Dyson luchtbevochtigers

Een luchtbevochtiger

voorkomt droge lucht

Dyson luchtbevochtigers

Als je gevraagd wordt wat je associeert met de Britse producent Dyson, dan zul je waarschijnlijk al snel denken aan hun innovatieve stofzuigers. Maar dit merk is veel meer dan dat. Binnen het aanbod vind je diverse uitmuntende huishoudelijke apparaten, en ook hun luchtbevochtigers mogen er zijn. Dit laten we zien aan de hand van een aantal voorbeelden, waarbij de pluspunten van de bevochtigers van dit merk aan bod komen. Daarnaast wordt getoond hoe een Dyson luchtbevochtiger werkt en of de apparaten van dit merk nog over speciale functies beschikken. Tot slot wijzen we je op waar je op moet letten wanneer je een Dyson luchtbevochtiger gaat kopen.

Dyson luchtbevochtiger – de beste luchtbevochtigers van dit moment

Voor een Dyson luchtbevochtiger betaal je een flinke prijs (het zijn niet de goedkoopste luchtbevochtigers), maar je krijgt er dan ook een aantal uitstekende eigenschappen voor terug. Ten eerste zijn alle bevochtigers in het assortiment van deze Britse producent ultrasone bevochtigers. Ultrasone trillingen zorgen er voor dat het water in het reservoir wordt omgezet in nevel. Deze nevel zorgt er voor dat de lucht bevochtigd wordt. Ultrasoon houdt in dat mensen de geluiden niet kunnen horen. De trillingen zorgen dat ook niet voor overlast. Wel kunnen je huisdieren last hebben van deze geluiden. Voor huisdieren wordt dan ook aangeraden om voor andere soorten luchtbevochtigers te kiezen.

Dyson luchtbevochtigers zijn niet geschikt voor te grote ruimtes. Deze plaats je dan ook vooral binnen je eigen woning. Ruimtes zoals de woonkamer, werkkamer en een zolderkamer zijn het meest geschikt. Alhoewel een nachtmodus ontbreekt, kan dit apparaat in de slaapkamer. De laagste stand produceert namelijk relatief weinig geluid bij een Dyson luchtbevochtiger. Bovendien zijn de bevochtigers ook voorzien van een ventilator. Dit is vooral erg fijn tijdens de warmere dagen van het jaar. Zo kan een luchtbevochtiger van Dyson je ook van verkoeling voorzien. Tot slot kun je bevochtigers van dit merk altijd van afstand bedienen. Een afstandsbediening wordt standaard meegeleverd.

Welke Dyson luchtbevochtiger kopen?

Dyson luchtbevochtiger (AM10 + Hygrometer)Het bekendste model uit het aanbod van Dyson is de Dyson AM10. Deze variant is in staat om de lucht van ruimtes tot maximaal 25 vierkante meter te bevochtigen. Hierbij kun je het peil minimaal instellen op 30% en maximaal op 70%. Helaas is standaard geen hygrostaat aanwezig om het precieze peil te kunnen meten, dus deze zul je apart moeten kopen. Dit is een ultrasone bevochtiger, wat een effectieve manier is om de lucht te bevochtigen. Echter is het wel zo dat de trillingen gepaard gaan met licht opspattend water, waardoor ultrasone bevochtigers en houten vloeren veelal geen goede combinatie zijn. Daarnaast kunnen je huisdieren hinder hebben van de geluiden (die wij mensen niet kunnen horen). Ook in dat geval kun je beter voor een andere soort lucht bevochtiger kiezen.

Het handige aan de Dyson AM10 is dat dit ook een Dyson ventilator is. Dit is vooral aangenaam tijdens de zomerse dagen. Hierbij wordt de lucht niet bevochtigd. Bovendien is het erg handig dat je dit apparaat kunt besturen van afstand aan de hand van de afstandsbediening. Vanuit je luie stoel bepaal je de stand. Door het gebruik van een ultraviolet reinigingsfunctie vooraf is de nevel erg schoon, waardoor de lucht ook schoon blijft. Het maximale geluidsniveau is vrij aanwezig, met een niveau van 62 dB. Op de laagste stand is het geluidsniveau echter maar 28 dB. Een nachtmodus ontbreekt, maar door dit lage niveau mis je deze eigenlijk amper. Tot slot moet dit apparaat niet verward worden met een luchtreiniger, ook al heeft de bevochtiger een reinigingsfunctie. Deze is echter voor de nevel en niet voor de lucht.

Wat zijn de voordelen van Dyson luchtbevochtigers?

Een luchtreiniger van Dyson beschikt vaak over extra functies. Ook bij bevochtigers zien we extra functies terugkomen. Een goed voorbeeld hiervan is de ventilatiefunctie van de Dyson AM10. Zo wordt een luchtbevochtiger net dat beetje extra multifunctioneel. Daarnaast kun je Dyson luchtbevochtigers van afstand besturen, wat het gemak vergroot. Over de gehele linie voeren de apparaten goed hun taken uit.

Hoe werkt een Dyson luchtbevochtiger?

Alle klimatsieringssystemen maken gebruik van netstroom om te kunnen runnen. De bediening kan via het apparaat zelf plaatsvinden, maar je kunt ook gebruik maken van een afstandsbediening om het apparaat van afstand aan te sturen. Dankzij ultrasone trillingen wordt water omgezet in nevel, waardoor de lucht bevochtigd raakt.

Speciale functies van een Dyson bevochtiger

Bij de Dyson AM10 werd al benoemd dat deze voorzien is van een ventilatiefunctie. Ook andere modellen van de fabrikant beschikken over dergelijke extra functies. Dit maakt de bevochtigers van Dyson net wat veelzijdiger in vergelijking met modellen van andere merken. Ook de bediening van afstand is een pluspunt waar niet ieder model over beschikt.

Waar je rekening mee moet houden bij je aankoop

Ten eerste is het altijd van belang om het oppervlak van de ruimte waarin je de luchtbevochtiger wilt plaatsen te vergelijken met het maximale oppervlak waarin een apparaat de lucht kan bevochtigen. Daarnaast kun je letten op de extra functies, zoals bijvoorbeeld de ventilatorfunctie van de Dyson AM10. Door alle eigenschappen, plus- en minpunten op een rij te zetten, vind je de beste luchtbevochtiger die het best aansluit op jouw wensen.