Eurom Air Cleaner 5 in 1 luchtreiniger

Eurom Air Cleaner 5 in 1 luchtreiniger

Eurom heeft vele soorten elektrische apparaten in het assortiment, waaronder apparaten op het gebied van klimaatbeheersing. Ook luchtreinigers vallen hieronder. Het paradepaardje uit het assortiment van deze producent is de Eurom Air Cleaner 5 in 1 luchtreiniger. 5 in 1, dat belooft een hoop. Maakt deze luchtreiniger de verwachtingen ook waar? Je leest het hieronder.

Eurom Air Cleaner 5 in 1 overzichtEurom Air Cleaner 5 in 1 luchtreiniger

Als je op zoek bent naar een luchtreiniger voor de kleinere ruimtes, is dit apparaat een goede keuze. Dit klimaatsysteem is geschikt voor het reinigen van de lucht binnen ruimtes tot maximaal 25 vierkante meter. Daarnaast is dit een zeer effectieve lucht zuiveraar, met een reiniging tot 99,97% van de lucht. Dit hoge cijfer behaalt dit apparaat door het gebruik van twee technieken: filters en ionisatie. Zo zijn er zowel HEPA als koolstoffilters aanwezig. Van fijnstof tot rook en nare geurtjes: alles wordt uit de lucht gefilterd. Door de stille werking van gemiddeld 26 dB is de Eurom Air Cleaner 5 in 1 een uitstekende keuze voor de slaapkamer.

In de doos

 • Eurom Air Cleaner 5 in 1
 • Handleiding
 • HEPA filter
 • Koolstoffilter
 • Fotocatalysatorfilter

Installatie van de Eurom Air Cleaner 5 in 1

Door de compacte omvang van deze Eurom luchtreiniger kun je deze plaatsen waar het jou het beste uitkomt. De enige vereiste is netstroom, dus plaats deze vooral in de buurt van een stopcontact. Daarnaast moeten de filters in het apparaat geplaatst worden. Als je niet zeker weet hoe dit moet, kun je de meegeleverde handleiding raadplegen.

Technische specificaties

 • Oppervlak: 25 vierkante meter
 • Reinigingstechniek: filters en ionisatie
 • Sensoren: nee
 • Nachtmodus: nee
 • Bevochtiger: nee
 • Geluidsniveau: 26 dB
 • Standen: 3

Bediening en onderhoud van de Eurom Air Cleaner 5 in 1

Deze lucht zuiveraar is nog wat ouderwets als het gaat om de bediening van het apparaat. Waar de moderne luchtreinigers van nu vaak zowel met de afstandsbediening als met een app bediend kunnen worden, kan dit bij deze lucht reiniger alleen middels knoppen op het apparaat zelf. Je kunt kiezen uit 3 standen. Daarnaast kun je een timer instellen, waarna het apparaat na 2, 4 of 8 uur uit zichzelf af zal gaan. Net als bij iedere andere luchtzuiveraar die gebruik maakt van filters, is het van groot belang dat de filters van deze lucht reiniger op tijd vervangen worden. Te vieze filters kunnen niet alleen de werking van het apparaat verhinderen, maar ze kunnen er ook voor zorgen dat de luchtreiniger schade oploopt. Voor een optimale werking en een langere levensduur vervang je tijdig de filters.

Voor- en nadelen van de Eurom Air Cleaner 5 in 1

Door het stille geluidsniveau van gemiddeld 26 dB is de Eurom Air Cleaner 5 in 1 luchtreiniger een uitstekende keuze voor slaapkamers tot maximaal 25 vierkante meter. De lucht wordt effectief gereinigd aan de hand van zowel filters als ionisatie. Dankzij de handige timer kun je instellen dat het apparaat na 2, 4 of 8 uur uit zichzelf uit gaat. Alhoewel er knoppen aanwezig zijn die je kunt gebruiken om het apparaat te bedienen, zijn er geen andere opties zoals een afstandsbediening. Ook is er geen display waar je info op kunt terugzien. Voor grotere ruimtes zul je een andere luchtreiniger moeten kiezen

Conclusie

Voor kleine ruimtes is de Eurom Air Cleaner 5 in 1 luchtreiniger een prima keuze. Door het lage geluidsniveau is deze voordelige luchtreiniger vooral een aanrader voor slaapkamers. Wel is het jammer dat dit apparaat niet van afstand bediend kan worden. Daarentegen reinigt dit apparaat de lucht wel bijzonder effectief.