Een staande ventilator als toevoeging aan jouw woning

Wat is een staande ventilator?

Een staande ventilator is een ventilator die op een statief staat (bijvoorbeeld de Tristar VE-5805 en de Excellent Electrics). Deze ventilator gaat hierdoor flink de hoogte in, waarbij er aan de bovenkant vaak een rond uiteinde is met bladen. Dit model wordt vaak in de zomermaanden gebruikt om zoveel mogelijk koelte in huis te krijgen. Doordat deze hoger is, wordt voornamelijk de warme lucht omgezet in koelte. Je bovenlichaam kan hierdoor te allen tijde van frisse lucht worden voorzien, zonder dat je hiervoor een airco aan hoeft te schaffen. Ook hoeven de ramen niet meer open als het buiten erg warm wordt.

Hoe werkt een staande ventilator?

Een staande ventilator is eenvoudig in gebruik. Je kunt hem namelijk op iedere plaats in het huis neerzetten. Door het lichte gewicht is deze eenvoudig te verplaatsen. Daarna stop je de stekker in het stopcontact en kunt hem door middel van de knoppen aanzetten. Bij sommige varianten kan deze ook ingesteld worden door middel van een afstandsbediening. Is dit eenmaal gebeurd, dan kun je de ventilator nog in verschillende standen instellen, waardoor je altijd een goede windkracht te pakken hebt. Ook kun je vaak de stand van de ventilator nog aanpassen. Zo heb je altijd de wind op je lichaam staan zonder dat je hiervoor buiten hoeft te zijn.

De soorten staande ventilatoren op de markt

Tristar VE-5805 staande ventilator kopen?Staande ventilatoren worden door veel verschillende merken gemaakt. Hierdoor zijn er ook meerdere materialen en kleuren te verkrijgen. Afhankelijk van het model dat je wilt hebben, kun je dus altijd een goede ventilator vinden voor jouw woning. Wil je deze bijvoorbeeld onderdeel uit laten maken van jouw interieur, dan is een Cecotec Forcesilence 580  Retrostyle een goede oplossing. Deze ziet er niet alleen stevig uit, maar geeft ook een gevoel van luxe. Je hebt immers een mooie zilveren ventilator in jouw woning staan, die helemaal op gaat in het interieur.

Ook de Beper VE.118 geeft jouw woning iets speciaals. Deze staande ventilator is uitgerust met een hout look, waardoor je iets geheel anders krijgt in jouw woning. Je kunt uiteraard ook voor een plastic variant gaan als je de ventilator uitsluitend gebruikt in de zomermaanden en deze vaak door het huis verplaatst. Een ventilator die continu in de woning staat, behoeft immers een andere uitstraling dan een klimaatsysteem wat in de slaapkamer terecht komt. Je kunt hierdoor altijd blijven combineren en voor ieder budget een goede oplossing vinden. Afhankelijk van jouw wensen heb je altijd een goed merk te pakken. Ook kun je bijvoorbeeld kiezen voor een torenventilator als staande ventilator.

Waarvoor is een staande ventilator geschikt?

Staande ventilatoren zijn voornamelijk bedoeld voor het verkoelen van een woning in de warme zomermaanden. De ventilator trekt hierbij de lucht aan en verspreid deze opnieuw door de ruimte. Het is afhankelijk van de grootte hoeveel oppervlak er verkoeld kan worden. Ook kan de staande ventilator goed dienen om extra warmte door de woning te blazen. Hiervoor kun je hem voor een radiator zetten en de ventilator trekt de warme lucht aan om deze wederom te verspreiden. Je kunt met het toestel dus veel verschillende temperaturen in huis creëren zonder dat je hiervoor andere apparaten aan hoeft te schaffen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een staande ventilator

Een staande ventilator kopen kan voor meerdere situaties een goede oplossing zijn. Het is daarom ook altijd goed om jezelf af te vragen aan welke specificaties je veel waarde hecht. Afhankelijk van de specificaties kan namelijk een goede keuze gemaakt worden en ga je geen spijt krijgen van de aankoop. Hecht je bijvoorbeeld veel waarde aan meerdere standen, dan moet je er eentje hebben die je zelf in kunt stellen om de gewenste blaaskracht te verkrijgen. Niet alle ventilatoren hebben immers dezelfde standen tot hun beschikking.

Ook moet je jezelf bedenken in welke hoogte je het apparaat wilt kunnen verstellen. De een is groter dan de andere en je moet daarom altijd opletten welke hoogte je hebben wilt. Ondanks dat veel staande ventilatoren daarbij nog een keer de hoogte in kunnen, zijn er toch nog wezenlijke verschillen in te vinden. Let hierbij ook voornamelijk op de merken. De goedkopere merken hebben vaak minder mogelijkheden dan de duurdere varianten. Zo is de maximale hoogte soms veel hoger in te stellen en kun je jouw woonruimte nog beter verkoelen met dit klimaatbeheersingssysteem.

Als laatste blijft het altijd belangrijk om je budget in het achterhoofd te houden. Het budget is namelijk het belangrijkste uitgangspunt als je gaat kijken naar een goede ventilator. Je kunt dit eenvoudig instellen, waardoor je nooit te veel gaat betalen. Houd er wel rekening mee dat je bij een laag budget vaak minder mogelijkheden hebt als wanneer je een hoog budget hebt. Ook heb je dan de keuze uit luxe uitziende ventilatoren en de plastic ventilatoren. Het blijft daarom altijd goed bedenken wat je het liefste wilt hebben, zonder dat je hiermee ruim over jouw budget zult gaan.

Een staande ventilator als toevoeging aan jouw woning

  • In hoogte verstelbaar
  • Meerdere uiterlijke kenmerken mogelijk
  • Eenvoudig te verplaatsen