Duux luchtreinigers

Een luchtreiniger

zuivert de lucht

Duux luchtreinigers

Wil je in je woning klimaatbeheersing installeren en hierom een luchtreiniger kopen? Kijk dan ens naar de klimaatbeheerssystemen van Duux. Binnen het assortiment van deze fabrikant vind je alles wat je nodig hebt om de lucht binnen je woning schoon te houden. Het reinigen van de lucht binnen je huis is van groot belang om de kwaliteit van leven te verbeteren. De producten van Duux kunnen je hierbij helpen, zo ook de luchtreinigers van dit merk. Hieronder gaan we dieper in op deze luchtreinigers, waarbij voorbeelden aan bod komen. Ook zullen de voordelen van deze reinigers op een rij worden gezet. Daarnaast laten we je zien hoe deze reinigers werken en of ze speciale functies bezitten. Tot slot laten we je zien waar je rekening mee moet houden als je een Duux luchtreiniger gaat kopen.

Bij Duux kun je terecht voor allerlei soorten lucht reinigers, van goedkope varianten tot aan duurdere en zelfs smart modellen. Deze laatste modellen zou je zelfs onderdeel uit kunnen laten maken van de domotica, zodat over de gehele linie beschikt over een smart home. Maar ook voor simpelere modellen kun je terecht bij dit merk. Hierdoor is de kans groot dat je bij deze fabrikant een luchtzuiveraar vindt die aansluit op je eigen wensen en behoeften, ook gelet op zaken zoals het budget. Hieronder bespreken we twee voorbeelden van Duux luchtreinigers, om de variatie binnen het aanbod van dit merk te illustreren.

Welke Duux luchtreiniger kopen?

Duux luchtreiniger (Tube Smart)Misschien wel de meest bekende luchtreiniger uit het assortiment van Duux is de Duux Tube Smart. Deze is in zowel witte als zwarte uitvoeringen verkrijgbaar. Wat deze Duux luchtreiniger zo bijzonder maakt, is het feit dat dit één van de eerste smart luchtreinigers op de markt is. Niet alleen kun je gebruik maken van een Duux app om dit apparaat aan te sturen, maar je kunt ook een connectie leggen tussen de reiniger en Google Assistant of Amazon Alexa. Dan kun je het apparaat met je stem bedienen. Ook een automatische modus is mogelijk. Deze luchtreiniger maakt gebruik van zowel filters als ionisatie, en is geschikt om ruimtes tot 100 vierkante meter mee te zuiveren.

De goedkoopste variant binnen het assortiment is de Duux Sphere. Ook dit model is er in het zwart en het wit. Aan de hand van deze voordelige luchtreiniger kun je een klein oppervlak zuiveren, aan de hand van zowel filters als ionisatie. Tevens is er een reservoir te vinden die je kunt vullen met een fijne geurolie. Zo kun je dit apparaat ook gebruiken om een aangename geur door een ruimte te verspreiden. Er is een nachtmodus aanwezig die iets stiller is en bovendien energiebesparend te werk gaat. De Duux Sphere wit (en Duux Sphere zwart) is echter alleen voor kleine oppervlakten te gebruiken.

Wat zijn de voordelen van Duux luchtreinigers?

De modellen uit het assortiment verschillen onderling enorm. De Duux Tube Smart en de Duux Sphere liggen mijlenver uit elkaar qua functionaliteit en diverse andere eigenschappen. Het is dan ook moeilijk om algemene voordelen te benoemen van dit merk, behalve dat de variatie binnen het aanbod groot is. Een ander voordeel van alle modellen is dat ze allemaal gebruik maken van zowel filters als ionisatie, wat het schoonste resultaat oplevert. Ook is op alle modellen een nachtmodus aanwezig, zodat je tijdens het slapen weinig hinder zult ondervinden een Duux luchtreiniger. De Duux Tube Smart is daarnaast één van de meest innovatieve luchtreinigers van dit moment. Als je de crème de la crème op dit gebied in huis wilt halen, kies je voor dit model.

Hoe werkt een Duux luchtreiniger?

Zoals de meeste luchtreinigers van dit moment, maken de luchtreinigers van Duux gebruik van netstroom. Qua installatie hoef je dan ook weinig te doen. Je plaatst de reiniger in de buurt van een stopcontact en voilà. Daarnaast zul je de filters in het apparaat moeten plaatsen. Veelal hoef je zelf weinig uit te voeren qua de bediening van een de lucht zuiveraar. Deze maken gebruik van een automatische modus, alleen het inschakelen van de nachtmodus kan soms nodig zijn. Overigens heeft het merk ook ontvochtigers in het assortiment, zoals bijvoorbeeld de Duux Mistral Dehumidifier.

Speciale functies van een Duux luchtzuiveraar

Voor de speciale functies moet je niet bij de Duux Sphere zijn. Dit is één van de meest basic modellen van dit moment. De Duux Tube Smart is daarentegen gevuld met speciale functies. Door de compatibiliteit met de Google Assistant en Amazon Alexa is het bijvoorbeeld mogelijk om deze luchtreiniger aan te sturen middels je stem. De automatische modus is ook erg fijn. Bovendien vind je op dit model een indicator van de luchtkwaliteit.

Waar je rekening mee moet houden bij je aankoop

Het is al meerdere malen aangestipt, maar luchtreinigers kunnen onderling enorm van elkaar verschillen. Het is aan jezelf om te bepalen wat je nodig hebt. Heb je een variant nodig die een groot oppervlak kan zuiveren, of is een klein oppervlak voldoende? En hoe hoog is het budget dat je wilt besteden? Als je gaat voor het nieuwste van het nieuwste, dan is de Tube Smart misschien de beste luchtzuiveraar voor jou. Maar als je het simpel wil houden en niet al te veel wilt besteden, voldoet de Sphere. De keuze is aan jou.