Een torenventilator neemt niet veel ruimte in

Wat is een torenventilator?

Een torenventilator is een staande ventilator die er in feite uitziet als een toren. Over de gehele hoogte kan dit apparaat lucht aantrekken en weer uitblazen, waardoor er een aangename temperatuur in huis komt. Een torenventilator is voornamelijk geschikt in huizen waar weinig ruimte is om een ventilator te plaatsen. Door een kleine diameter is er namelijk niet veel ruimte nodig. Je kunt hem daarom overal tussen schuiven en het is ook eenvoudig om hem te verplaatsen wanneer dit nodig is. Hierdoor heb je altijd voldoende koelte in huis, zonder een groot apparaat aan te hoeven schaffen.

Hoe werkt een torenventilator?

Een toren ventilator is eenvoudig aan te sluiten en kan gelijk doen waarvoor deze gemaakt is. Je zet hem namelijk op de juiste plaats en stop de stekker in het stopcontact. Met een druk op de knop begint deze frisse lucht te blazen. Hiervoor wordt de lucht uit de ruimte aangetrokken, gefilterd en weer uitgeblazen. Doordat de torenventilator voornamelijk lucht opzuigt die dicht bij de grond is, is de lucht al koeler. De warme lucht stijgt namelijk op. Hierdoor heb je altijd voldoende koelte in huis tijdens de warme zomermaanden en kunnen de ramen gesloten blijven.

De soorten torenventilatoren op de markt

Bestron AFT80ZRC torenventilator kopen?Ieder merk heeft zijn eigen torenventilatoren. Niet alleen verschillen hierdoor de toren ventilatoren van uiterlijk, ook heb je altijd de mogelijkheid om deze geheel aan jouw wensen te laten voldoen. De specificaties kunnen namelijk ook een verschil maken. De Inventum VTO812WA is een klassieke torenventilator, welke qua diameter overal tussen kan passen. Deze heeft ook niet veel poespas op zich. Je zet de ventilator in een van de standen, waarmee de windkracht wordt bepaald en je kunt genieten van een heerlijke bries in huis. Het apparaat kun je daarbij ook in de slaapkamer plaatsen.

Als je een klimaatsysteem wilt welke voornamelijk bedoeld is als toevoeging aan jouw interieur, dan is de Dyson Pure Hot+Cool 2018 een goede oplossing. Deze torenventilator werkt zonder bladen, waarbij de lucht ook direct wordt gefilterd. Dit apparaat is daarom ook zeer geschikt om in de woonkamer te plaatsen. Het toestel ziet er stijlvol uit, neemt weinig tot geen ruimte in beslag en is een mooie decoratie op de kast. Er hangt daardoor ook wel een prijskaartje aan vast. Je neemt immers een design stuk in huis, waar je ook meer voor betaalt. Je krijgt er echter wel meer voor terug: een gefilterde lucht, waardoor allergieën verleden tijd zijn.

Waarvoor is een torenventilator geschikt?

De torenventilator is een prima toevoeging aan een woning die in de zomermaanden niet goed gekoeld kan worden. De ventilator trekt namelijk lucht aan, welke omgezet wordt in een koele bries. Door deze op jezelf te richten, kun je voorkomen dat je veel gaat zweten. Ook kun je een deel van de ruimte goed verkoelen, zodat het weer aangenaam aan gaat voelen in de woning. Het kan daardoor ook van pas komen als klimaatbeheersing voor in de slaapkamer of werkkamer, zodat je een goede nachtrust kunt hebben of door kunt gaan met de werkzaamheden wanneer het hoge temperaturen kan aannemen. Zo heb je altijd voldoende ontspanning en een aangename temperatuur in iedere ruimte van jouw woning.

Waar moet je op letten bij het kopen van een torenventilator

Een torenventilator kopen behoeft een goed onderzoek. Doordat er veel verschillende modellen te verkrijgen zijn met andere specificaties en uiterlijke kenmerken is het niet heel eenvoudig om een goed onderscheid te maken. Je moet daarom altijd eerst naar je budget gaan kijken. Kun je het jezelf permitteren om voor een luxe variant te gaan, dan biedt dit vaak interessante oplossingen. Echter heeft lang niet iedereen enkele honderden euro’s over voor een toren ventilator. Hiervoor zijn ook voldoende modellen te vinden.

Ook moet je goed opletten wat er in de specificaties van een torenventilator staat. Een toren ventilator (zoals bijvoorbeeld de AigoStar Eiffel 33JTT) kan namelijk uitsluitend bedoeld zijn om frisse lucht de kamer in te blazen, maar kan bijvoorbeeld ook de lucht filteren voordat het terug de ruimte in komt. Als je kampt met allergieën of huisdieren in huis hebt, dan kan een variant met ingebouwd filter veel meer oplossingen bieden. De stof wordt immers aangetrokken door de ventilator, waardoor je alleen nog schone lucht terug in de woning krijgt. Je gaat merken dat jouw ademhaling weer beter gaat, zonder dat je hiervoor andere hulpmiddelen in huis hoeft te halen.

Als laatste is het ook goed om te kijken naar het geluid dat een toren ventilator produceert. De een is stiller dan de andere, waardoor een bepaald model ook storend kan zijn in de slaapkamer. Wil je dus een ventilator in de slaapkamer plaatsen, dan moet je er een aanschaffen die minder decibel produceert. Hiervoor zijn altijd veel oplossingen te vinden en het is ook afhankelijk van welk geluid je zelf storend vindt. Bekijk daarom eerst alle mogelijkheden en pak de specificaties erbij, zodat je op deze manier de keuze kunt maken voor jouw nieuwe ventilator en tevreden kunt zijn met jouw nieuwe aankoop.

Torenventilatoren

  • Nemen niet veel ruimte in beslag
  • Kunnen stof filteren
  • Goedkoop en duurder te verkrijgen