Eurom Split Airco Caravan AC2401

Eurom Split Airco Caravan AC2401 productbeschrijving/review

Split airco’s zijn er over het algemeen voor ruimtes binnen woningen of andere gebouwen. Maar ook voor de caravan kun je een geschikte split airco vinden. Zo zorg je er niet alleen voor dat het binnen je caravan koel blijft, maar vaak zijn extra functies zoals ontvochtigen ook mogelijk. Zo ook bij de Eurom Split Airco Caravan AC2401. Eurom is een specialist op het gebied van diverse soorten elektrische apparaten en zoals mobiele airconditioners. Deze Nederlandse producent gaat al bijna 50 jaar mee en nog altijd zijn de producten van dit merk populair. Is de Eurom AC2401 split airco een geschikte split airco voor je caravan?

Eurom Split Airco Caravan AC2401Eurom AC2401 split airco caravan

Voor een caravan heb je natuurlijk geen split airco nodig die per se een grote ruimte van verkoeling kan voorzien. De Eurom Split Airco Caravan AC2401 heeft daarom maar een koelvermogen van 2400 BTU, geschikt voor ruimtes tot 9 vierkante meter. Dit klinkt als weinig, maar voor vele caravans is dit ruim voldoende. Je hebt de keuze uit 4 standen van verkoeling, zodat je zelf jouw voorkeur kunt kiezen. Ook ontvochtigen is een mogelijkheid. Het geluid dat geproduceerd wordt is op de hoogste stand 55 Db, wat niet hoog is.

In de doos

 • Eurom Split Airco Caravan AC2401
 • Handleiding
 • Binnenunit
 • Buitenunit
 • Koelleiding
 • Montagehaak (2x)

Installatie van de Eurom Split Airco Caravan AC2401

De Eurom Split Airco Caravan AC2401 beschikt over een binnen- en een buitenunit. Zoals de namen al aangeven, plaats je er één binnen en één buiten. Dit kun je zelf monteren, hiervoor heb je geen installateur nodig. Bovendien zit in de doos een handige handleiding, die je kunt gebruiken om deze split airconditioner naar perfectie te monteren.

Technische specificaties

 • Geschikt voor caravan
 • Energielabel: E
 • Koelvermogen: 2400 BTU
 • Ruimte: 9 vierkante meter bij lage warmte lasten, anders max. 6m2
 • Geluid: maximaal 55 Db
 • Zelfmontage: ja
 • 4 standen
 • Modi: verkoelen en ontvochtigen

Bediening en onderhoud van de Eurom AC2401

Inmiddels is de norm voor split airco’s binnen woningen dat je deze middels een afstandsbediening kunt aansturen. Bij split airco’s voor de caravan is dit nog niet het geval. Hierbij dien je instellingen nog gewoon te maken via het klimaatsysteem zelf. Afhankelijk van hoe frequent je met de caravan op vakantie gaat, is het aan te raden voor iedere vakantie de filters van de Eurom Split Airco Caravan AC2401 om te wisselen. Hierdoor werkt de airconditioner niet alleen beter, maar zo kan deze langer mee. De buitenkant reinigen met een doekje is tevens een aanrader.

Voor- en nadelen van de Eurom Split Airco Caravan AC2401

Voor de caravan voldoet een split airco zoals de Eurom AC2401 prima. Natuurlijk is de ruimte die gekoeld kan worden niet groot, maar dat is dan ook niet nodig. Je hebt de keuze uit 4 standen, waarbij ontvochtigen tevens een mogelijkheid is. Omdat het geluidsniveau maximaal 55 Db is op de hoogste stand, zul je hier weinig last van ondervinden. Heeft je caravan een oppervlak groter dan 9 vierkante meter? In dat geval kun je beter voor een ander alternatief kiezen. Het energielabel is E, wat uiterst slecht is. Of er betere alternatieven zijn in dit opzicht, zal nog moeten blijken. De technologie achter goedkope split airco’s voor caravans is nog wat primitief.

Conclusie

Voor vele caravans zal de Eurom Split Airco Caravan AC2401 prima voldoen. Een ruimte van maximaal 9 vierkante meter kan optimaal gekoeld worden, waarbij je de keuze hebt uit 4 standen. Zo zal het heerlijk koel blijven binnen je caravan, zowel als je aan het rijden bent en als je gaat slapen. Door het maximale geluidsniveau van 55 Db ondervind je hier bovendien weinig tot geen last van.