaliën. Frisse en schone lucht dat is waar een luchtkoeler voor staat. Naast luchtkoelers heeft de fabrikant ook mobiele airconditioning systemen in het assortiment zoals bijvoorbeeld de MN10CES.

Welke Honeywell luchtkoeler kopen?

Honeywell luchtkoeler (CS10XE aircooler)Honeywell luchtkoelers doen hun naam alle eer aan en doen waarvoor ze werden vervaardigd: de ruimte koel houden. De fabrikant bracht een aantal verschillende types op de markt die volgens dezelfde technologie werken, maar die verschillen op vlak van vermogen, hoeveelheid water in het reservoir en extra functies. De TC10PE bijvoorbeeld is een van de beste luchtkoelers.

De Honeywell CL25AE daarentegen is een krachtige luchtkoeler. Met een vermogen van niet minder dan 230 Watt, kan deze machine de lucht laten circuleren in een ruimte tot ongeveer 30 vierkante meter. Dit model heeft een bijkomend ijscompartiment om de lucht extra koud te maken. Het toestel is eenvoudig te bedienen en de bijgeleverde afstandsbediening maakt het je nog gemakkelijker. Het apparaat heeft een ingebouwde timerfunctie waarmee het toestel op het ingestelde tijdstip automatisch uitschakelt.

Het rooster van de ventilator maakt een heen- en weerbeweging, waardoor alle lucht die wordt uitgeblazen gelijkmatig over de ruimte wordt verdeeld. Een ander type, de Honeywell CS071AE, is met een wattage van 50 Watt en een reservoir met een inhoud van zo’n 7 liter geschikt voor kleinere ruimtes tot 8 à 9 vierkante meter. Bovendien verbruikt dit exemplaar heel weinig energie, in vergelijking met andere gelijkaardige toestellen.

Wat zijn de voordelen van Honeywell luchtkoelers?

Luchtkoelers (zoals bijvoorbeeld de CO30PM luchtkoeler) zijn ideaal voor ruimtes waar een ventilator niet krachtig genoeg is om voldoende koele lucht te blazen. Ook wanneer de ruimte niet geschikt is om een vaste airco te installeren is een lucht koeler een goede keuze. Voor het gebruiken van een air cooler is het helemaal niet nodig om gaten in je muren of plafond te boren. De toestellen zijn mobiel en dankzij de makkelijk wendbare wielen snel te verplaatsen naar een andere ruimte.

Een Honeywell air cooler kan daarnaast ook in hoogte worden versteld. Bijkomend voordeel is dat de lucht die door een mobiele luchtkoeler wordt uitgeblazen veel vochtiger is dan de uitgeblazen lucht van een airconditioningsysteem. Door de droge lucht van een airco raken de slijmvliezen snel geïrriteerd, met rode, prikkende ogen of een hardnekkige luchtweginfectie als gevolg. Dit wil je immers te allen tijde voorkomen, waardoor een aircooler een geschikte oplossing is voor iedereen die allergieën heeft.

Hoe werkt een Honeywell luchtkoeler?

Een Honeywell luchtkoeler zoals bijvoorbeeld de TC10PM zuigt de droge en warme lucht uit de ruimte binnen in het toestel. Daar wordt de lucht langs een koelmembraan geleid. Het koude water waarmee het waterreservoir is gevuld wordt opgepompt en over het koelmembraan heen gedruppeld. Het membraan gaat vervolgens de warmte uit de lucht absorberen, terwijl op hetzelfde ogenblik het vocht dat zich in het membraan bevindt, gaat verdampen. Het gevolg is dat de lucht wordt bevochtigd en tegelijk ook afkoelt. Via een krachtige ventilator wordt de afgekoelde lucht terug in de ruimte geblazen.

Speciale functies van een Honeywell luchtkoeler

Een aircooler van Honeywell heeft verschillende standen waardoor je de kracht waarmee de lucht door de ruimte wordt geblazen eigenhandig en naar eigen wens kunt instellen. Wil je een licht briesje, dan kies je voor de lichtste snelheid. Heb je het veel te warm en kun je wel serieuze afkoeling gebruiken, dan stel je het apparaat best op de hoogste snelheidsstand in. Alle lucht koelers kregen een timerfunctie ingebouwd. Dankzij deze timerfunctie is het mogelijk om het toestel na een bepaalde tijd, bijvoorbeeld na drie uur, automatisch te laten uitschakelen.

Waar je rekening mee moet houden bij je aankoop

Zowel dure als goedkope aircoolers hebben een bepaald vermogen en kan, afhankelijk van dit vermogen een bepaalde oppervlakte aan. Toestellen met een kleiner vermogen zijn niet geschikt voor grotere oppervlaktes. Het is dus belangrijk om vooraleer je een air cooler koopt, je goed nadenkt over de ruimte waarin je de luchtkoeler wil gebruiken. Is het een grotere ruimte zoals een winkelpand of een landschapskantoor, of gaat het om een kleine ruimte zoals een slaapkamer bijvoorbeeld?

Pas je keuze voor een bepaald type climate control in huis aan de betrokken oppervlakte aan. Bij de aankoop van een Honywell luchtkoeler (bijv. de Honeywell CS10XE) lees je best de gebruiksvoorwaarden goed na. Bepaalde types werken namelijk alleen efficiënt wanneer er voldoende luchtcirculatie is. Deze hoge mate van luchtcirculatie bereik je alleen door twee vensters open te zetten en alles goed te laten ventileren. Niet in elke situatie is het aangewezen of mogelijk om vensters wijd open te zetten.

Honeywell luchtkoelers

  • Verschillende modellen
  • In te stellen in meerdere standen en snelheden
  • Energiezuinig