Duux Sphere Wit luchtreiniger

Duux Sphere Wit

Het mooie aan het merk Duux is dat je bij hen terecht kunt voor alles wat je zoekt op het gebied van luchtreinigers. Van de meest moderne en innovatieve modellen tot aan meer sobere modellen, je vindt het allemaal. Zo is er voor ieder wat wils. Eén van de goedkoopste alternatieven binnen hun aanbod is de Duux Sphere Wit. Deze witte uitgave van het model wordt hieronder nader bekeken.

Duux Sphere Wit overzichtDuux Sphere Wit luchtreiniger met ionisator

De Duux Sphere Wit maakt gebruik van twee filtertechnieken: filters en ionisatie. De combinatie van deze twee zorgt voor een grondige zuivering. Qua oppervlak is deze luchtreiniger vooral geschikt voor erg kleine ruimtes. Uit testen is zelfs gebleken dat het apparaat maar een bereik heeft van één vierkante meter. Wel valt op dat er een reservoir aanwezig is waarin geurolie geplaatst kan worden. Zo kun je een ruimte voorzien van een heerlijke geur. Een nachtmodus is aanwezig.

In de doos

  • Duux Sphere Wit
  • Handleiding

Installatie van de Duux Sphere Wit

Het enige wat dit klimaatsysteem nodig heeft om te kunnen werken is netstroom. Qua locatie zul je hier rekening mee moeten houden, want het draad is niet eindeloos. Verder spreken alle functies voor zich. Mocht er toch iets niet duidelijk zijn, dan kun je de handleiding raadplegen voor meer info.

Technische specificaties

  • Oppervlak: 1 vierkante meter
  • Reinigingstechniek: filters en ionisatie
  • Sensoren: nee
  • Nachtmodus: ja
  • Bevochtiger: nee
  • Geluidsniveau: 32 Db
  • Standen: 1

Bediening en onderhoud van de Duux Sphere Wit

Aan het bedienen van de Duux Sphere Wit lucht reiniger zul je weinig tijd kwijt zijn. Het bedienen zelf kan via het apparaat, maar in de praktijk blijkt dat dit apparaat prima zichzelf kan regelen dankzij de automatische modus. Bediening van afstand is niet mogelijk. Wanneer een luchtreiniger gebruik maakt van een filter, in dit geval een HEPA filter, zal het nodig zijn om deze om de zoveel tijd te vervangen. In het geval van deze luchtreiniger moet je het filter om de 3 tot 6 maanden vervangen. Zo waarborg je een perfecte werking.

Voord- en nadelen van de Duux Sphere Wit

Als reinigingstechniek wordt gebruik gemaakt van zowel filters als ionisatie. Dit levert een schoon resultaat op en draagt bij aan een hogere luchtkwaliteit. Tevens is er een nachtmodus aanwezig, zodat je in de nacht geen last hebt van dit apparaat. Ook ligt het geluidsniveau op zijn hardst vrij laag. De bediening is eenvoudig en ook qua onderhoud zul je weinig tijd kwijt zijn aan dit apparaat. Daarnaast is er het reservoir dat gevuld kan worden met geurolie. Weinig andere luchtreinigers bieden deze optie.

Het oppervlak dat deze Duux luchtreiniger kan zuiveren is uiterst mager. Sensoren zijn niet aanwezig en ook qua standen is er weinig variatie. Van afstand bedienen is niet ook mogelijk. Qua nachtmodus zijn er varianten met een stillere stand. Hoe klein een ruimte ook is, de kans is aanzienlijk dat een gehele kamer niet gereinigd wordt.

Conclusie

Eigenlijk is deze goedkope lucht reiniger een veredelde Ambi Pure variant die alleen van naam een luchtzuiveraar is. Het oppervlak dat gezuiverd kan worden is zo klein, dat geen enkele ruimte in zijn geheel gereinigd kan worden door dit apparaat. Er zijn betere goedkope opties te vinden.