Duux Sphere Zwart luchtzuiveraar

Duux Sphere Zwart luchtzuiveraar

Een betere luchtkwaliteit binnen een woning moet voor iedereen bereikbaar zijn. Dit voelt niet alleen beter, maar het is ook beter voor je gezondheid. Daarom heeft Duux luchtreinigers voor iedereen, ongeacht wat je budget ook is. Eén van de goedkoopste varianten binnen hun assortiment is de Duux Sphere Zwart luchtzuiveraar. Maar levert deze zwarte uitgave van de Sphere ook de kwaliteit die je nodig hebt?

Duux Sphere Zwart overzicht

Dankzij de zwarte kleur is de Duux luchtzuiveraar voorzien van een stijlvol uiterlijk. Aan de hand van deze lucht zuiveraar kun je kleine oppervlaktes zuiveren, maar niet een gehele ruimte. De techniek waarvan dit apparaat gebruik maakt is een combinatie van een HEPA filter en ionisatie, voor een grondig resultaat. Het geluidsniveau overstijgt nooit de 32 dB, wat aangenaam is voor de oren. Een reservoir voor geurolie is aanwezig, wat je kunt gebruiken om een ruimte lekkerder te laten ruiken.

In de doos

  • Duux Sphere Zwart
  • Handleiding

Installatie van de Duux Sphere Zwart

Netstroom is het enige wat deze luchtreiniger nodig heeft. Qua vereisten voor de installatie is dus het enige puntje dat dit apparaat in de buurt van een stopcontact geplaatst wordt. Daarnaast moet je niet vergeten om het HEPA filter te plaatsen. Als je een ruimte van een geurtje wilt voorzien, doe je wat geurolie in het reservoir. Twijfels over bepaalde functies? Dan neem je de handleiding door.

Technische specificaties

Duux Sphere Zwart luchtreiniger

  • Oppervlak: 1 vierkante meter
  • Reinigingstechniek: filters en ionisatie
  • Sensoren: nee
  • Nachtmodus: ja
  • Bevochtiger: nee
  • Geluidsniveau: 32 Db
  • Standen: 1

Bediening en onderhoud van de Duux Sphere Zwart

Qua bediening zijn je opties gelimiteerd. Je kunt deze klimaatbeheersing alleen aansturen via de knoppen op de luchtreiniger zelf, waarbij een display ontbreekt. Aansturen via een app of een afstandsbediening is niet mogelijk. einigerEchter is er maar één stand aanwezig. Meerdere vormen van bediening zijn dan ook eigenlijk niet nodig.

Naast ionisatie maakt de Duux Sphere Zwart lucht zuiveraar ook gebruik van een HEPA filter. Dit filter moet om de zoveel tijd vervangen worden, gemiddeld tussen de 3 tot 6 maanden. Het is aan te raden om dit te doen, zodat het apparaat zijn taken naar behoren kan blijven uitvoeren. Ook kunnen vieze filters eerder leiden tot schade.

Voor- en nadelen van de Duux Sphere Zwart

Meerdere reinigingstechnieken samen leiden tot een schoner resultaat. Deze Duux lucht reiniger maakt zowel gebruik van filters als van ionisatie voor een significante verbetering van de luchtkwaliteit. Het geluidsniveau is immer laag. Bovendien kun je het reservoir vullen met een geurolie, voor een aangenamere geur in een ruimte.

Ten eerste valt het oppervlak waarin de lucht gezuiverd kan worden tegen. Uit meerdere testen is gebleken dat dit maar 1 vierkante meter bedraagt, waardoor je nooit een gehele kamer kunt voorzien van schonere en hogere kwaliteit lucht. Er is maar één stand mogelijk.

Conclusie

De Duux Sphere Zwart luchtreinigers is één van de goedkoopste luchtzuiveraars van dit moment. Helaas bewijst dit apparaat wel dat goedkoop soms duurkoop is. Het oppervlak dat gereinigd kan worden is zo klein, dat geen enkele ruimte geheel gezuiverd zal worden door dit apparaat. Dat je een ruimte beter kunt laten ruiken middels geurolie in het reservoir is fijn, maar desalniettemin stelt deze luchtreiniger teleur op het gebied van zijn belangrijkste taak.