Duux Tag luchtbevochtiger

Duux Tag luchtbevochtiger

Niet iedereen beschikt over een even hoog budget om te spenderen aan een luchtbevochtiger. Daarnaast kan het zijn dat je op zoek bent naar een koopje. Daarom hebben producenten vaak zowel dure als goedkope modellen in het assortiment. De Duux Tag luchtbevochtiger is een voorbeeld van het laatste. Hoe zit het met de prijs – kwaliteit verhouding van deze bevochtiger?

Duux Tag overzichtDuux Tag luchtbevochtiger ultrasoon

De Duux Tag luchtbevochtiger kun je inzetten om de lucht binnen ruimtes tot 30 vierkante meter te bevochtigen. Hierdoor is dit model geschikt voor de meeste woonkamers. Ook andere vertrekken binnen je huis zijn mogelijk. Er is echter geen nachtmodus aanwezig, dus voor de slaapkamer is dit model minder geschikt. Dit is een ultrasone bevochtiger, waarvoor water nodig is. Daarom heeft het apparaat een reservoir van 2.5 liter.

In de doos

  • Duux Tag
  • Handleiding
  • Cartridge filter

Installatie van de Duux Tag

Aan de hand van de handleiding moet het geen probleem zijn om de Duux luchtbevochtiger te installeren. De handleiding kun je tevens raadplegen als je niet zeker weet hoe alles werkt. Het installeren van dit model heb je zo gedaan. Het belangrijkste is dat je een locatie vindt in de buurt van een stopcontact, aangezien deze bevochtiger netstroom nodig heeft.

Technische specificaties

  • Oppervlak: 30 vierkante meter
  • Hygrometer: nee
  • Luchtvochtigheid: niet gespecificeerd
  • Type: ultrasone bevochtiger
  • Nachtmodus: nee
  • Geluidsniveau: 34 dB
  • Inhoud: 2.5 liter

Bediening en onderhoud van de Duux Tag

Er is geen manier om het klimaatbeheersingssysteem van afstand te bedienen. Dit zul je dus moeten doen via de knoppen op het apparaat. Een indicator van het waterniveau is aanwezig, zodat je precies weet wanneer deze bijgevuld moet worden. Deze valt los te koppelen, zodat je deze taak eenvoudig kunt uitvoeren. Sowieso is het aan te raden om het exterieur van deze luchtbevochtiger van tijd tot tijd goed af te stoffen, voor een langere levensduur. Daarnaast zal het waterreservoir gereinigd moeten worden en om de zoveel maanden is ontkalken een aanrader.

Voor- en nadelen van de Duux Tag

Dankzij het oppervlak dat maximaal bevochtigd kan worden, 30 vierkante meter, is de Duux Tag luchtbevochtiger geschikt voor de meeste ruimtes binnen een woning. Het reservoir heeft een inhoud van 2.5 liter, wat prima is. Daarnaast voeren ultrasone bevochtigers hun voornaamste taak goed uit. Een hygrometer ontbreekt. Ook is er geen nachtmodus aanwezig, alhoewel het apparaat met een geluidsniveau van 34 dB niet al te veel geluid maakt. Huisdieren kunnen last hebben van de ultrasone geluiden die wij mensen niet horen. Door het spatten van het water door de trillingen wordt afgeraden deze bevochtiger op een houten vloer te plaatsen.

Conclusie

Voor ruimtes tot 30 vierkante meter en als je op zoek bent naar een goedkope luchtbevochtiger, voldoet de Duux Tag luchtbevochtiger. Het bevochtigen gebeurt naar behoren en ook het waterreservoir is qua inhoud prima. De lage prijs is echter laag om een reden. Zo ontbreken een hygrometer en een nachtmodus. Ook hebben ultrasone bevochtigers van nature zo hun nadelen, zoals het geluid (voor huisdieren) en het gespetter van het water.