Duux Motion DXAW03 luchtbevochtiger

Duux Motion DXAW03 luchtbevochtiger

Bij het merk Duux kun je terecht voor allerlei soorten luchtbevochtigers, van duurdere tot goedkope varianten. De duurste variant binnen hun aanbod is de Duux Motion DXAW03 luchtbevochtiger. Vaak wordt gedacht dat prijs en kwaliteit aan elkaar gerelateerd zijn, wat hoge verwachtingen schept voor deze lucht bevochtiger. Maakt deze bevochtiger de verwachtingen waar?

Duux Motion DXAW03 overzichtDuux Motion DXAW03 luchtbevochtiger met reinigingsfunctie

De Duux Motion DXAW03 luchtbevochtiger is geschikt voor ruimtes met een oppervlak tot maximaal 40 vierkante meter, oftewel de meeste ruimtes binnen een standaard woning. Eén van de standen waar je uit kunt kiezen is de nachtmodus, dus je kunt dit model ook in de slaapkamer plaatsen. Een hygrometer is aanwezig. Dit is een ultrasoon model, met een waterreservoir van 4 liter.

In de doos

  • Duux Motion DXAW03
  • Handleiding

Installatie van de Duux bevochtiger

Om de Duux Motion DXAW03 luchtbevochtiger aan de praat te krijgen, is netstroom vereist. Dit is iets wat je in je achterhoofd moet houden wanneer je een geschikte locatie voor het apparaat zoekt. Twijfels over hoe bepaalde functies werken? Gebruik in dat geval de handleiding om al jouw vragen te beantwoorden.

Technische specificaties

  • Oppervlak: 40 vierkante meter
  • Hygrometer: ja
  • Luchtvochtigheid: 40% – 70%
  • Type: ultrasone bevochtiger
  • Nachtmodus: ja
  • Geluidsniveau: 30 dB (stille modus) – 44 dB
  • Inhoud: 4 liter

Bediening en onderhoud van de Duux Motion DXAW03

Dit model kan niet van afstand bediend worden. Je zult de bediening op het apparaat zelf moeten verrichten. Deze Duux luchtbevochtiger is voorzien van touchscreen knoppen en een handig display, wat het maken van instellingen eenvoudiger maakt. Vergeet niet het reservoir met water te vullen voordat je het apparaat zijn werk laat doen.

We kijken hier naar een ultrasone luchtbevochtiger. Er zijn normaal gesproken geen filters aanwezig die om de zoveel tijd vervangen moeten worden. Echter is er wel een filter aanwezig voor het zuiveren van de lucht. Deze moet om de paar maanden vervangen worden. Daarnaast moet het waterreservoir gereinigd worden en zal deze tevens om de zoveel tijd ontkalkt moeten worden.

Voor- en nadelen van de Duux Motion DXAW03

Voor ruimtes tot 40 vierkante meter kun je een luchtvochtigheidspeil tussen de 40% en 70% behalen. Dankzij de hygrometer op dit klimaatbeheersingssysteem weet je precies wat het peil is en of je eventueel aanpassingen moet maken aan de stand. Een nachtmodus is aanwezig, zodat je heerlijk door kunt slapen terwijl het apparaat zijn werk doet. De inhoud van het reservoir is ruim, 4 liter, waardoor je niet continu water moet bijvullen. Daarnaast reinigt het toestel ook tegelijkertijd de lucht middels filters.

Alhoewel er een nachtmodus aanwezig is, is deze luider dan de stille modi van andere modellen. Als je gevoelig bent voor geluiden in de nacht, kan dit een nadeel zijn. Tevens kan het zijn dat je een luchtbevochtiger voor een ruimte groter dan 40 vierkante meter zoekt. Dan is dit niet het model voor jou. Tot slot kan er geen geurolie worden toegevoegd aan het waterreservoir.

Conclusie

Voor diverse ruimtes binnen jouw woning zal de Duux Motion DXAW03 een uitstekende oplossing zijn. Niet alleen heb je ruim de keuze qua het peil van de luchtvochtigheid, maar dankzij de hygrometer kun je ook altijd aflezen voor welke stand je het beste kunt kiezen. Daarnaast is er de mogelijkheid om de lucht tegelijkertijd te reinigen. Een van de beste luchtbevochtigers die je kunt kopen.