Eurom luchtreinigers

Een luchtreiniger

zuivert de lucht

Eurom luchtreinigers

Al meer dan 50 jaar staat Eurom bekend om de diverse elektrische apparaten die het levert aan de Nederlandse consument. Het assortiment is groot, en naast Eurom mobiele airco’s, Eurom luchtontvochtigers, Eurom mobiele verwarmers en Eurom bouwdrogers zijn ook luchtreinigers bij hen verkrijgbaar. Hieronder gaan we dieper in op de luchtreinigers van dit merk, waarbij ook voorbeelden genoemd zullen worden. Tevens belichten we welke voordelen de lucht reinigers van dit merk bezitten, hoe ze functioneren en of er speciale functies aanwezig zijn en welke. Tot slot gaan we dieper in op waar je op moet letten als je een Eurom luchtreiniger wilt gaan kopen. Als je dit goed in de gaten houdt, weten we zeker dat je een lucht zuiveraar van dit merk koopt waar je 100% tevreden over zult zijn.

We zullen maar meteen met de deur in huis vallen: in vergelijking met andere merken, loopt Eurom wat achter als het gaat om innovatieve technologie en gebruiksvriendelijkheid. Zo is er geen display aanwezig om allerlei info van af te lezen, en ook het gebrek aan een afstandsbediening is een groot gemis. Wat wel opvalt, is hoe weinig de luchtreinigers van Eurom opvallen. Allen zijn het relatief stille modellen, waardoor ze ook perfect in de slaapkamer geplaatst kunnen worden. Qua filteringstechniek wordt er gebruik gemaakt van zowel ionisatie als van reguliere filters. Ruim 99,97% van al het vuil wordt uit de lucht gehaald. Tot slot is het handige aan Eurom luchtreinigers dat deze uiterst compact zijn. Je kunt ze plaatsen op welke plek je maar wilt.

Welke Eurom luchtreiniger kopen?

Eurom luchtreniger - Air Cleaner 5 in 1Eurom heeft misschien wel de meest flexibele luchtreinigers van dit moment. Het bekendste voorbeeld, en tegelijkertijd ook het paradepaardje uit het assortiment van dit merk, is de Eurom Air Cleaner 5 in 1. Zijn naam heeft dit apparaat te danken aan het feit dat het zowel over filters als ionisatie beschikt. Aanwezige filters zijn een HEPA, koolstof en een fotocalysatorfilter. Naast ionisatie is er ook UV licht aanwezig. Aan de hand van al deze technieken wordt de lucht binnen een ruimte tot wel 99,97% gereinigd. Schoner kan bijna niet.

Deze 5 in 1 Air Cleaner is geschikt voor kleinere ruimtes tot 25 vierkante meter. De bediening is eenvoudig dankzij de overzichtelijke knoppen, aan de hand waarvan je uit 3 standen kunt kiezen. Tevens is er een timer aanwezig, waardoor de reiniger na 2, 4 of 8 uur automatisch uitgaat. Dankzij het lage geluidsniveau, gemiddeld rond de 26 dB, is de Eurom Air Cleaner 5 in 1 een uitstekende keuze voor een goedkope luchtzuiveraar in de slaapkamer.

Wat zijn de voordelen van Eurom luchtreinigers?

Ten eerste zijn alle Eurom luchtreinigers uiterst compact. Ze zijn dan ook overal te plaatsen waar het jou het beste uitkomt, zolang ze maar in de buurt van netstroom worden geplaatst. Daarnaast valt de veelzijdigheid van de reinigers van dit merk op. De Eurom Air Cleaner 5 in 1 is hier een goed voorbeeld van. Dit apparaat maakt zowel gebruik van filters als van ionisatie om de lucht schoon te maken. Dit is de standaard van Eurom luchtreinigers. Daarnaast is een Eurom luchtreiniger een geliefde keuzes voor de slaapkamer. Niet alleen omdat de oppervlaktes die de reinigers van dit merk kunnen reiniger vaak klein zijn, maar ook omdat deze allen op een stil geluidsniveau functioneren. Daarnaast is er vaak ook een handige timer aanwezig, zodat je zelf kunt bepalen wanneer het apparaat uit gaat.

Hoe werkt een Eurom luchtreiniger?

Ten eerste dien je een Eurom luchtreiniger in de buurt van een stopcontact te plaatsen, want deze werken allen op netstroom. Qua bediening dien je gebruik te maken van de knoppen die op het klimaatsysteem aanwezig zijn. Aan de hand van deze knoppen stel je de stand in, maar er is ook een timer die je kunt instellen. In totaal kun je kiezen uit 3 standen. In tegenstelling tot andere lucht reiniger varianten, kun je de luchtreinigers van deze producent niet van afstand besturen. Er wordt geen afstandsbediening meegeleverd, en tevens is er geen app beschikbaar.

Speciale functies van een Eurom luchtzuiveraar

Het meest speciale aan de luchtzuiveraars van Eurom is dat ze allen gebruik maken van zowel filters als ionisatie, voor een zo schoon mogelijke lucht. De luchtkwaliteit zal snel significant verbeteren dankzij deze apparaten. Daarnaast is het speciaal hoe stil deze luchtreinigers hun werk doen. Als het geluidsniveau de 30 dB overschrijdt is dit al bijzonder, vaak werken ze nog stiller. De handige timer stelt je in staat om er voor te zorgen dat de reiniger na 2, 4 of 8 uur uit zichzelf uit gaat.

Waar je rekening mee moet houden bij je aankoop

Een Eurom luchtreiniger is vooral gericht op kleinere ruimtes. Hierbij moet je denken aan ruimtes met een oppervlak van gemiddeld 25 vierkante meters. Als je iets groters nodig hebt, is Eurom niet het merk voor jou. Daarnaast kan het zijn dat je op zoek bent naar een goede luchtreiniger die geschikt is voor de slaapkamer. In dat geval kun je wel bij Eurom terecht, want al hun modellen zijn uiterst stil. De aanrader binnen het assortiment is de Eurom Air Cleaner 5 in 1.