Duux Tube Smart luchtreiniger

Duux Tube Smart luchtreiniger

Duux is een producent die bekend staat om het grote assortiment aan luchtreinigers. Wat je ook zoekt, de kans is groot dat je het bij hen vindt. Ook als het gaat om het nieuwste van het nieuwste, state of the art luchtreinigers. Het beste voorbeeld hiervan is de Duux Tube Smart luchtreiniger. Deze luchtzuiveraar beschikt over een aantal functies waar andere reinigers alleen nog maar van kunnen dromen. Maar maakt dat deze Duux luchtreiniger ook de moeite waard?

Duux Tube Smart overzichtDuux Tube Smart luchtreiniger

De Duux Tube Smart luchtreiniger is één van de eerste smart luchtreinigers op de markt. Dit houdt in dat je deze luchtreiniger niet alleen aan kunt sturen middels de speciale Duux app, maar dit apparaat is ook compatibel met zowel Google Assistant als Amazon Alexa. Zo kan je lucht reiniger onderdeel uitmaken van de domotica binnen je woning, en kun je deze voortaan ook aansturen met je stem. In totaal kan een ruimte tot 100 vierkante meter gezuiverd worden, waarbij gebruik wordt gemaakt van zowel filters als ionisatie.

In de doos

  • Duux Tube Smart
  • Handleiding

Installatie van de Duux Tube Smart

Ten eerste is de locatie van het klimatisering systeem van belang. Deze werkt op netstroom, dus zal sowieso in de buurt van een stopcontact geplaatst moeten worden. Er wordt gebruik gemaakt van filters, deze zullen ook geïnstalleerd moeten worden. Daarnaast kan er een connectie gelegd worden met de Duux app. Ook een connectie met een smart home platform zoals Google Assistant of Amazon Alexa is mogelijk. Weet je niet zeker hoe? Een handleiding wordt meegeleverd.

Technische specificaties

  • Oppervlak: 100 vierkante meter
  • Reinigingstechniek: filters en ionisatie
  • Sensoren: ja
  • Nachtmodus: ja
  • Bevochtiger: nee
  • Geluidsniveau: 38.1 (stille modus) – 66 dB
  • Standen: 3

Bediening en onderhoud van de Duux Tube Smart

De bediening van de Duux Tube Smart luchtreiniger kun je op meerdere manieren uitvoeren. Ten eerste kan dit nog gewoon ouderwets via het apparaat zelf. Daarnaast kun je gebruik maken van de Duux app om het apparaat aan te sturen. Tot slot is aansturing middels een smart home platform zoals Google Assistant of Amazon Alexa mogelijk. Hiermee kun je middels jouw eigen stem de luchtreiniger aansturen. Aan het onderhouden van deze Duux luchtreiniger zul je overigens weinig tijd kwijt zijn. Na een half jaar zullen de filters vervangen moeten worden. Dit zal aangegeven worden middels een lampje. Doe dit meteen, zodat je er zeker van bent dat deze lucht reiniger optimaal blijft werken.

Voor- en nadelen van de Duux Tube Smart

Het belangrijkste eerst: de Duux Tube Smart luchtreiniger zuivert kamers tot 100 vierkante meter uitstekend dankzij de combinatie van filters en ionisatie. Door de compatibiliteit met smart home platformen kan de luchtreiniger onderdeel uitmaken van je smart home. Aansturen kan voortaan middels je eigen stem, maar ook het gebruik van de Duux app is mogelijk. Alhoewel er een stille modus aanwezig is, zijn er een hoop andere modellen die je een stillere nachtmodus aan kunnen bieden. Verder valt er weinig aan te merken op deze luchtreiniger.

Conclusie

Als je het neusje van de zalm wilt bezitten op het gebied van luchtreinigers, is dit misschien wel de beste luchtreiniger voor jou. Door de aansturing middels smart home platformen zijn er weinig modernere en innovatieve luchtreinigers op de markt. Alhoewel deze lucht zuiveraar niet optimaal is voor in de slaapkamer, zul je menig andere ruimte (tot 100 vierkante meter) perfect kunnen zuiveren aan de hand van dit apparaat.