Dyson AM10 luchtbevochtiger

Dyson AM10 luchtbevochtiger

Als je aan Dyson denkt, denk je waarschijnlijk aan de vele innovatieve stofzuigers die dit merk door de jaren heen heeft geproduceerd. Maar ook voor andere elektronische en huishoudelijke apparaten kun je bij dit merk terecht. Zo ook voor luchtbevochtigers. Een goed voorbeeld hiervan is de Dyson AM10 luchtbevochtiger. Is deze bevochtiger net zo innovatief als de Dyson stofzuigers?

Dyson AM10 overzichtDyson AM10 luchtbevochtiger ultrasoon

Met een maximaal bevochtigbaar oppervlak van 25 vierkante meter, focust de Dyson AM10 ultrasone luchtbevochtiger zich vooral op ruimtes binnen een woning. Hierbij kun je denken aan de woonkamer, maar ook een werkkamer of een zolderkamer. Er is geen nachtmodus aanwezig, dus voor de slaapkamer is dit model wellicht iets minder geschikt, maar de laagste stand vrij stil, met een geluidsniveau van 28 dB. Het is dus zeer wel mogelijk dat je dit klimaatsysteem toch op je slaapkamer gaat plaatsen.

In de doos

  • Dyson AM10
  • Handleiding
  • Afstandsbediening

Installatie van de Dyson AM10

Een ultrasone luchtbevochtiger gebruikt trilling om water om te zetten in nevel. Het is deze nevel die er voor zorgt dat de lucht bevochtigd kan worden. Om dit voor elkaar te krijgen, zal het apparaat echter netstroom nodig hebben. Dit zul je in je achterhoofd moeten houden als je op zoek gaat naar een geschikte plek voor het apparaat.

Technische specificaties

  • Oppervlak: 25 vierkante meter
  • Hygrometer: ja
  • Luchtvochtigheid: 30% – 70%
  • Type: ultrasone luchtbevochtiger
  • Nachtmodus: nee
  • Geluidsniveau: 28 dB – 62 dB
  • Inhoud: 3 liter

Bediening en onderhoud van de Dyson AM10

Op het gebied van de bediening van de Dyson AM10 luchtbevochtiger heb je twee mogelijkheden. Ten eerste kun je de knoppen op het apparaat zelf gebruiken. Maar dit vereist wel dat je jezelf elke keer naar de plek van de bevochtiger begeeft. Het kan makkelijker door gebruik te maken van de meegeleverde afstandsbediening.

De AM10 is niet alleen een luchtbevochtiger, maar ook een ventilator die in de zomer verkoeling kan brengen. Stof kan deze functies belemmeren. Het afstoffen van het exterieur is dan ook een aanrader. Daarnaast maakt de AM10 gebruik van een waterreservoir. Deze op tijd verschonen en ontkalken is ook een aanrader.

Voor- en nadelen van de Dyson AM10

Dankzij de hygrometer weet je altijd wat het peil is, en kun je de stand hier ook op aanpassen. Qua peil heb je de keuze tussen 30% en 70%, ruim de keuze kortom. Het reservoir heeft een inhoud van 3 liter, zodat je niet om de paar uur deze al hoeft bij te vullen. De handige ventilator is een aangenaam pluspunt. Daarnaast is de nevel vrij van bacteriën dankzij de ultraviolet reinigingsfunctie. Op afstand bedienen is mogelijk.

Als je de lucht van een ruimte groter dan 25 vierkante meter wilt bevochtigen, kun je beter voor een ander alternatief kiezen. Daarnaast zijn er de nadelen die van nature kleven aan een ultrasone bevochtiger. Water spettert op door de trillingen, waardoor je de Dyson luchtbevochtiger beter niet op houten ondergronden kunt plaatsen. Alhoewel mensen ultrasone geluiden niet kunnen horen, kunnen je huisdieren dit wel. En het kan zijn dat ze dag niet aangenaam vinden.

Conclusie

Voor diverse vertrekken binnen je woning is de Dyson AM10 luchtbevochtiger een geschikte keuze. Wel is dit een afrader wanneer je houten vloeren hebt of huisdieren. Mocht dit niet het geval zijn, dan is dit model een aantrekkelijke optie door de combinatie van luchtbevochtiger en ventilatie. Hou er alleen wel rekening mee dat dit geen goedkope luchtbevochtiger is.