Goedkope luchtbevochtiger Top 4 van dit moment

Goedkope luchtbevochtiger Top 4 van dit moment

Als je flink wilt besparen op de aanschafkosten van een luchtbevochtiger, is deze Top 4 goedkoopste luchtbevochtigers van dit moment iets voor jou. Goedkoop hoeft namelijk niet per se duurkoop te betekenen. Andere factoren dan alleen maar kwaliteit hebben namelijk een invloed op de prijs. Zo is het goed mogelijk dat een goedkope luchtbevochtiger alleen maar geschikt is voor kleinere oppervlaktes, maar verder zijn voornaamste taak wel naar behoren uitvoert. Goedkoop zegt dus niet per se iets over de kwaliteit.

Wat zijn de Top 4 goedkope luchtbevochtigers?

Wij Nederlanders maken graag gebruik van een koopje, en binnen deze goedkope luchtbevochtiger Top 4 van nu vind je alleen maar koopjes. Vaak zijn deze soorten klimaatbeheersing in huis gericht op het bevochtigen van de lucht binnen kleinere oppervlaktes. Dit is waardoor de prijs zo laag uitvalt. Hieronder kun je meer lezen over de lucht bevochtigers binnen deze Top 4 en welke eigenschappen ze bezitten. Dit geeft je een goed beeld van wat je kunt verwachten van deze apparaten.

Medisana AH662

Goedkope luchtbevochtiger - Medisana AH662Vaak wordt de prijs bepaald door de grootte van het oppervlak waarin een luchtbevochtiger de lucht kan voorzien van vocht. Hoe kleiner dit oppervlak is, hoe lager de prijs. Het zal je dan ook niet verbazen dat de Medisana AH662 bevochtiger één van de goedkoopste luchtbevochtigers van dit moment is, met een bevochtigbaar oppervlak van 8 vierkante meter. Dit is dus een model dat geschikt is voor erg kleine ruimtes. Hierbij wordt gebruik gemaakt van ultrasone trillingen. Deze zetten water om in nevel, en het is deze nevel die er voor zorgt de vochtigheid van de lucht op peil komt.

Qua oppervlak heb je dus niet veel keuze met de Medisana luchtbevochtiger AH662. Maximaal 8 vierkante meter limiteert enorm. Wel is het mogelijk om deze kleinere ruimtes te voorzien van een aangename geur door een paar druppels geurolie toe te voegen aan het water. Een nachtmodus is niet aanwezig, en gemiddeld zit het geluidsniveau tussen de 30 dB en 33.9 dB. Het reservoir heeft een inhoud van 0.9 liter, dus gemiddeld zul je vaak moeten bijvullen. Ook kunnen er door de ultrasone trillingen spetters ontstaan, die een averechts effect kunnen hebben op houten ondergronden. Plaats de goedkope luchtbevochtiger hier dan ook niet op. Om de zoveel tijd zul je tevens moeten ontkalken. Is de AH662 een aankoop waard? Dat lees je in onze review.

Belangrijkste specificaties van de Medisana AH662 op een rij

 • Oppervlak: 8 vierkante meter
 • Hygrometer: nee
 • Luchtvochtigheid: niet gespecificeerd
 • Type: ultrasone bevochtiger
 • Nachtmodus: nee
 • Geluidsniveau: 30 dB – 34 dB
 • Inhoud: 0.9 liter

Medisana UHW

Medisana UHW luchtbevochtigerDe Medisana AH662 is niet de enige goedkope luchtbevochtiger binnen het assortiment van dit merk. Ook de Medisana UHW is terug te vinden in onze Top 4 goedkoopste luchtbevochtigers. Deze bevochtiger was ook terug te vinden in onze Top 4 van beste luchtbevochtigers. Dit schept meteen hoge verwachtingen. Mensen kopen immers niet zomaar in grote getalen een product. Is dit een gevalletje uitstekende prijs – kwaliteit verhouding?

Aan de hand van de Medisana UHW kun je ruimtes tot een oppervlak van maximaal 30 vierkante meter van een perfect luchtvochtigheidspeil voorzien. Dit is een ultrasone bevochtiger, waarbij water middels trillingen wordt omgezet in nevel die de lucht van vocht voorziet. Dankzij de grote inhoud van het waterreservoir (4.2 liter) hoef je niet al te vaak deze aan te vullen. Deze kan losgekoppeld worden, zodat het vullen gemakkelijker wordt gemaakt. Een hygrometer is niet aanwezig, deze zul je zelf moeten kopen. Ook ontbreekt het deze luchtbevochtiger van Medisana aan een nachtmodus. Gemiddeld ligt het geluidsniveau tussen de 30 dB en 33.9 dB. Niet tevreden over de locatie van het apparaat? Dankzij het lichte gewicht heb je deze binnen een handomdraai verplaatst.

Belangrijkste specificaties van de Medisana UHW op een rij

 • Oppervlak: 30 vierkante meter
 • Hygrometer: nee
 • Luchtvochtigheid: niet gespecificeerd
 • Type: ultrasone bevochtiger
 • Nachtmodus: nee
 • Geluidsniveau: 30 dB – 34 dB
 • Inhoud: 4.2 liter

Stadler Form Emma Wit

Stadler Form Emma Wit luchtbevochtigerHeb je snel last van droge lucht, en wil je het liefst op zoveel mogelijk plekken voorzien zijn van lucht met genoeg vocht? Dan is de Stadler Form Emma Wit iets voor jou. Deze luchtbevochtiger is uiterst compact en kan eenvoudig meegenomen worden. Zo heb je nooit meer last van te droge lucht. De Stadler Form Emma Wit kan vertrekken met oppervlaktes tot 25 vierkante meter voorzien van een adequaat luchtvochtigheidspeil. Het geluidsniveau is consistent laag over de gehele linie, met een gemiddeld niveau van 29 dB.

Zoek je een stille en ultrasone bevochtiger om bijvoorbeeld op een slaapkamer of werkkamer te plaatsen? Dan is dit misschien wel de beste lucht bevochtiger voor jou! Water uit een reservoir wordt middels trillingen omgezet naar nevel. Deze nevel zorgt er voor dat de lucht vochtig raakt. Het reservoir heeft ene inhoud van 0.5 liter, wat relatief weinig is. Frequent bijvullen zal dan ook nodig zijn. Geurolie kan aan het waterreservoir toegevoegd worden, voor een fijnere geur binnen een ruimte.

Belangrijkste specificaties van de Stadler Form Emma Wit op een rij

 • Oppervlak: 25 vierkante meter
 • Hygrometer: nee
 • Luchtvochtigheid: niet gespecificeerd
 • Type: ultrasone bevochtiger
 • Nachtmodus: ja
 • Geluidsniveau: 29 dB
 • Inhoud: 0.5 liter

Stadler Form Emma Zwart

Stadler Form Emma Zwart luchtbevochtigerQua eigenschappen verschillen de Stadler Form Emma Zwart en de witte variant nauwelijks van elkaar. De keuze voor de één of de ander wordt dan ook vooral bepaald door je voorkeur qua kleur. Ook deze goedkope luchtbevochtiger kan een ruimte met een oppervlak tot 25 vierkante meter voorzien van optimaal bevochtigde lucht. Tevens maakt dit model gebruik van ultrasone technieken om de lucht bevochtigd te krijgen.

Op deze Stadler Form luchtbevochtiger is een nachtmodus aanwezig, maar sowieso is het gemiddelde geluidsniveau (29 dB) laag voor een luchtbevochtiger. Je zult hier dus weinig overlast van hebben, en bovendien is dit model dus ook geschikt voor in de slaapkamer. Dit komt ook omdat het licht van de display lager gezet kan worden, zodat je ook hier geen last van zult hebben. De inhoud van het reservoir is laag, met een totale inhoud van 0.5 liter. Dat wordt geregeld bijvullen geblazen. De grootte van het reservoir en het totale oppervlak dat voorzien kan worden van goed bevochtigde lucht zijn vaak de factoren die zorgen voor een lage prijs van een lucht bevochtiger.

Belangrijkste specificaties van de Stadler Form Emma Zwart op een rij

 • Oppervlak: 25 vierkante meter
 • Hygrometer: nee
 • Luchtvochtigheid: niet gespecificeerd
 • Type: ultrasone bevochtiger
 • Nachtmodus: ja
 • Geluidsniveau: 29 dB
 • Inhoud: 0.5 liter