Duux Ovi luchtbevochtiger

Duux Ovi luchtbevochtiger

Eén van de betaalbaardere opties binnen het aanbod van Duux, één van de beste producenten van luchtbevochtigers, is de Duux Ovi luchtbevochtiger. Deze koudwaterverdamper kan een oppervlak tot maximaal 30 vierkante meter bevochtigen. Goedkoop is vaak duurkoop, maar is dat in het geval van dit klimaatsysteem voor thuis ook zo?

Duux Ovi overzichtDuux Ovi luchtbevochtiger

Ruimtes tot 30 vierkante meter kunnen voorzien worden van optimaal bevochtigde lucht dankzij de Duux Ovi luchtbevochtiger. Dit is een koudwaterverdamper dat beschikt over een waterreservoir met een inhoud van 2 liter. Een hygrometer ontbreekt, en ook is er geen nachtmodus aanwezig. Met een minimaal geluidsniveau van 35 dB is dit model net iets te luid voor de slaapkamer. Voor andere ruimtes binnen je woning is deze variant wel geschikt.

In de doos

  • Duux Ovi
  • Handleiding
  • Filters

Installatie van de Duux Ovi

Het installeren van een luchtbevochtiger zoals de Duux Ovi begint met het vinden van de juiste locatie om deze te plaatsen. Je wilt niet alleen dat de bevochtiger niet in de weg staat, maar deze moet ook een stopcontact kunnen bereiken. Daarnaast moet je de filters naar behoren installeren. Als je twijfelt hoe dit moet, kun je het beste de meegeleverde handleiding raadplegen.

Technische specificaties

  • Oppervlak: 30 vierkante meter
  • Hygrometer: nee
  • Luchtvochtigheid: niet gespecificeerd
  • Type: koudwaterverdamper
  • Nachtmodus: nee
  • Geluidsniveau: 35 dB – 47 dB
  • Inhoud: 2 liter

Bediening en onderhoud van de Duux Ovi

Van afstand besturen gaat helaas niet bij de Duux Ovi. Waar sommige luchtbevochtigers al voorzien zijn van de mogelijkheid om deze middels een app of smart home platform te besturen, is dat bij deze luchtbevochtiger van Duux nog niet het geval. Dit gaat gewoon ouderwets middels de knoppen op de bevochtiger zelf.

Een nadeel van een koudwaterverdamper is dat je iets meer tijd kwijt bent aan het onderhouden van de bevochtiger dan gemiddeld. Dit komt door de aanwezigheid van meerdere filters. Deze moeten namelijk om de 2 à 3 maanden vervangen worden om de beste werking van het apparaat te kunnen garanderen.

Voor- en nadelen van de Duux Ovi

Voor de meeste standaard woningen zal de Duux Ovi luchtbevochtiger in staat zijn om de ruimtes optimaal te bevochtigen. Het reservoir heeft een inhoud van 2 liter, waardoor je niet al te snel weer hoeft bij te vullen. Het waterniveau wordt aangegeven middels een indicator. Bijvullen is overigens gemakkelijk, want het reservoir kun je los maken van het apparaat. Daarnaast kun je een paar druppels geurolie toevoegen aan het reservoir zodat een ruimte lekker ruikt.

Voor ruimtes groter dan 30 vierkante meter zul je een andere bevochtiger moeten kopen. Er is geen nachtmodus aanwezig en het geluidsniveau is niet laag genoeg om deze in de slaapkamer te plaatsen. Daarnaast ontbreekt een hygrometer, waardoor je het peil niet weet. Deze kun je overigens wel los aanschaffen, maar dit gaat met extra kosten gepaard.

Conclusie

Voor de kleinere ruimtes is de Duux Ovi luchtbevochtiger een prima aankoop, zeker wanneer je op zoek bent naar een betaalbare variant. Het bevochtigen van de lucht doet dit apparaat prima. Het is jammer dat een hygrometer ontbreekt en dat je door het ontbreken van een nachtmodus dit apparaat niet in je slaapkamer kunt plaatsen, maar verder is dit een prima keuze als voordelige luchtbevochtiger.