Dyson luchtreinigers

Een luchtreiniger

zuivert de lucht

Dyson luchtreinigers

Als je de naam Dyson hoort, denk je waarschijnlijk meteen aan de top klasse stofzuigers van dit moment. Ze leveren misschien wel de beste stofzuigers van nu. Echter zijn stofzuigers niet de enige producten die dit merk produceert. Ook luchtreinigers zijn terug te vinden in het assortiment van Dyson. En zo vind je nog vele andere huishoudelijke apparaten terug in het assortiment van deze Britse producent. Hieronder kun je meer lezen over de luchtreinigers van Dyson, welke er in het assortiment terug te vinden zijn, welke voordelen deze apparaten bezitten, hoe een Dyson luchtreiniger werkt en waar je op moet letten als je er één kopen gaat.

De fabrikant brengt al jarenlang de meest innovatieve stofzuigers uit, maar ook op andere gebieden doen ze het erg goed. Ook hun luchtreinigers zijn van een hoge klasse. Ze doen het dan ook goed bij de Nederlandse en Belgische consument. Bovendien is reinigen vaak niet het enige wat ze kunnen. Zo zijn er binnen het aanbod van ook luchtreinigers te vinden die een ruimte kunnen verwarmen. Tevens wordt er altijd gebruik gemaakt van innovatieve technieken, waardoor de huishoudelijke apparaten van Dyson een streepje voor hebben op de concurrentie.

Welke Dyson luchtreiniger kopen?

Dyson luchtreiniger (Pure Hot+Cool 2018)

Laten we dit illustreren aan de hand van twee voorbeelden. Ten eerste is er de Dyson Pure Hot + Cool Wit Zilver uit 2018. Dit is misschien wel de beste luchtreiniger die beschikt over zowel HEPA als koolstof filters. Niet alleen worden sensoren gebruikt om de kwaliteit van de lucht binnen een ruimte te meten, maar je krijgt tevens een seintje als de filters vervangen moeten worden. Er is daarnaast een ventilator aanwezig, die niet alleen voor een koel briesje kan zorgen maar ook kan verwarmen. Tot slot is deze reiniger op afstand te besturen, zowel via de app als middels de meegeleverde afstandsbediening.

Een andere optie waar je voor zou kunnen kiezen is de Dyson Pure Cool Tower Wit – 2018. Deze optie is erg populair onder de Nederlandse consument, en is zelfs terug te vinden in onze Top 4 van best verkochte luchtzuiveraars. De sensoren waarvan deze reiniger gebruikt maakt meet meerdere factoren, onder meer de luchtkwaliteit en de aanwezigheid van vreemde gassen. Zo weet je hoe het er voor staat binnen je woning. De filters zorgen er voor dat de lucht voor 99,5% geheel schoon zal zijn.

Wat zijn de voordelen van Dyson luchtreinigers?

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, voeren de lucht reinigers van Dyson hun primaire functie (namelijk het reinigen van de lucht) meer dan naar behoren uit. De kwaliteit van de lucht binnen je woning zal significant toenemen wanneer je één van hun apparaten in huis hebt. Daarnaast is het mogelijk dat er nog meer functies aanwezig zijn, bijvoorbeeld de verwarmingsfunctie op de Dyson Pure Hot + Cool Wit Zilver. In de nacht zul je geen last hebben van de reinigers van dit merk, want ze zijn allen van een nachtmodus functie voorzien.

Hoe werkt een Dyson luchtreiniger?

Het aansluiten van een Dyson luchtreiniger is een fluitje van een cent, dit heb je zo gedaan. Op het display kun je de info aflezen die sensors voor je verkrijgen. Je kunt hierbij denken aan de luchtkwaliteit, maar ook aan de temperatuur binnen een ruimte of wanneer de filters vervangen moeten worden. Luchtreinigers draaien meestal om de lucht in een ruimte te kunnen reinigen. Een Dyson luchtreiniger kan dit tot 350 graden, zodat de hele ruimte ook daadwerkelijk gereinigd wordt. Bedienen kan via het apparaat zelf of middels een meegeleverde afstandsbediening, en vaak is het ook mogelijk om gebruik te maken van een speciaal ontwikkelde app.

Speciale functies van een Dyson luchtzuiveraar

Ten eerste vallen de sensoren op die je voorzien van alle info die je nodig hebt. Deze kun je terug lezen op het handige display. De sensoren zorgen er tevens voor dat het apparaat weet wanneer deze aan de slag moet. Daarnaast valt op aan de lucht reinigers van Dyson dat deze altijd aan te sturen zijn middels een speciaal ontwikkelde app. Een knap staaltje technologie waar menig model van een concurrent niet aan kan tippen. Ook door extra functies zoals bijvoorbeeld verwarmen heeft een luchtreiniger van Dyson een streepje voor op de concurrentie.

Waar je rekening mee moet houden bij je aankoop

Natuurlijk kijken we allen naar de prijs van een luchtzuiveraar, maar dat is niet het enige aspect wat je in de gaten moet houden. Ten eerste moet je checken hoe groot het oppervlak is dat een reiniger kan reinigen, en of dit voldoende is. Daarnaast is het aan te raden om te kijken naar de extra functies. Als een Dyson luchtreiniger, naast reinigen, ook kan verwarmen en/of verkoelen, is dat mooi meegenomen. Tevens is het altijd aan te raden om te checken wat voor filters er gebruikt worden, zodat je weet wat wel en wat niet uit de lucht gefilterd wordt. Ben je echter op zoek naar een zeer goedkope luchtreiniger, dan moet je niet bij Dyson zijn. Wel zijn er nog andere klimaatcontrole systemen te koop zoals Dyson luchtbevochtigers en Dyson ventilatoren.