Goedkope split airco Top 4 van dit moment

De Top 4 goedkope split airco van dit moment

Consumenten zijn altijd op zoek naar de beste koopjes, en die zul je zeker vinden in deze goedkope split airco Top 4 van dit moment. Goedkoop is duurkoop, zo wordt vaak gesteld. Echter hebben de 4 hieronder genoemde split airconditioners zo hun eigen voor- en nadelen. Als de prijs/kwaliteit verhouding goed is, kan een goedkopere split airco alsnog de moeite waard zijn. Hieronder laten we je de Top 4 van goedkoopste split airco’s van nu zien. We gaan dieper in op hun kwaliteiten, specificaties, plus- en minpunten. Zo krijg je een duidelijker beeld van of deze airconditioning systemen de moeite waard zijn of niet.

Tristar Chigo AC-5422

Goedkope split airco - Chigo AC-5422Chigo is al jaren een begrip als het gaat om airco’s. Deze fabrikant focust zich louter op het produceren van hoogwaardige airconditioners, waardoor de producten van dit merk een streepje voor hebben op de concurrenten. Dit trok de aandacht van Tristar, een fabrikant op het gebied van diverse huishoudelijke producten. Zij wilden hun focus al jaren verleggen naar (split) airco’s, maar ze konden nooit de juiste partner vinden. Niet alleen wilden zij (split) airco’s van een hoge kwaliteit maken, maar ze wilden ook dat deze modellen verkrijgbaar waren voor scherpe prijzen. Zo zijn de split airco’s voor iedereen toegankelijk. Dat is waar het bij Tristar om draait: uitstekende kwaliteit tegen betaalbare prijzen. Chigo wilde hen hier bij helpen, en een succesvolle samenwerking ontstond. Hoogwaardige kwaliteit tegen een lage prijs. Een goed voorbeeld hiervan is de Tristar Chigo AC-5422. Daarom staat deze ook in onze top 4 goedkoopste split airco’s van dit moment.

Chigo is dus met recht te bestempelen als een specialist, en dat is ook terug te zien aan dit model. Met een koelvermogen van 12.000 BTU is deze goedkope split airco van Chigo geschikt voor de grotere ruimtes met een inhoud tot maximaal 160 kubieke meter. Het energielabel is A++, dus dit is tevens een zeer zuinig model. Fijn, want velen van ons opteren meer en meer voor zuinigere varianten in verband met het milieu. Naast het koelen heeft deze split airco van Chigo meer mogelijkheden. Zo is ook verwarmen, ontvochtigen als ventileren mogelijk met dit model. Dit model kun je zelf monteren zonder de hulp van een installateur (maar dat mag wel natuurlijk). De meegeleverde afstandsbediening maakt het bedienen eenvoudiger dan ooit.

Belangrijkste specificaties van de Tristar Chigo A-C-5422 op een rij

 • Energielabel: A++
 • Koelvermogen: 12000 BTU
 • Ruimte: 160 kubieke meter
 • Geluid: minder dan 39 Db
 • Inclusief afstandsbediening
 • Zelfmontage: ja
 • Modi: verkoelen, verwarmen, ontvochtigen en ventileren

MaaxHome Airco

MaaxHome Airco split aircoMet een energielabel van A+++ is de MaaxHome Airco één van de zuinigste split airco’s van dit moment. De binnenunit kan bediend worden middels een afstandsbediening, terwijl je de buitenunit buiten kunt hangen op de plek die voor jou het meest gemakkelijk is. Naast koelen is ook verwarmen, ventileren en luchtvochtigheidsniveau op peil houden mogelijk middels deze goedkope split airco. Ruimtes van wel 60 vierkante meter kunnen gekoeld worden, waardoor dit model geschikt is voor de grotere ruimtes binnen een woning. Dus ben je op zoek naar een voordelige airconditioner voor het perfect binnenklimaat, sla dan zeker deze MaaxHome split airco niet over in je vergelijking. In tegenstelling tot mobiele airconditioners werkt dit systeem niet met een slang die je uit het raam moet hangen of waarmee je het vocht op een andere manier af moet voeren. Tevens is deze split unit airco van MaaxHome zeer stil. Dit maakt het mogelijk om de binnenunit ook in een slaapkamer te plaatsen. De temperatuur is in te stellen tussen 16°C tot 31°C.  Een aanrader op alle fronten!

Belangrijkste specificaties van de MaaxHome Airco op een rij

 • Energielabel: A+++
 • Koelvermogen: 12000 BTU
 • Ruimte: 60 vierkante meter
 • Geluid: 48 Db
 • Inclusief afstandsbediening
 • Inclusief slaapmodus
 • Digitale timer
 • Modi: verkoelen, verwarmen, ontvochtigen en ventileren

Lessar 9000 BTU

Lessar Inverto Airco 9000 BTULessar is een bekend merk met een groot aantal airco’s binnen het assortiment. De Lessar 9000 BTU is vooral geschikt voor ruimtes met en inhoud van maximaal 90 kubieke meter. Het klimaatsysteem voor thuis wordt geleverd met afstandsbediening, 4 meter koelleiding en een garantie van 3 jaar. Deze split airco van Lessar is voorzien van energiebesparende technologie zodat het toestel gekwalificeerd is als A++ label. Je kunt dit model zelf installeren in woon- of slaapkamer, maar indien je dit niet wilt is het inschakelen van een installatuur laltijd mogelijk. Naast dat deze airco verkoeling brengt, is ook verwarmen, ventileren en de luchtvochtigheid op peil houden mogelijk. Hierdoor is de Lessar 9000 BTU het hele jaar door te gebruiken. Een veelzijdig model voor een goede prijs.

Belangrijkste specificaties van de Lessar 9000 BTU

 • Energielabel: A++
 • Koelvermogen: 9000 BTU
 • Ruimte: 65 vierkante meter / 90 kubieke meter
 • Inclusief afstandsbediening
 • Modi: verkoelen, verwarmen, ontvochtigen en ventileren

Panasonic Etherea KIT-Z35-TKE

Panasonic Etherea KIT-Z35-TKE Split Unit AircoPanasonic doet het goed bij de Nederlandse consument. Maar niet alleen de prijs is doorslaggevend. Ook kwaliteit speelt een rol. De Panasonic Etherea KIT-Z35-TKE beschikt dan ook over een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Het koelvermogen is 12000 BTU, waardoor deze krachtige airconditioner zeer geschikt is voor middelgrote ruimtes tot maximaal 40 vierkante meter. Deze Panasonic split airco beschikt over 3 functies, te weten een verkoelingsfunctie, verwarmingsfunctie en luchtreinigingsfunctie. Het bedienen van de Panasonic airconditioner gaat eenvoudig met de meegeleverde afstandsbediening, dus je kunt waar je ook zit de instellingen van de split airco aanpassen. Zowel in de woonkamer als in de slaapkamer komt deze goedkope split airco tot zijn recht, want met een geluidsniveau van slechts 46 decibel is het gewoonweg stil te noemen. Dus heb je het liefst een stil klimaatsysteem voor thuis? Dan is dit een van de beste split airco’s van dit moment.Enig minpunt zou kunnen zijn dat je deze vaste airco moet laten installeren door een erkend installateur.

Belangrijkste specificaties van de Panasonic Etherea KIT-Z35-TKE

 • Energielabel: A
 • Koelvermogen: 12000 BTU
 • Ruimte: 40 vierkante meter
 • Geluid: 46 Db
 • Inclusief afstandsbediening
 • Inclusief nachtmodus
 • Modi: verkoelen, verwarmen en ventileren

Waarom een goedkope split airco kopen?

Mensen hebben toch altijd hun twijfels over de kwaliteit van goedkope split airco’s. Deze vragen is niet verwonderlijk, aangezien er een reden moet zijn waarom de prijzen lager zijn. Echter heeft dit niet altijd met kwaliteit te maken. Soms vallen prijzen lager uit omdat de split airco niet meerdere mogelijkheden heeft. Deze kan bijvoorbeeld alleen maar koelen in plaats ook verwarmen, ventileren of ontvochtigen. Daarnaast kun je een model kopen dat minder energiezuinig is. Ook hierdoor valt de prijs lager uit. En zo zijn er nog vele andere redenen waardoor prijzen lager uitvallen, die niet of nauwelijks met kwaliteit te maken hebben. Voorop staat dat een goede prijs/kwaliteit verhouding van groot belang is.