Eurom LO50 bouwdroger

Eurom LO50 bouwdroger

Een bouwdroger geeft jou de gelegenheid om de muren en vloeren bij ieder bouwproject sneller gedroogd te hebben. Zeker bij een nieuwbouwproject kan er vaak nog veel water aanwezig zijn, waardoor schimmels sneller de kans krijgen om zich te vormen. Een bouwdroger kan er dan voor zorgen dat het vocht aan de woning wordt onttrokken en er droge lucht voor in de plaats komt. Een van de opties die je hebt op het gebied van een bouwdroger is de Eurom LO50. Je moet daarom goed bekijken wat dit apparaat jou te bieden heeft, zodat je over kunt gaan op een aankoop.

Eurom LO50 overzichtEurom LO50 bouwdroger

De Eurom LO50 is een bouwkachel die zich richt op klimaatbeheersing van middelgrote ruimtes. Gedurende de dag kan er 50 liter vocht aan de ruimte worden onttrokken, welke in het waterreservoir van 5 liter opgevangen wordt. Met een geluidsniveau van slechts 56 decibel heb je er weinig last van wanneer het apparaat aanstaat. Je kunt jouw werkzaamheden dus altijd uit blijven voeren zonder gestoord te worden. Het enige wat je hiervoor nog hoeft te doen is de bouwdroger aanzetten en om de zoveel tijd het reservoir te legen. Voor de rest heb je er geen omkijken meer naar en zijn de muren zo gedroogd.

In de doos

  • Eurom LO50
  • Handleiding
  • Afvoerslang

Bediening en onderhoud van de Eurom LO50

Deze Eurom bouwkachel kent weinig poespas. Hierdoor hoef je ook niet met veel instellingen rekening te houden. Het apparaat is eenvoudig aan te sluiten op het stroomnetwerk, waarna je alleen nog maar het waterreservoir leeg te maken als de capaciteit bereikt is. Tevens moet je erop letten dat je de antibacteriefilter goed schoonmaakt. Wanneer je dit doet, kun je er namelijk voor zorgen dat er geen viezigheid meer de ruimte in geblazen wordt. Ook hoef je er voor de rest weinig tot geen onderhoud aan uit te voeren om te genieten van de prestaties.

Voor- en nadelen van de Eurom LO50

De Eurom LO50 mobiele verwarming / ontvochtiger onderscheidt zich op een aantal manieren van andere bouwkachels. Dit toestel heeft namelijk een hygrostaat die traploos werkt. Hierdoor wordt het een stuk eenvoudiger om de instellingen te plaatsen, terwijl je wel in de gaten kunt houden wat de luchtvochtigheid in een bepaalde ruimte is. Het is tevens een van de meest stille bouwdrogers die er op de markt te vinden is. Met een geluidsniveau van 56 decibel ga je er geen last van hebben. Het ontbreken van de timer maakt het echter wel lastig om de energierekening laag te houden. Je moet daarom alles zelf in de gaten houden.

Conclusie

Eenvoud is belangrijk bij de verschillende processen in de bouw. De Eurom LO50 is een van de goedkope bouwdrogers die jou daarbij kan helpen. Het enige wat je hiervoor nog hoeft te doen is een investering te maken. Daarna ben je met dit apparaat van alle wensen voorzien. Het ontbreken van de timer kan in het begin wat onwennig zijn, omdat je niet moet vergeten het apparaat uit te zetten. Wanneer je hier eindelijk aan gewend bent, dan ontbreekt het je aan niets meer en ga je merken dat je de bouw van nieuwe panden vele malen sneller af kunt hebben gerond.