Fujitsu ASY35UIKP Split Inverter

Fujitsu ASY35UIKP Split Inverter

Op het gebied van elektronica is Fujitsu één van de bekendste Japanse producenten van dit moment. Hierbij ligt de nadruk op computers en andere vormen van telecommunicatie, maar ook op het gebied van elektronica voor consumenten beschikt dit merk over een groot aanbod. Ook split airco’s zijn in het assortiment van dit merk te vinden. Het bekendste voorbeeld hiervan is de Fujitsu ASY35UIKP Split Inverter. Wil je in huis klimaatbeheersing, maar dan eentje met een binnen- en buitenunit? Lees dan snel verder wat de mogelijkheden van deze split airco zijn en wat kan dit model voor jou kan betekenen?

Fujitsu ASY35UIKP Split Inverter overzicht

De Fujitsu ASY35UIKP Split Inverter is een split airco, zoals de naam al aangeeft, bestaande uit een binnen- en een buitenunit. Met een koelvermogen van 8000 BTU is deze airconditioner geschikt voor zowel kleine als gemiddeld grote ruimtes tot een maximum van 50 vierkante meter. Naast verkoelen kan deze split unit airco tijdens de koudere maanden ook een ruimte verwarmen.

In de doos

 • Fujitsu ASY35UIKP Split Inverter
 • Binnenunit
 • Buitenunit
 • Afstandsbediening

Installatie van de Fujitsu ASY35UIKP Split Inverter

Sowieso is het een aanrader om je vooraf in te lezen over de mogelijkheden qua installatie. Veelal zijn er twee opties: of je kunt een split airco zelf monteren, of je dient dit over te laten aan een gecertificeerd vakman. In het geval van deze airco van Fujitsu kun je deze geheel zelf monteren.

Technische specificatiesFujitsu ASY35UIKP Split Inverter

 • Energielabel: A++
 • Koelvermogen: 8000 BTU
 • Ruimte: 50 vierkante meter
 • Geluid: 57 Db
 • Inclusief afstandsbediening
 • Aan te sturen middels mobiele app
 • Zelfmontage: ja
 • Modi: verkoelen en verwarmen

Bediening en onderhoud van de Fujitsu ASY35UIKP Split Inverter

De Fujitsu ASY35UIKP Split Inverter is één van de weinige split airco’s die je op drie manieren kunt bedienen. Ten eerste kun je het panel op de airconditioner zelf gebruiken. Daarnaast wordt er een afstandsbediening meegeleverd. Ten derde is het mogelijk om deze split airco aan te sturen via je smartphone aan de hand van een mobiele app. Zo kies je zelf de bediening die het gemakkelijkst is voor je. Qua split airco onderhoud is er niet veel wat je moet doen. Filters zijn van groot belang voor een split airco. Deze halen het vuil uit de lucht en zorgen er voor dat de airco van binnen optimaal kan blijven werken. Mits je deze om de zoveel tijd vervangt. Daarnaast is een poetsbeurt van de buitenzijde van de nooit een overbodige luxe.

Voor- en nadelen van de Fujitsu ASY35UIKP Split Inverter

Dankzij het koelvermogen van 8000 BTU is de Fujitsu airconditioning prima geschikt voor mid-grote ruimtes tot 50 vierkante meter. Het geluidsniveau ligt rond de 57 Db. Dit is iets te hoog om het als stil te karakteriseren, maar desalniettemin vind je op dit niveau geen hinder van het geluid. Handig is het feit dat je deze airco op 3 manieren kunt bedienen. Bovendien kan het toestel zowel verkoelen als verwarmen, dus je gebruikt deze Fujitsu split airco het hele jaar door. Als je op zoek bent naar een split airco voor echt grote ruimtes, beschikt deze split airco over net te weinig koelvermogen. Daarnaast kan het zijn dat je modi zoals ventileren of ontvochtigen mist. Andere split airco systemen beschikken vaak wel over deze mogelijkheden.

Conclusie

Voor gemiddelde tot mid-grote kamers is de Fujitsu ASY35UIKP Split Inverter een uitstekende keuze. Niet alleen is zowel koelen als verwarmen mogelijk, maar je hebt zelf ook ruim de keuze over hoe je deze airco bedient. Zowel qua functies als qua gebruiksgemak is deze split airco van Fujitsu een van de beste split unit airco’s die je kunt kopen.