Dyson Pure Cool Tower Wit – 2018 luchtreiniger

Dyson Pure Cool Tower Wit – 2018 luchtreiniger

Denk je aan Dyson, dan denk je waarschijnlijk aan de innovatieve stofzuigers die dit merk keer op keer weet te leveren. Maar Dyson heeft nog veel meer andere innovatieve elektronische producten binnen hun aanbod. Zo maakt deze Britse producent ook luchtreinigers van een hoge kwaliteit. Zo is er de Dyson Pure Cool Tower Wit – 2018. Wij laten je hieronder zien wat je kunt verwachten van deze luchtreiniger en of deze een aankoop waard is. Het merk schept hoge verwachtingen. Maakt de Dyson luchtreiniger deze hoge verwachtingen waar?

Dyson Pure Cool Tower Wit – 2018 overzichtDyson Pure Cool Tower kleur wit - 2018 luchtreiniger

Met een maximaal te reinigen oppervlak van 26 vierkante meter focust de Dyson Pure Cool Tower zich vooral op de wat kleinere ruimtes. De reinigingstechniek waarvan dit apparaat gebruik maakt zijn filters, waarbij deze lucht zuiveraar zowel voorzien is van een HEPA filter als een koolstoffilter. Niet alleen worden fijne stofdeeltjes uit de lucht gehaald, maar ook rook en vieze geurtjes. Drie sensoren meten continu de luchtkwaliteit, maar ook zaken zoals de temperatuur. Ook vieze gassen worden gedetecteerd.

In de doos

 • Dyson Pure Cool Tower Wit – 2018
 • Handleiding
 • Afstandsbediening
 • HEPA filter
 • Koolstoffilter

Installatie van de Dyson Pure Cool Tower Wit – 2018

De Dyson Pure Cool Tower luchtreiniger is relatief lang maar totaal niet breed, waardoor deze weinig ruimte in beslag neemt. Het is dan ook eenvoudig om deze luchtreiniger te plaatsen waar het jou het beste uitkomt, zolang deze maar in de buurt van netstroom geplaatst wordt. Verder spreken de functies voor zich. Mocht er onduidelijkheid bestaan, kun je de meegeleverde handleiding raadplegen.

Technische specificaties

 • Oppervlak: 26 vierkante meter
 • Reinigingstechniek: filters
 • Sensoren: ja
 • Nachtmodus: ja
 • Bevochtiger: nee
 • Geluidsniveau: 42 (stille modus) – 60 Db
 • Standen: 10

Bediening en onderhoud van de Dyson Pure Cool Tower

Je hebt drie opties als het gaat om de bediening van de lucht zuiveraar. Ten eerste kun je het apparaat aansturen middels de knoppen op de lucht reiniger zelf. Op het display zie je alle relevante info. Maar er wordt ook een afstandsbediening meegeleverd, aan de hand waarvan je dit klimaatsysteem voor thuis van afstand kunt besturen. Tot slot kun je gebruik maken van de Dyson Link app.

Naast het vrijwaren van stof van het exterieur van deze luchtzuiveraar, is het belangrijkste soort onderhoud dat je kunt uitvoeren het tijdig vervangen van de filters. Te vieze filters zorgen er voor dat dit apparaat niet zijn werk kan doen, en bovendien kan het op den duur leiden tot een kapotte luchtreiniger.

Voor- en nadelen van de Dyson Pure Cool Tower

Deze luchtreiniger reinigt efficiënt. Dit komt niet alleen door de filters, maar ook dankzij de drie sensoren die onder meer continu de luchtkwaliteit monitoren. Een nachtmodus is aanwezig. Daarnaast heb je ruim de keuze qua bediening: via het apparaat, afstandsbediening of de Dyson Link app. In totaal kun je kiezen uit 10 standen. Met een maximaal te reinigen oppervlak van 26 vierkante meter is het systeem vooral geschikt voor kleinere ruimtes. Als een groter oppervlak gereinigd moet worden, zul je een ander model moeten kiezen.

Conclusie

Voor de kleinere ruimtes is de Dyson Pure Cool Tower luchtreiniger misschien wel de beste luchtreiniger van dit moment. De primaire taak wordt naar behoren uitgevoerd, en bovendien heb je de keuze qua bediening. Naast het vervangen van de filters ben je weinig tijd kwijt aan het onderhoud. Bovendien is er een nachtmodus aanwezig, zodat je ook tijdens de nacht geen last hebt van dit apparaat.