Een tafelventilator neemt niet veel ruimte in

Wat is een tafelventilator?

In veel huizen zie je ze voorbijkomen: tafelventilatoren. Maar wat zijn het precies? In feite is een tafelventilator een ventilator die zo compact is, dat deze eenvoudig op een tafel of bureau geplaatst kan worden. Hierdoor heb je altijd een frisse bries in je gezicht, waardoor de werkzaamheden aangenaam kunnen worden. Deze tafelventilatoren zijn vaak eenvoudig vormgegeven, waarbij ook niet al te veel knoppen komen kijken. Aanzetten door middel van een van de standenknoppen is voldoende om de omgeving op een aangename temperatuur te krijgen en je hebt de wind altijd in je gezicht staan.

Hoe werkt een tafelventilator?

Een tafelventilator (soms ook aangeduid als vloerventilator) is eenvoudig in gebruik. Doordat je deze op iedere willekeurige plek neer kunt zetten en daarna alleen nog de stekker in het stopcontact hoeft te doen en op een van de knoppen te drukken kan iedereen ermee overweg. Deze ventilator kent daarbij slechts enkele standen, welke de windkracht bepalen. Zo kun je de lage stand inschakelen voor een subtiele bries, maar ook de hoogste om een krachtigere wind te krijgen en meer van de ruimte te kunnen verkoelen. Met dit apparaat kun je dus alle kanten op en wordt het mogelijk gemaakt om zoveel mogelijk frisse lucht te verkrijgen in de ruimte waarin je jezelf bevindt.

De soorten tafelventilatoren op de markt

Dyson AM06 tafelventilator kopen?Een tafel ventilator komt in verschillende vormen en maten. Zo heb je de welbekende ventilator met bladen, waarbij de bladen verpakt zijn door een gaas. Dit voorkomt dat er ongelukken kunnen gebeuren. Deze ventilatoren zijn ervoor gemaakt om in slechts enkele standen voldoende lucht de ruimte in te blazen, zonder dat je hiervoor veel poespas hebt. De Tafel / Clip ventilator One4Air is hier een goed voorbeeld van. Het enige wat je bij deze ventilatoren hoeft te doen is de stekker in het stopcontact steken en een van de standen kiezen door op de knoppen te drukken. De ventilator gaat dan direct aan het werk.

Een andere mogelijkheid is een bladloze tafelventilator. De Cecotec Draagbare elektrisch tafel ventilatorkachel kan als voorbeeld worden gezien. Deze tafel ventilator heeft een complete behuizing, waardoor je geen gevaren in huis hebt. Een groot voordeel van dit model is dat deze er luxer uitziet. Ook is het toestel compact, waardoor je hem nog eenvoudiger op tafel of op het bureau kunt plaatsen. Dit maakt het mogelijk om meer ruimte te creëren, zonder dat je alles aan de kant hoeft te schuiven. Je kunt deze ventilator echter niet in een andere draairichting zetten zonder het gehele apparaat te verschuiven. Daarnaast zijn er ook tafelventilatoren welke je met een bevestigingsclip vast kunt maken. Een voorbeeld hiervan is de Garden High Pro tafelventilator.

Waarvoor is een tafelventilator geschikt?

Een tafelventilator kan voor veel doeleinden gebruikt worden. Het voornaamste is dat deze frisse lucht de ruimte in blaast vanaf de plek waar je deze neergezet hebt. Zo kun je hem op de tafel plaatsen, maar ook op het bureau waar jij aan het werk bent. Zo heb je altijd frisse lucht in jouw gezicht waaien, wat jouw werkzaamheden ten goede komt. Daarbij biedt het apparaat ook een goede luchtcirculatie. Door de draaistand in te schakelen kun je daarom een kleine ruimte ook verkoelen. Je moet er wel rekening mee houden dat deze vorm van klimaatbeheersing in huis voornamelijk de lucht in huis aantrekt. Echt koude lucht krijg je er niet mee, maar de bries zorgt ervoor dat het toch koeler aanvoelt.

Waar moet je op letten bij het kopen van een tafelventilator

Als je een tafelventilator gaat kopen is het allereerst goed om op je eigen budget te letten. Er zijn namelijk veel verschillende modellen te verkrijgen, die allemaal een ander prijskaartje met zich meebrengen. Door het budget vooraf vast te stellen kun je gerichter gaan zoeken en voorkom je dat de tafel ventilator die je graag wilt hebben boven het budget uitkomt. Daarnaast is het goed om jezelf af te vragen welk model je hebben wilt. Een eenvoudige variant biedt namelijk voldoende mogelijkheden, maar het kan ook zijn dat je voor een luxere uitstraling gaat. Van hieruit kun je verder gaan kijken.

De verschillende tafelventilatoren brengen ook andere specificaties met zich mee. Zo zijn er ventilatoren die niet veel standen bevatten, maar met slechts drie standen de ruimte kunnen verkoelen, terwijl er ook tafelventilatoren zijn waar je veel meer standen tot jouw beschikking hebt. De verschillende standen kunnen soms een verschil opleveren in de hoeveelheid wind die de ruimte in geblazen wordt. Ondanks dat de tafelventilator vaak vlakbij staat, kan het wenselijk zijn dat er meer lucht beschikbaar komt. Probeer hier daarom altijd op te letten bij het vergelijken van de verschillende modellen.

Wanneer je last hebt van allergieën kan het ook goed zijn om te bekijken welke tafelventilatoren hier geschikt voor zijn. Er bestaan namelijk modellen waar ook een filter ingebouwd zit, waardoor de stofdeeltjes uit de lucht worden gehaald en er uitsluitend schone lucht naar buiten wordt geblazen. Een soort ventilator en luchtreiniger in 1. Dit kan je ademhaling ten goede komen en ervoor zorgen dat het huis schoner en frisser ruikt. Wanneer je hiernaar op zoek bent, moet je vaak wel naar de duurdere tafel ventilatoren kijken. Onthoud daarom altijd goed hoeveel geld er beschikbaar is voor de tafel ventilator en kijk welke mogelijkheden er zijn op dit gebied.

Een tafelventilator neemt niet veel ruimte in

  • Nemen niet veel ruimte in beslag
  • Kunnen stof filteren
  • Goedkoop en duurder te verkrijgen